غلبه گفتمان توسعه در رسانه‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

Today : Wed, April 24, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  62856 تاریخ انتشار:  1394-06-18 - 05:45 تعداد بازدید:  4568
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسي عملكرد رسانه‌هاي استان در سفر رئيس‌جمهور
غلبه گفتمان توسعه در رسانه‌ها

یادداشت

سفر كاروان تدبير و اميد به استان مقطع مناسبي براي تحليل عملكرد رسانه‌هاي استان در خصوص مهمترين مبحثي كه انتظار پيگيري آن مي‌رود، يعني توسعه است. در روزنامه‌نگاري توسعه فارغ از اينكه چه دولتي و با چه گفتماني روي كار باشد، مهمترين خواسته همان توسعه و تسريع آن از دولت است. بر اين اساس روزنامه‌نگاري توسعه همواره از دولت‌ها تا جايي كه امكان دارد، مطالبه توسعه مي‌كند و در فرايند توسعه تلاش دولت‌ها يا مانع‌تراشي آنها را مدنظر دارد.
در اين نگاه حاشيه‌سازي يا پرداختن به حاشيه، مخالف گفتمان توسعه است و رسانه‌هايي كه به دنبال حاشيه هستند، در برابر روزنامه‌نگاري توسعه تعريف مي‌شوند. با اين اوصاف آنچه در سفر كاروان تدبير و اميد به استان در ارزيابي رسانه‌ها اهميت دارد ميزان تلاش رسانه‌هاي استان در حركت بر مدار روزنامه‌نگاري توسعه است؛ چراكه سفر فرصت بزرگي براي تسريع توسعه استان به شمار مي‌رود و قطعاً حداقل تا 2 سال آينده موضوعي مهم در مباحث توسعه‌اي استان خواهد بود و بخشي مهم از اخبار پيگيري‌ها و ميزان تحقق وعده‌ها را به خود اختصاص خواهد داد.
در كنار اين، تقارن اين سفر با هفته دولت جمهوري اسلامي فرصت مناسبي را براي رسانه‌ها در بيان و اطلاع‌رساني اقدامات دولت در توسعه استان فراهم كرده بود.
با بررسي عملكرد رسانه‌ها در سفر، روزهاي قبل از آن و چند روز بعد از آن، مي‌توان رسانه‌ها را در 2 دسته داراي گفتمان توسعه و داراي گفتمان جناحي مخالف دولت دسته‌بندي كلي كرد. در اين دسته‌بندي اكثر رسانه‌هاي استان كه شهرتي دارند در دسته اول قرار مي‌گيرند؛ زيرا به حد وسع خود براي طرح مطالبات توسعه‌اي استان كوشيدند. اما در دسته دوم رسانه‌هايي تعريف مي‌شوند كه كمتر در استان شناخته شده هستند، مخاطب خاص دارند و اغلب به جاي كاغذي بودن، تحت وب و در فضاي سايبري منتشر مي‌شوند.
توجه اين دسته به مطالب حاشيه‌اي و تلاش براي دولتي جلوه دادن سفر و القاي فاصله بين ملت با دولت و اثبات هزينه‌هاي اضافي سفر، اين دسته از رسانه‌ها را به سمت سياسي بودن سفر و بي‌توجهي به دستاوردهاي توسعه‌اي آن برده بود. به نحوي كه هنوز برخي از آنها گرفتار حاشيه‌هاي سفر هستندو فيلم و مطالب ديگر براي اثبات تنهايي دولت دراستان به‌رغم استقبالي كه كم‌نظير و پرشور خوانده مي‌شود، دارند.
اكثر رسانه‌هاي استان در روشي منطقي، قبل از سفر به بيان مطالبات از اين سفر پرداختند، در حين سفر اخبار آن را پوشش دادند و بعد از آن نيز ضمن پوشش اخبار تكميلي، به تحليل و ارزيابي و دستاوردهاي سفر به اندازه توان خود مشغول هستند.
در كنار اين چاپ ويژه‌نامه‌هايي به مناسبت سفر كه قوي‌ترين آن توسط همدان‌پيام منتشر شد، فضاي اطلاع‌رساني از عملكرد دولت به بهانه سفر را نيز فراهم آورد و به ميهمانان نيز جايگاه استان در توسعه را با زبان عملكردي مديران، گويا شد.
اين سفر باز هم ثابت كرد كه گفتمان توسعه، گفتمان غالب رسانه‌هاي استان در تعامل با دولت است و آنهايي كه به فكر مسائل جناحي و حاشيه‌اي عليه دولت يا استان هستند، در ميان رسانه‌ها و مردم در اقليت هستند هرچند وابستگي برخي از آنها به نهادهايي كه از اكثريت مردم تشكيل مي‌شوند، جاي تأمل دارد. به هر حال رسانه‌هاي مكتوب استان در سفر رئيس‌جمهور نيز صداي توسعه را انعكاس دادند تا استان همدان با سرعت بيشتري در مسير توسعه گام بردارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com