اختلافات اعضای هیأت مدیره نظام مهندسی ساختمان استان همدان رو شده است. همانند بسیاری از سازمانها و ارگانهایی که با رأیگیری اعضا اداره میشود این تیم هم دچار 2دستگی شده و معمولاً با رأی 6 به 5 یا 7 به 4 مصوبات به امضا میرسند.
اکنون که اختلافات به جاهای باریک رسیده اعضای هیأت مدیره نیز زیر ذرهبین رفتهاند.
یکی از اعضای هیأتمدیره سازمان نظام مهندسی مدتی است که به عنوان مشاور وزیر در وزارت ارتباطات مشغول بهکار شده است. بر این اساس، یکی از مخالفان حضور وی، با استناد به قانون به همدانپیام گفت: عضویت در نظام مهندسی استان مستلزم احراز شرایط و انجام ترتیباتی است که طبق بند ب ماده 44 قانون نظام مهندسی، فرد باید «متولد آن استان بوده و یا حداقل 6ماه ممتد قبل از تسلیم درخواست عضویت، درحوزه استان مقیم باشد، بهطوری که فعالیت حرفهای وی در آن استان متمرکز بوده و اقامت غالب وی درآن استان باشد.»
وی افزود: در بند الف ماده 46 هم آمده «نقل مکان به استان دیگر» جزو مواردی است که هر زمان اتفاق بیفتد عضویت آنها قطع میشود. فرد مورد بحث هم بهخاطر پستی که در وزارت ارتباطات گرفته مدام در تهران است و از چهارشنبه بعدازظهر تا جمعهشب در همدان بهسر میبرد. درصورتی که طبق قانون باید اعضای سازمان نظام مهندسی بیشتر روزها را در همدان باشند تا بتوانند کارت عضویت نظام مهندسی محل اقامت خود را داشتهباشند.
وی افزود: اما این عضو نظام مهندسی طوری برنامهریزی کرده که بتواند در جلسات حضور داشته باشد تا جایگاه خود را در هیأت مدیره حفظ کند.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان هم در پاسخ به پرسش همدانپیام درباره اینکه اگر این عضو هیأتمدیره شرایط عضویت ندارد چرا همچنان مشغول به کار است، گفت: حضور ایشان هیچ مغایرتی با اساسنامه سازمان ندارد.
سید محمدجعفر نقیبی ادامه داد: وی همه جلسات را حضور داشته و صورتجلسهاش در سایت سازمان وجود دارد و هنوز منع قانونی برای هیچیک از اعضا محرز نشده است اما اگر ایشان از همدان نقل مکان کند خودبخود مجبور به استعفا خواهدشد.
فرد مورد بحث هم به همدان پیام گفت: اعضای سازمان نظام مهندسی میتوانند در هر جایی کارمند باشند چنانچه برخی اعضای دیگر هم کارمند سازمانی دیگر هستند. بنده هم بنا به ضرورت در بعضی روزها در همدان نیستم اما طبق قانون در همه جلسات عادی سازمان حضور فیزیکی و مستمر دارم.
تنها در اردیبهشتماه 2جلسه به علت بیماری حضور نداشتم و از 45 جلسهای که در سال جاری برگزار کردهایم 4جلسه بهطور کامل آنلاین در جلسه حضور داشته و یک جلسه هم نیمی بهصورت آنلاین و نیمی فیزیکی حضور داشتم. که هیچکدام از اینها خارج از ضوابط نبوده است. حتی طبق قانون حداقل هفتهای ۲جلسه باید برگزار کنیم اما ما ۴جلسه برگزار میکنیم.
این عضو سازمان نظام مهندسی استان ادامه داد: بنده قصد استعفا ندارم اما در آینده اگر از استان نقل مکان کنم طبق قانون استعفا خواهم داد اما در حال حاضر هنوز شرایطم از بین نرفته است.
وی ادامه داد: خانواده بنده در همدان ساکن است و همسرو فرزندم در همین شهر مشغول بهکار و تحصیل هستند. وی گفت: بهجای حمایت از نیروهای بومی، چند وقت پیش طوماری نوشتهبودند که ظاهراً80 نفر پای آن را امضا کردهاند. پس از آن، روز جمعه چند نفر تلفن کرده و حلالیت خواستند. آنها میگفتند طوماری آوردند که ما متوجه نشدیم یکی از موضوعها به کنار گذاشتن شما مربوط میشود چون وقتی برایمان توضیح میدادند 2موضوع دیگر را مطرح کردند و مسئله مربوط به شما فقط در نوشتهها آمده بود که ما با اعتماد به صحبتها آن را امضا کردیم.
این عضو هیأت مدیره نظام مهندسی در پایان صحبتهایش گفت: کمیتهای که در اختیار بنده است در یکسال توانست نظامنامه بدهد و تغییرات ایجاد کند اما ظاهراً بعضی افراد نمیخواهند چنین اتفاقاتی در سازمان بیفتد. اتفاقاً همین افرادی که امروز دنبال حذف بنده هستند قبلاً میگفتند میخواهم رئیس سازمان شوم و به این شکل دنبال جوسازی بودند. حالا هم این روش را برای جوسازی و ایجاد مشکل و مانع پیاده میکنند.
مدیرکل راه وشهرسازی استان همدان هم در این باره گفت: چون عدهای با استناد به یکسری مفاد قانونی حضور این عضو را قانونی میدانند و عدهای دیگر با تفسیر یکسری مفاد قانونی حضور او را غیرقانونی میدانند بنده نظری ندادم که کسی نگوید عدهای رایزنی کردهاند و یا از کسی طرفداری کردهای. بههمین دلیل برای رفع شبهه یکماه پیش در نامهای از وزارتخانه استعلام خواستم، که البته پاسخی ندادند.
حتی یکنفر را برای پیگیری نامه به وزارتخانه هم فرستادم.
یک عضو ظاهراً بیطرف در سازمان نظام مهندسی هم گفت: نمیتوان قانون را به نفع خود تفسیر کرد. در بند ب ماده 44 آمده که یا متولد آن استان باشد و یا حداقل 6ماه ممتد قبل از تسلیم درخواست عضویت، در استان مقیم باشد... . در این بند جای تفسیر وجود ندارد که بخواهیم دربارهاش صحبتی بکنیم.
وی ادامه داد: کسی هم تاامروز نتوانسته ثابت کند که ایشان در همدان نیست. چون دادن سند اقامت و کدملی ملاک اقامت در همدان است. ضمن اینکه همه میدانیم خانواده ایشان در همدان زندگی میکند و علاوه بر اینکه در همه جلسات حضور داشته و روزهای پنجشنبه هم از صبح در سازمان پشت میز مینشیند، هرچند که جزو وظایفش نیست، بهراحتی میتواند بگوید بعدازظهرها هم به همدان میآیم و صبحها به تهران برمیگردم.
وی ادامه داد: با این وجود که در قانون منعی برای حضور ایشان وجود ندارد اما اگر امثال ما متوجه شویم که یکی از اعضا به وظایف قانونی خود عمل نمیکند بهراحتی میتوانیم به شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی استان شکایت کرده و از این طریق موضوع را پیگیری کنیم. پس اگر به ما هم محرز شود که هرکدام از اعضا طبق قانون، به وظایفی که برعهده دارد، عمل نمیکند قطعاً به شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی شکایت میکنیم.
اما تاکنون تخلف یا کوتاهی در این زمینه مشاهده نکردهایم. ضمن اینکه مخالفان هم اگر واقعاً مشکلی در رابطه با عضو مشخص مشاهده کردهاند به شورای انتظامی شکایت کنند، که حتماً اگر سندی داشتند تاکنون شکایت کردهبودند. اما به نظرم موضوع بهم ریختن ترکیب اعضاست که رأی جلسات مطابق با میل گروه دیگر پیش برود.
وی افزود: بهنظر بنده نباید اجازه بدهیم این حواشی مانع کار اعضا شود. ما باید منتظر بمانیم اگر تخلفی از ایشان سر زد و یا در جلسات حضور نداشت آن زمان درباره این موضوع صحبت کنیم. ضمن اینکه وی آنقدر وجهه مثبتی دارد که اگر ببیند، نمیتواند در همدان حضور داشته باشد خودش مانند افراد قبلی استعفا میدهد. اما در شرایط فعلی دلیلی برای استعفا وجود ندارد مگر خودش تمایل به ادامه کار نداشتهباشد.