در کمیسیون تأمین اجتماعی، مالیاتی و روابط کار اتاق بازرگانی همدان اعضا بر اجرایی شدن و پیگیری مصوبات جلسات از مسئولین ذیربط و حضور فعال نمایندگان جسور و بیپروای بخش خصوصی در هیأتهای حل اختلاف برای اجرای صحیح عدالت تأکید کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان، رئیس کمیسیون مالیات، کار و رفاه اجتماعی اتاق بازرگانی همدان با تأکید بر توجه به پیگیری مصوبات جلسات کمیسیون اظهار کرد: مسئولین اتاق بازرگانی اهتمام تأکید پیگیری مسائل مصوب شده در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و کمیسیونها را تا حصول نتیجه معمول فرمایند.
فلاح همچنین بر عینیت پیدا کردن مسائل در رسیدگی به پرونده های مطالباتی مطرح در هیأتها گفت: در روند رسیدگی به پروندههای مالیاتی برای روشن شدن مسائل لازم است در صورت ابهام پرونده با مودی تماس گرفته شود.
وی در ادامه با اشاره به نحوه پرداخت سنوات خدمت تصریح کرد: براساس رأی دیوان عدالت اداری کارگرانی که قرارداد آنها 6 ماه تا یکسال بوده در پایان قرارداد در صورت تسویه حساب پایه سنوات پرداخت میشود ولی کارگرانی که بیش از یک سال در کارگاهی فعالیت میکنند پرداختهای سالیانه به صورت علیالحساب قطعی محاسبه شده و در پایان کار مابهالتفاوت پایه سنوات باید پرداخت شود.
فلاح با اشاره به توقف رسیدگی به پرونده های اصلاح عناوین شغلی تا ابلاغ اصلاحیه بخشنامه گفت: کمیتهای برای رسیدگی به پرونده های اصلاح عناوین شغلی تشکیل شد که در این خصوص شرکت پگاه به عنوان شرکت نمومنه انتخاب و اسناد و مدارک مربوط به طبقه بندی مشاغل شامل لیست بیمه، فیش های حقوقی و احکام حقوقی توسط کارشناسان بررسی که در مرحله اخذ تأییدیه نهایی است تا نتیجه اعلام شود.
جعفری، نایب رئیس کمیسیون تأمین اجتماعی، مالیاتی و روابط کار نیز با تأکید بر اصلاح برخی از قوانین گفت: برخی از قوانین و مقررات مصوب شده دارای اشکالاتی است که با طرح توسط بخش خصوصی و پیگیری از طریق مسئولین مربوطه می توان تغییراتی در آنها ایجاد کرد.
وی با اشاره به ضرورت لزوم حق مدار بودن با بیان اینکه برخی از ادارات فراتر از قوانین عمل میکنند، افزود: متأسفانه برخی از قوانین و مقررات پیش از طرح و تصویب در مجلس چنانچه مخالف منافع بخش خصوصی باشد، باید با دلایل و مستندات با آن مقابله کنیم.
توجه به روند و فرآیند رسیدگی تشکیل و دادن رأی در هیأتها به دلیل وجود اشکالات فراوان در آن و لزوم وجود مشاوران حقوقی قوی برای دفاع از مباحث در هیأتها همچنین موضوعاتی بود که در این جلسه توسط اعضا مطرح و مورد تأکید قرار گرفت.
اعضای کمیسیون با تأکید بر داشتن خروجی مصوبات جلسات کمیسیون مالیات گفتند چنانچه مصوبات جلسات منتهی به اجرا شدن مصوبات شود؛ بخش خصوصی و صنعتگران نیز با طرح مسائل و مطالبات خود به حضور در جلسات امیدوارتر خواهند شد.
اعظم بهمنی مدیر کمیته روابط کار کمیسیون نیز در این نشست اظهار کرد: برای حل مسائل مطرح در هیأت رسیدگی تجدید نظر کارهای سخت و زیان آور برای حصول نتیجه بهتر، از مسئولین اتاق که هم اطلاعات کافی و هم دارای اختیار باشند دعوت شود که هم بتوانند اقدامات مثمر ثمری انجام دهند و هم حضور آنان نتیجه بخش باشد.
وی اظهار کرد: محاسبه حق بیمه کارگران پاره وقت باید براساس تعداد روز فعالیت کارگران مدنظر قرار گیرد که گاهی دیده شده در هیأتهای حل اختلاف به تمام وقت بودن کارگران رأی داده میشود که اسناد ارائه شده از جمله میزان واریزی و نوع قرارداد منعقد شده بیمه کارگر و کارفرما باید مدنظر قرار گیرد و نمایندگان کارفرمایان در هیأتهای حل اختلاف دفاع محکم تری انجام دهند.
بهمنی با اشاره به حجم بالای پروندهها در هیأتهای حل اختلاف گفت: از آنجایی که هیأتهای حل اختلاف متشکل از نمایندگان کارگران، کارفرمایان و نماینده دولت است، لذا با توجه به پایین بودن مدت زمان رسیدگی وحجم بالای پروندهها میزان کیفیت رسیدگی پایین میآید.