شورای پنجم نهاوند این‌بار یزدگرد را به خانه‌اش نرساند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  82263 تاریخ انتشار:  1396-06-15 - 05:45 تعداد بازدید:  389
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شورای پنجم نهاوند این‌بار یزدگرد را به خانه‌اش نرساند

یادداشت

یک جمله معروف میان نهاوندی‌ها است که حکایت از عقب‌ماندگی و توسعه‌نیافتگی شهرشان دارد.
"اینکه اگر یزدگرد به نهاوند بازگردد به راحتی آدرس خانه‌اش را خواهد یافت".
این جمله انتظار مردم را از شورای پنجم فراتر می‌برد.
بیش از یک هفته از آغاز به کار شورای شهری‌ها در دوره پنجم می‌گذرد شوراهایی که جدیت کار را با مهمترین انتخاب و اقدام خود یعنی تعیین‌تکلیفی شهردار به اجرا گذاشتند.
برخی شهرها با سرپرست اداره می‌شوند و برخی هم شهرداران قبلی را ابقا کردند و ترجیح دادند که با همان گزینه‌های قبلی ادامه کار دهند.
نهاوند هم از آن دسته شهرهایی است که فعلاً هر 4 شهر آن به سرپرستی اکتفا کرده‌اند هر چند در میان شهرهای نهاوند برخی گزینه‌ها سابقه شهرداری برای چند دوره شورا را دارند، از جمله شهر گیان که هوشنگ کیانی تاکنون سابقه مدیریت شهری و شهرداری گیان را با چند دوره شورای این شهر داشته است.
اما شورای شهر نهاوند که از 9 عضودر دوره چهارم به 7 نفر در این دوره کاهش پیدا کرد و4 گزینه دوره قبل هم توانستند در لیست انتخاب مردم برای دوره پنجم بمانند.
تاکنون فرصت‌های بسیاری در حوزه مدیریت شهری برای نهاوند از میان رفته است و باید جدیت بیشتری از شورای پنجم انتظار داشت هر چند فرصت‌های سوخته بازنمی‌گردد اما به همین ضرب‌المثل هم می‌شود فعلاً اتکا کرد که "جلوی ضرر را هر جا بگیری منفعت است".
اگرچه در شورای چهارم حاشیه‌ها کمتر بود ولی مردم تا بطن تصمیم‌گیری‌های شورا آمده بودند این کمی بیشتر از حقی بود که برای حقوق شهروندی تعریف می‌شد و دلیل آن را هم ضعف در مدیریت شورا و شهرداری می‌توان برشمرد.
اما از طرفی 2 سال نخست شورا کارهای خوبی انجام شد بنای اقدامات عمرانی و پروژه‌هایی که نهاوند چندين سال درگیر اجرا کردن آن شده بود اما موانع بسیار مانع از تحقق آنها می‌شد که شورای چهارم با دادن اختیار تام به شهردار وقت سبب پیش رفتن بسیاری از کارها شد.
تملک دخانیات، تعریض دوخواهران بعد از 40 سال و تأمین زیرساخت پروژه‌های عمرانی و خدماتی و اجرای برخی از آنها حرکت خاصی برای دوره پیش بود هر چند زیرساخت‌ها که تأمین شد کارها در بسیاری از موارد راکد ماند.
در هر حال گاهی امتیاز‌های بالا برای یک مدیریت هرچند قوی هم باشد اگر در شرایط خاص خودش به کار گرفته نشود خروجی موفقی نخواهد داشت برای همین هم به نظر می‌رسد گزینه‌ای برای شهرداری نهاوند می‌تواند موفق عمل کند که به شرایط این شهر کاملاً آگاه و بتواند در شرایط این شهر کار کند و حاشیه‌ها و اختلاف سلیقه هایی که هم پای شورا و مدیریت شهری عمر دارد، او را از ادامه کار باز ندارد.
شورای پنجم شهر نهاوند در حالی کار خود را آغاز کرده است که در گام نخست گزینه نهایی برای شهرداری را فعلاً به توافق نرسیده است و به نظر هم می‌رسد گزینه خاصی را مدنظر ندارند هر چند ممکن است هر کدام فرد خاصی را در نظر داشته باشند اما هنوز رایزنی‌های جدی برای حضور یک گزینه خاص انجام نشده است.
سرپرستی اداره شدن شهرداری نهاوند، توقعی نیست که مردم از این شورا داشته باشند و این برای شهری با کارهای زمین مانده بسیار، مضراست.
انتظار می‌رود در شرایطی که رها شدگی شهر کاملاً به وضوح مشاهده می‌شود وقت‌کشی، حاشیه، بی برنامگی و بی‌توجهی به امورات شهری و خواسته‌های شهروندان و شرایطی که شهر در آن بسر می‌برد و البته مهمترین عامل ضربه خوردن نهاوند و عقب ماندن مدیریت شهری در چند سال اخیر بوده است، شورا به صورت جدی‌تری وارد کار شود.
دیگر اینکه، نخبگان و دایره مشورتی افکار فرهیخته شهر و جمع کردن صاحبان اندیشه و کمک گرفتن از آنها در تصمیم‌گیری‌های مهم شهر مدتی است از دستور کار شورا و شهرداری خارج شده است به نظر می‌رسد اتاق‌های فکر کمک خوبی برای شهری باشند که مشکلاتش آنقدر بولد شده که هر کس برای نخستين‌بار وارد آن می‌شود به کهنگی این موارد پی می‌برد.
شورای پنجم باید بداند شرایط نهاوند به جایی رسیده که دیگر شعارها باری از دوش این شهر بر نمی دارد و فرصتی هم برای وقت‌کشی و گذشتن از کنار مشکلات شهر را به این راحتی ندارد کارهای زمین مانده بسیاری هست که شورای شهر را می‌خواند و فرصت‌های خدمت صادقانه و عمل به وعده‌ها را التماس می‌کند.
پروژه‌های زمین مانده و اولویت داری که اعتبارات تخصیص یافته‌اش جای دیگری هزینه شده است.
شهری که در مقایسه با شهرهای همجوار گام‌های کندتری به توسعه را برمی‌دارد و این عقب‌ماندگی به وضوح قابل تشخیص است. مردم از شورای پنجم سرعت، تخصص و توجه و مدیریت قابلی را انتظار دارند.
بافت‌های فرسوده شهر نهاوند که جان شهروندان را به شرط تملیک گرفته و اجازه ساخت‌وساز نمی‌دهد از دیگر اولویت‌های این دوره شوراست تا این‌بار یزدگرد هم آدرس خانه‌اش در خاطرش نماند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com