اجرای مدیریت هوشمند سفر در استان همزمان با نوروز ۱۴۰۵ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 24 اسفند 1404

Today : Sat, March 14, 2026




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


logo-samandehi
 
کد مطلب:  146515 تاریخ انتشار:  1404-12-06 - 12:35 تعداد بازدید:  142
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان در ستاد سفر مطرح کرد
اجرای مدیریت هوشمند سفر در استان همزمان با نوروز ۱۴۰۵

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان بر لزوم نظارت مستمر دبیرخانه ستاد خدمات سفر استان و اجرای مدیریت هوشمند سفر در نوروز ۱۴۰۵ تأکید کرد.
 
امیررضا یوسفیان در ستاد اجرایی خدمات سفر استان همدان، با اشاره به اهمیت حوزه گردشگری در توسعه استان، افزود: در سال‌های اخیر، توجه ویژه‌ای به موضوع گردشگری استان انجام گرفته و گردشگری یکی از مؤلفه‌های اصلی توسعه پایدار استان محسوب می‌شود.
 
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان ادامه داد: با توجه به توضیحات ارائه‌ شده از سوی رؤسای کمیته‌ها، امسال مدیریت هوشمند سفر در دستور کار قرار دارد و باید تفاوت محسوسی میان عملکرد سال‌جاری و سال گذشته در حوزه اسکان، خدمات سفر، توجه به گردشگران داخلی و ساماندهی اماکن گردشگری مشاهده شود.
 
وی بر ضرورت انسجام در حوزه اطلاع‌رسانی تأکید کرد و گفت: هیچ دستگاهی نباید به‌صورت ناهماهنگ اقدام به فعالیت‌های تبلیغاتی از جمله نصب بنر کند و لازم است تمامی اقدامات اطلاع‌رسانی با هماهنگی ستاد و دبیرخانه انجام شود و این موضوع باید به‌عنوان مصوبه رسمی مورد تأکید قرار گیرد.
 
یوسفیان نظارت مستمر بر خدمات سفر را از موضوعات مهم دانست و افزود: با توجه به پیش‌بینی موج‌های نخست و دوم سفر، لازم است مبادی ورودی و خروجی شهرها با همکاری دهیاری‌ها و شهرداری‌ها برای استقبال مناسب از مهمانان آماده‌سازی شود، به‌ویژه با توجه به همزمانی روزهای پایانی ماه رمضان با فصل بهار که احتمال افزایش سفرها وجود دارد.
 
وی با اشاره به اهمیت هماهنگی دستگاه‌های امدادی، افزود: در حوزه اسکان و خدمات مرتبط، لازم است هماهنگی‌ها با دستگاه‌هایی همچون هلال‌احمر با دقت بیشتری دنبال شود تا آمادگی کامل در ایام سفر ایجاد شود.
 
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان به اقدامات حوزه راهداری اشاره کرد و گفت: با پیگیری نمایندگان استان و مجمع نمایندگان، شناسایی و رفع ۵۲ نقطه حادثه‌خیز در دستور کار قرار گرفت و انجام شد.
 
وی گفت: با توجه به ابلاغیه صادرشده از سوی استاندار، ضروری است دبیرخانه ستاد بر اجرای تمامی بندهای ابلاغی تأکید و نظارت مستمر داشته باشد تا در پایان ایام سفر بتوانیم گزارش جمع‌بندی دقیقی ارائه کرده و وضعیت سفرهای امسال را با سال گذشته مقایسه کنیم.
 
  4کمیته‌ به ستاد خدمات سفر در اضافه شد 
 
مدیرکل اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز در این نشست از ابلاغ دستورالعمل جدید ستاد خدمات سفر از سوی وزارت کشور خبر داد و گفت: در چارچوب این دستورالعمل، تحلیل داده‌های آماری، ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و کمیته‌ها و همچنین شناسایی نقاط قوت و ضعف، از محورهای اصلی مورد تأکید در سال ۱۴۰۴ است.
 
محسن معصوم علیزاده با اشاره به برگزاری جلسات تخصصی در سطح وزارت کشور افزود: امسال با ابلاغ دستورالعمل جدید، تعداد کمیته‌های ستاد خدمات سفر افزایش یافته و 4 کمیته جدید به ساختار قبلی اضافه شده است.
 
وی با بیان اینکه پیش از این ۱۰ کمیته در سطح استان و کشور فعالیت داشتند، تصریح کرد: کمیته‌های خدمات حمل‌ونقل، خدمات امداد و نجات، خدمات انتظامی، امنیتی و ترافیک شهری، هماهنگی امور شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، اسکان، نظارت و آمار، تنظیم بازار و خدمات رفاهی، خدمات بهداشتی، سلامت و محیط زیست، اطلاع‌رسانی، تبلیغات، امور فرهنگی و فضای مجازی، ساماندهی و نظارت بر ستادهای اقامه نماز و راه‌های مواصلاتی کشور و سایر کمیته‌های تخصصی، مسئولیت اجرای برنامه‌های خدمات سفر را بر عهده داشتند.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: در سال جاری 4کمیته جدید نیز به این مجموعه افزوده شده که بخشی از آنها ویژه استان‌های ساحلی است؛ از جمله کمیته حمل‌ونقل دریایی، کمیته مدیریت گردشگری دریایی و ساحلی و کمیته توسعه گردشگری الکترونیک و نوآورانه.
 
معصوم علیزاده همچنین از تشکیل کمیته گردشگری عشایری در سال جاری خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این کمیته، امکان بهره‌گیری از ظرفیت‌های ارزشمند جامعه عشایری در حوزه گردشگری بیش از پیش فراهم خواهد شد.
 
وی در ادامه با اشاره به ارائه گزارش عملکرد کمیته‌ها افزود: در این نشست، گزارشی از وضعیت اجرای دستورالعمل و همچنین خدمات سفر استان در سال ۱۴۰۴ ارائه می‌شود و روسای کمیته‌ها نیز به تشریح اقدامات حوزه مسئولیت خود خواهند پرداخت.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان بر هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، فرمانداران و اعضای کمیته‌ها برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران و گردشگران تأکید کرد و خواستار برنامه‌ریزی دقیق، نظارت مستمر و بهره‌گیری از ظرفیت‌های نوین در مدیریت سفرهای نوروزی شد.
 
معصوم علیزاده، هدف از این ستاد، مدیریت سفرهای ایمن، آرام و باکیفیت برای مسافران و گردشگران در تمامی ایام سال برشمرد و افزود: ستاد خدمات سفر استان همدان به‌صورت دائمی فعال است و جلسات متعددی با حضور تمامی دستگاه‌های مسئول برگزار می‌شود تا زیرساخت‌ها و امکانات لازم برای مسافران فراهم شود، جریان سفر محدود به زمان خاصی نیست و در تمام فصول سال و مناطق مختلف کشور ادامه دارد، بنابراین برنامه‌ریزی و هماهنگی باید به‌صورت سالانه و فراگیر انجام شود.
 
وی گفت: ستادهای اجرایی خدمات سفر در سطح استان و شهرستان‌ها موظف هستند با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی، ظرفیت‌های منطقه‌ای و اقتضائات محلی، دستورالعمل‌های ابلاغی دبیرخانه ملی سفر را دقیق و هماهنگ اجرا کنند تا حکمرانی مطلوب سفر محقق شود.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان افزود پیگیری وضعیت سفر، تحلیل داده‌های آماری، ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و کمیته‌ها و شناسایی نقاط قوت و ضعف از جمله مهم‌ترین وظایف مورد تأکید در دستورالعمل امسال است.
 
  ۶۲۲هزار بازدید از جاذبه های تاریخی استان امسال انجام شده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: ۶۹۹ هزار و ۵۰۰ هزار مسافر و گردشگر امسال در اقامتگاه های رسمی، غیر رسمی و اضطراری این استان اقامت شبانه داشته‌اند.
 
علی خاکسار با اشاره به اینکه 4 هزار و ۵۹۰ تخت اقامتی امسال به ظرفیت اقامتی استان افزوده شده است اظهار کرد: همدان با داشتن ۱۷ واحد هتل، 4هتل آپارتمان، یک متل، ۱۱ واحد میهمانپذیر، ۱۷ واحد مجتمع خدمات رفاهی، ۲۷ واحد بوم‌گردی، هشت واحد مرکز سرگرمی، تفریحی و مجتمع گردشگری و ۱۷ واحد سفره خانه سنتی پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
 
وی با بیان اینکه کمیته های ۱۵ گانه ستاد تسهیلات سفر در سراسر سال فعال است،گفت: برنامه‌ریزی منسجم و اقدامات هماهنگ دستگاه‌ها نقش مهمی در ارتقای کیفیت خدمات سفر و مدیریت مطلوب گردشگری دارد.
 
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با تأکید بر آمادگی کامل استان برای میزبانی از مسافران، اظهار کرد: هدف اصلی ستاد تسهیلات سفر، ایجاد سفری ایمن، آرام و همراه با رضایت برای گردشگران است و تحقق این مهم نیازمند تعامل و هم‌افزایی همه دستگاه‌های عضو ستاد خواهد بود.
 
خاکسار ادامه داد: در سال جاری ۴۰ رویداد گردشگری داخلی شامل جشنواره معرفی محصول، نوروزگاه‌ها و ویژه برنامه های گردشگری و نیز ۲ رویداد گردشگری بین‌المللی با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی استان همدان برگزار شده است.
 
  تشکیل گشت‌های مشترک نظارتی و تشدید بازرسی بازار 
 
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در این نشست از اجرای طرح گسترده نظارتی در قالب کمیته تنظیم بازار و نظارت بر خدمات سفر خبر داد و گفت: همزمان با افزایش سفرهای نوروزی، گشت‌های مشترک بازرسی با حضور دستگاه‌های ذیربط از جمله دامپزشکی، مراکز بهداشت و سایر نهادهای مرتبط در سطح استان فعال شده‌اند.
 
محمد علی محمدی با اشاره به بازرسی مستمر از رستوران‌ها، فست‌فودها، فروشگاه‌ها، مراکز عرضه مواد غذایی، آبمیوه و بستنی‌فروشی‌ها و دیگر مراکز خدماتی، افزود:نظارت‌ها با هدف صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان و مسافران نوروزی انجام می‌شود و با هرگونه گرانفروشی، احتکار و تخلف صنفی برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
 
وی با بیان اینکه شیفت‌بندی فعالیت مراکز خدماتی از جمله تعمیرگاه‌ها، مراکز خدمات خودرویی و نانوایی‌ها به صورت شبانه‌روزی برنامه‌ریزی شده است اظهار کرد: با توجه به افزایش حضور مسافران در ایام نوروز، فعالیت نانوایی‌ها در سطح استان نیز افزایش یافته تا خدمات‌رسانی بدون وقفه انجام شود.
 
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان به رتبه نخست کشوری استان در رسیدگی به شکایات مردمی در ۱۱ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: تمامی شکایات ثبت‌شده حداکثر ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت رسیدگی می‌شود و شهروندان و مسافران می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف از طریق تماس با سامانه ۱۲۴ یا ثبت گزارش در وب‌سایت مربوطه، موضوع را پیگیری کنند.
 
محمدی با اشاره به درج قیمت خدمات در سامانه اطلاع‌رسانی این اداره‌کل افزود: قیمت خدمات مراکز مختلف در سامانه مربوطه بارگذاری شده و در دسترس عموم قرار دارد تا شفافیت در بازار افزایش یابد و از بروز اجحاف جلوگیری شود.
 
وی از برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای اساسی از ۲۴ تا ۲۷ اسفندماه در مرکز استان خبر داد و گفت: این نمایشگاه با همکاری اتاق اصناف و با تأکید استاندار همدان و با شعار «هر واحد صنفی یک غرفه» برگزار می‌شود و کالاها با تخفیف ۱۵ تا ۲۰ درصدی به مردم عرضه خواهد شد. همزمان در ۹ شهرستان دیگر استان نیز کمیته‌های متناظر فعال شده و اقدامات مشابهی در حال اجراست.
 
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان از تهیه و تدوین کتابچه «راهنمای بازار همدان» توسط اتاق اصناف برای نخستین‌بار خبر داد و اظهار کرد: در این کتابچه مراکز سوغات، سوغات‌سراها و واحدهای عرضه خدمات معرفی شده‌اند و این راهنما در مراکز گردشگری و تفرجگاهی در اختیار مسافران قرار خواهد گرفت.
 
محمدی همچنین به هماهنگی انجام‌شده با مراکز امداد خودرویی و نمایندگی‌های خودروسازان در سطح استان اشاره کرد و گفت: این مراکز در ایام تعطیلات نوروزی با نرخ‌های مصوب آماده ارائه خدمات به مسافران خواهند بود.
 
وی با اشاره به رصد مستمر وضعیت تامین و توزیع کالا از طریق سامانه جامع انبارها تأکید کرد: میزان موجودی و مصرف کالاهای اساسی به صورت مستمر پایش می‌شود تا بازار استان در ایام نوروز با کمبود یا التهاب مواجه نشود.
 
  موزه دفاع مقدس و مقاومت همدان میزبان بیش از ۲۴۷ هزار بازدیدکننده
مدیر اجرایی باغ موزه دفاع مقدس همدان همچنین در این نشست با اشاره به استقبال گسترده از موزه دفاع مقدس، گفت: از زمستان سال گذشته تاکنون، بیش از ۲۴۷ هزار نفر از طریق کاروان‌های راهیان نور از موزه دفاع مقدس همدان بازدید کرده‌اند که شامل زائرانی از ۲۱ استان کشور می‌شود.
 
خسروزند افزود: با توجه به نیاز امروز جامعه به ترویج فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت، اقدامات ارزشمندی در این مجموعه انجام شده است و بازدیدکنندگان شامل ۴۰ درصد افراد داخل استان، ۶۰ درصد افراد خارج از استان و ۷۵ درصد این افراد شامل جوانان و نوجوانان بودند.
 
وی با قدردانی از همکاری دستگاه‌های اجرایی، به نقش موثر اداره کل آموزش و پرورش اشاره و اظهار کرد: با تلاش مجموعه این اداره، بیش از ۶۳ هزار و ۴۰ نفر از دانش‌آموزان استان از بخش‌های مختلف این مجموعه فرهنگی بازدید به عمل آوردند.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com