خیابان بوعلی بسته شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72112 تاریخ انتشار:  1395-04-13 - 05:45 تعداد بازدید:  1434
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اجرای طرح پیاده‌راه در پیچ و خم اما و اگرها
خیابان بوعلی بسته شد

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

از صبح روز گذشته طرح پیاده‌راه شدن خیابان بوعلی وارد مرحله اجرایی شد. اجرای این طرح موجب شد خیابان بوعلی شهر همدان از دو طرف بسته شود و اجازه ورود خودروها به این منطقه داده نشود. برای اجرا شدن طرح در کنار منع عبور و مرور خودروهای شخصی در این خیابان تغییر در ایستگاه‌های تاکسی و اتوبوس نیز رقم خورد.
ایستگاه‌های تاکسی ابتدای خیابان بوعلی به ابتدای خیابان ذوالریاستین مقابل مرکز خرید مهستان و ایستگاه‌های اتوبوس نیز به خیابان شریعتی منتقل شدند.
علی‌رغم اطلاع‌رسانی از قبل که با نصب بنر در خیابان مذکور انجام شد، ولی این جا‌بجایی مردم محلی را دچار سردرگمی و نارضایتی کرد. مردمی که بیش از 100 سال است از زمان طراحی شعاعی شهر همدان با خودرو در این خیابان تردد کرده‌اند حالا باید به دلیل پیاده‌راه‌سازی با پای پیاده در این خیابان رفت‌وآمد کنند و برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی به ایستگاه‌های جدید بروند.
 اجرای مصوبه شورای عالی شهرسازی
پیاده‌راه‌سازی در خیابان بوعلی بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و ترافیک انجام می‌شود. در این مصوبه قرار بود هر 6 خیابان به شرط تصویب جزئیات طرح به پیاده‌راه تبدیل شود در سال 1390 عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی همدان گفته بود اجرای کامل طرح 10 سال به طول می‌انجامد.
و همان سال مدیر مرکز مطالعات و طراحی شهرداری همدان و مشاور طرح مجید یوسفی‌نوید عنوان کرده بود با عریض شدن رفیوژ میانی خیابان، 3 متر به فضای پیاده‌راه افزوده می‌شود همچنین نیمکت فضای سبز و نورپردازی متناسب با موقعیت گردشگری این خیابان‌ها که در مسیر آرامگاه بوعلی و تپه هگمتانه قرار دارد در نظر گرفته می‌شود. در سال‌های اول اجرای طرح مطرح شده بود سطح پیاده‌راه سنگفرش یا آجر فرش می‌شود و عرض آسفالت از 9 متر به 5 متر تقلیل می‌یابد نوروز سال 1390 بود که برای نخستین بار خیابان‌های بوعلی و اکباتان از میدان بسته شد تا ساخت پیاده‌راه انجام گیرد ولی اجرایی نشد.
در آن زمان می‌گفتند قرار است هر 6 خیابان منشعب از میدان مرکزی شهر پیاده‌راه شود و برخی نیز از راه‌اندازی تراموا و اختصاصی مسیر دوچرخه‌سواری در این خیابان‌ها حرف می‌زدند و در مقابل کسبه و پزشکان که محل کار آنها در این منطقه بود به گونه‌ای معترض بودند و نمی‌دانستند با بسته شدن این خیابان‌ها چه آینده‌ای برای کسب و کار آنها رقم خواهد خورد.
در برابر این اظهار نظرات بین جامعه محلی اما کارشناسان شهری و اساتید دانشگاهی می‌گفتند با اجرای این طرح کاهش بار ترافیکی در مرکز شهر محقق خواهد شد و رینگ مرکزی شهر خالی از خودروهای اجباری می‌شود.
اما در آن سال طرح پیاده‌راه‌سازی رنگ اجرایی را به خود ندید و راهی جلسات متعدد در کمیسیون‌های شهرداری و شورای شهر شد تا با بررسی موارد چرایی و چگونگی اجرای آن بررسی شود.
حال پس از این سال‌ها روز گذشته خیابان بوعلی به عنوان نخستین خیابان در بین 6 خیابان شعاعی از میدان مرکزی بسته شد تا مردم محلی، کسبه، کارشناسان و کاسبان به وضوع دریابند در پس اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی شهر همدان در رینگ اصلی شهر چه خواهد گذشت.
 هویت تاریخی شهر با پیاده‌راه
شهردار همدان در زمینه اجرای این طرح عنوان کرده است: با وجود کمبود اعتبار و نبود نقدینگی به دلیل کاهش ساخت‌وساز، اجرای این طرح امسال در برنامه قرار گرفت و این امر موجب می‌شود شهر همدان به هویت تاریخی خود بازگردد.
اما در همان ساعات اولیه اجرای طرح روز گذشته آنچه به وضوع دیده و شنیده می‌شد سردرگمی مردم برای عبور و مرور از شاه‌راه اصلی شهر بود برخی بر این باور بودند که با این جابه‌جایی دسترسی به حمل‌ونقل عمومی را برای آنها دشوار خواهد کرد و برخی نیز بر این باور بودند که تا پایان اجرای طرح مشخص نیست چه شرایطی بر سیما و منظر شهری حاکم خواهد شد.
 مردم مسیر خود را پیدا می‌کنند
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری همدان در این زمینه در گفت‌وگو با همدان‌پیام گفت: روز نخست اجرای طرح انتظار آن می‌رفت که جامعه شهری با مشکلاتی مواجه شود اما باید گفت مردم مسیر خود را پیدا می‌کنند و شرایط درست می‌شود.
عباس صوفی معتقد است: تغییر رفتار 100 ساله مردم که از خودرو در این مسیر استفاده می‌کردند به یکباره کار آسانی نیست اما از آنجا که طرح پیاده‌راه‌سازی طرحی برگرفته و مصوب شده در شورای عالی معماری و شهرسازی است و همچنین مصوبه شورای ترافیک استان است مدیریت شهری ملزم به اجرای آن است و البته برای رفاه حال همشهریان به اجرا درآمده است.
وی گفت: قطع به یقین پس از اعمال موارد دیگر طرح از جمله ایجاد ایستگاه ارائه ویلچر و ماشین‌های ویژه در مسیر و ایجاد کانکس برای ارائه خدمات رایگان لازم به همشهریان مردم رضایت خود را به دست می‌آورند.
اینکه روز اول و ساعات اول اجرای طرح خوب یا بد بودن صریح آن را قضاوت کنیم کارشناسی نخواهد بود.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری همدان در ادامه افزود: از مردم انتظار داریم صبر کنند تا طرح به مراحل نهایی از اجرا برسد و تا وقتی پا به این مرحله نگذشته‌ایم صبور باشند.
چرا که مجریان طرح و مسئولان شهری به نتیجه پایان طرح خوش‌بین هستند و قطع به یقین این طرح برای کسب رضایت کامل مردم به اجرا در می‌آید.
 این طرح خروجی مثبتی برای مردم دارد
پوروخشوری مدیرعامل اتوبوسرانی نیز در گفت‌وگو با همدان‌پیام گفت: این طرح از مصوبات است که لازم به اجرا بوده است و بر اساس آن سازمان اتوبوسرانی نیز درصدد برآمده تا نزدیک‌ترین مسیر و ایستگاه را برای مردم در نظر بگیرد.
و در حال حاضر مردمی که از خیابان شریعتی سوار می‌شوند و در خیابان بوعلی پیاده می‌شوند در همان خیابان شریعتی به پایان مسیر خود می‌رسند.
مدیر سازمان تاکسیرانی همدان نیز در این زمینه افزود: از آنجا که بسیاری از شهرها طرح پیاده‌راه‌سازی را اجرا کردند و این طرح خروجی مثبی برای مردم داشته است ما خوش‌بین هستیم که طرح با موفقیت اجرا می‌شود.
خورشیدوند گفت: برای تسهیل در تردد مردم سازمان تاکسی‌رانی ایستگاه تاکسی‌ها را از خیابان اصلی بوعلی به خیابان فرعی ذوالریاستین تغییر داده است که به مرور شرایط رفت و آمد تاکسی‌ها و مردم تسهیل می‌‌شود.
به هر ترتیب طرح پیاده‌راه‌سازی در خیابان‌های اصلی شهر همدان از خیابان بوعلی روز گذشته آغاز شد و در حالی اجرای طرح رو به جلو می‌رود که مسئولان مطمئن و خوش‌بین هستند اما مردم، تاکسی‌دارها و کسبه از خروجی طرح تصویر روشنی در ذهن ندارند و در حال حاضر رضایت نسبی بین آنها دیده نمی‌شود. تاکسی‌دارها می‌گویند از رزق و روزی ما کم می‌شود و مسافر با تغییر مسیر کنار نمی‌آید و قید سوار شدن به تاکسی را می‌زند. کسبه می‌گویند مردم برای خرید بیشتر با ماشین تردد کردن را اولویت قرار می‌دهند و بی‌خودرو آمدن آنها به این خیابان‌ها با اما و اگر روبه‌رو خواهد بود.
اما مسئولان می‌گویند روزهای خوبی در انتظار جامعه حمل است چرا که با اجرای این طرح سهم بسزایی در توسعه گردشگری و اوقات فراغت مردم به دست می‌آید حال باید منتظر ماند تا ببینیم آخر کار به کجا ختم می‌شود آیا پیش‌بینی‌ها درست از آب در می‌آید یا خیر.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com