برگزاری ۱۳۰۰ برنامه فرهنگی در هفته کتاب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 آذر 1402

Today : Fri, December 1, 2023




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135386 تاریخ انتشار:  1402-08-24 - 09:42 تعداد بازدید:  88
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان همدان خبر داد
برگزاری ۱۳۰۰ برنامه فرهنگی در هفته کتاب

نویسنده : مجید بیات

فرهنگی


 طرح کتاب قرآن کریم توسط کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود


 یک هزار و 300 برنامه فرهنگی در هفته کتاب شامل 17 برنامه استانی، 125 برنامه شهرستانی و یک هزار و 158 برنامه کتابخانه‌ای در نظر گرفته شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان صمن گرامیداشت سی و یکمین دوره هفته کتاب در این باره گفت : هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 23 تا 30 آبان ماه با شعار «آینده خواندن عمومی سطح استان همدان در نظر گرفته شده است.

عاطفه زارعی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های اصلی هفته کتاب سال جاری در استان همدان قدرشناسی از نویسندگان بومی بود افزود: به همین منظور برای آشنایی بیشتر جامعه و قدردانی از زحمات نویسندگان رونمایی از پوستر هفته کتاب نهاد کتابخانه‌های عمومی در منزل نویسنده بومی همدانی برگزار شد.

وی تأکید کرد: با توجه به شعار امسال یعنی آینده خواندنی است کتابخانه‌های عمومی به صورت ویژه بر روی کودکان و نوجوانان تمرکز کردند و برنامه‌های مختلفی به همین منظور پیش بینی شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه دغدغه امروز کتابدار این است که چطور کتاب را به دست همه اقشار جامعه برسانند، ادامه داد: یکی از رسالت‌های کتابخانه‌های عمومی شناسایی نیاز اطلاعاتی کاربران و پاسخگویی به آنهاست، این وظیفه در مناطقی که کتابخانه‌های عمومی تنها مرکز فرهنگی هستند نمود بیشتری پیدا می‌کند.

 طرح کتاب قرآن کریم توسط کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود

وی در ادامه اضافه کرد: طرح سراسری کتابت قرآن کریم با هدف تجلی و پیوند برنامه های موضوعی قرآن و عترت در کتابخانه های عمومی با برنامه های ترویج کتابخوانی برگزار می‌شود.

زارعی ادامه داد: بر این اساس و با توجه به اهانت‌های اخیر به این کتاب مقدس در اروپا و نظر به اینکه کتابت قرآن کریم سنتی دیرینه از زمان پیغمبر(ص) دارد، طرح سراسری کتابت قرآن کریم به همت محافل قرآنی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به منظور انس بیشتر اعضای کودک و نوجوان کتابخانه‌های عمومی با قرآن شکل گرفته است ، این طرح که در ایام هفته کتاب از تاریخ ۲۳ الی ۳۰ آبان در ۳۱ استان کشور با اختصاص سهیه کتابت به هر استان و به تبع هر شهرستان اجرا می شود؛ شامل کتابت ۶۰۴ صفحه از قرآن کریم در ۱۵ سطر است که بنا بر تعداد کتابخانه های عمومی هر استان و علاقمندان محافل قرآن و عترت در استان ها تقسیم شده است.
 عضویت رایگان و بخشودگی جرائم دیرکرد.

مدر کل کتابخانه های عمومي استان همدان در بخشی دیگر با اشاره به اینکه طرح عضویت رایگان و بخشودگی جرائم دیرکرد بازگشت منابع در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور اجرا می‌شود افزود : علاقه‌مندان از ۲۳ تا ۲۵ آبان ماه فرصت دارند با مراجعه به سامانه سامان و پرتال‌های کتابخانه‌ای و دریافت کد تخفیف عضویت رایگان، به عضویت کتابخانه مورد نظر خود درآیند.

وی ادامه داد: همچنین در این طرح، اعضایی که منابع امانی‌شان شامل جرائم دیرکرد می‌شود، در صورتی که در بازه زمانی ۲۳ تا ۳۰ آبان‌ماه به کتابخانه عودت دهند، مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی جرائم دیرکرد خواهند شد.

گفتنی است اعتبار کدهای تخفیف عضویت رایگان تا ۲۴ آذرماه خواهد بود و فهرست پرتال کتابخانه‌های عمومی در سامانه مدیریت کتابخانه‌های عمومی نیز در نشانی www.samanpl.ir در دسترس است.

وی همچنین به تکریم خانواده شهدا در سراسر استان در ادامه کنگره هشت هزار شهید استان همدان که در این هفته دنبال می‌شود گریزی زد و گفت : در هر سفر شهرستانی به دیدار خانواده شهدا رفته و در ادامه نیز خواهیم رفت.

این مقام مسئول در ادامه ابراز کرد : زنگ کتاب و کتابخوانی امروز در دبیرستان دخترانه شهیده خوانساری با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست، اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان همدان رونمایی از پوستر هفته کتاب را به عنوان یکی دیگر از برنامه این هفته برشمرد و افزود : به مانند رسمی که در سال‌های اخیر در کتابخانه‌های عمومی استان وجود دارد در خانه شخصی نویسنده گرانقدر آقای علی جهانپور رونمایی شد.

وی ادامه داد : دیدار با نویسندگان بومی و پیشکسوتان فرهنگی استان در تمامی شهرستان در این هفته انجام می‌شود.

زارعی در ادامه گفت : برگزاری ویژه برنامه شهری به وسعت کتاب در سراسر استان با همکاری شهرداری‌ها ، طرح کتاب خون با شعار، «اهدا کتاب، اهدا دانایی، اهدا خون، اهدا زندگی» با همکاری اداره کل انتقال خون استان ،فراخوان دوره دوم کلاس نویسندگی خلاق با تدریس خانم بهناز ضرابی زاده و برنامه شعر خوانی در محافل ادبی کتابخانه‌های عمومی استان از مهمترین برنامه های پیش بینی شده در هفته کتاب به شمار می‌روند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان همدان در بخش دیگر از سخنان خود گفت: بیش از 350 بازدید از کتابخانه‌ها توسط مدارس در هفته کتاب پیش بینی شده است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد : 25 برنامه رونمایی و نقد کتاب در سراسر استان در نظر گرفته شده است و مسابقه کتابخوانی من و کتاب از کتابی با همین عنوان از مقام معظم رهبری؛ پویش کتاب دست ساز من، پویش معرفی کتاب همراه من، نمایشنامه خوانی، قصه گویی، نقاشی دیواری، روزنامه دیواری، معرفی کتاب و ... از جمله برنامه‌های این هفته است.

نکته قابل ذکر در این باره توجه ویژه به سنین کودک و نوجوان است که در همین راستا نیمی از برنامه‌های هفته کتاب ویژه گروه سنی کودک و نوجوان در نظر گرفته شده است.

زارعی در گوشه ای از سخنان خود به حضور کتابداران و کارشناسان و مدیران در نماز جمعه این هفته اشاره کرد و بیان کرد: برپایی میز خدمت در محل نماز جمعه از اقدامات برنامه ریزی شده است.

وی تاکید کرد: تعداد عضویت در کتابخانه های عمومی بعد از دوران کرونا از ۲۹ هزار نفر به ۸۰ هزار نفر رسید که این موضوع در جای خود حائز اهمیت است .

مدیر کل کتابخانه‌های های عمومی استان همدان به بیان آماری مقایسه ای از برنامه های فرهنگي در سال هاي مختلف پرداخت و گفت: در سال 1400 درکتابخانه‌های عمومی استان 11 هزار و 658 ، در سال 1401 تعداد 10 هزار و 521 برنامه فرهنگی انجام شده است. برای امسال نیز پیش بینی می‌شود که تعداد 12 هزار 672 برنامه فرهنگی اجرا شود که تا پایان مهر ماه امسال 7 هزار و 383 برنامه فرهنگی اجرا شده است.

زارعی افزود: این برنامه‌ها شامل جلسات نقد و رونمایی، نشست‌های کتابخوان کتابخانه‌ای و مدرسه‌ای، مسابقات کتابخوانی، نمایش نامه خوانی، جلسات مطالعاتی، معرفی کتاب، کارگاه آموزشی، مشاوره، قصه گویی، کاردستی، روزنامه دیواری، نقاشی، نماشگاه کتاب، محافل ادبی و ... است.

یکی از مهمترین موضوعات برنامه‌‎های فرهنگی جوانی جمعیت، بیانیه گام دوم انقلاب، سواد سلامت خانواده است که در همه برنامه‌های کتاب محور به ان توجه می‌شود.

فعالیت های شاخص فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی استان همدان :

 برگزاری دوازهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با شرکت (40594) شرکت کننده
 برگزاری جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب (با شرکت 10 روستا)
 جشنواره دوست من کتاب با شرکت بیش از 700 اثر (دومین دوره با محوریت شعر و داستان کودک و نوجوان با موضوع ترویج کتاب و کتابخوانی (بخش ویژه قرآن و عترت پیامبر (ص))
 شرکت کتابداران درجشنواره کسب و کارهای کوچک در کتابخانه های عمومی به صورت ملی و کسب رتبه اول و پنجم جایزه ملی خدمات کتابخانه‌های عمومی توسط علی علی کرمی، مسئول کتابخانه قدس روستای ویان شهرستان کبودراهنگ و محمد عبدلی مسئول کتابخانه حکمت روستای حسین آباد عاشوری شهرستان بهار.
 برگزاری جشنواره هدهد سفید در سه گروه کودک نوجوان و بزرگسال به صورت ملی
 کسب رتبه اول اوقات فراغت در سطح استان
 برگزاری رزمایش جهادی 2020در چهار منطقه محروم استان
 اجرای طرح دومین دوره حسینیه اندیشه سلسله نشست های معرفتی اهداف نهضت حسینی درایام محرم و صفر در همه شهرستان ها
 اجرای طرح کارگاه نویسندگی خلاق باتدریس نویسنده مطرح کشوری سرکار خانم ضرابی زاده
 افتتاح 10 خانه‌ محیط زیست در سطح کتابخانه‌های استان
برگزاری بیش از 252 کارگاه آموزشی در کتابخانه‌ ها اشاره کرد.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع امانت کتاب اشاره کرد و گفت : در سال 1400، 424 هزار 441 نسخه کتاب، در سال 1401، 711 هزار و 346 نسخه و در نیمه نخست سال جاری 530 هزار و 180 نسخه کتاب به امانت رفته است.

زارعی در ادامه افزود : در حال حاضر 118 کتابخانه عمومی در استان همدان فعالیت می‌کند که 107 باب آن نهادی و 11 باب به صورت مستقل و مشارکتی فعالیت می‌کنند. تعداد کتابخانه‌های عمومی در ابتدای دولت سیزدهم 115 باب بوده است ، از این تعداد 70 باب کتابخانه شهری، 47 باب کتابخانه روستایی و یک باب سیار شهری است.

لازم به دکر ایت خودرو کتابخانه سیار شهرستان اسدآباد نیز خریداری شده که در حال آماده سازی و تجهیز است.

وی در بخشی دیگر زیربنا کتابخانه‌های عمومی استان همدان را 48 هزار و 17 متر مربع دانست که در ابتدای دولت سیزدهم 45 هزار و 871 متر مربع بود.

زارعی اضافه کرد: یک میلیون و 496 هزار و 740 نسخه کتاب در کتابخانه‌های عمومی در دسترس اعضا قرار دارد. و سرانه کتاب به ازای هر 100 نفر 86 جلد است.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان اظهار کرد : در حال حاضر 80 هزار و 500 نفر عضو کتابخانه‌های عمومی هستند که 4.57 درصد جمعیت را شامل می‌شود. در ابتدای دولت سیزدهم تعداد اعضا کتابخانه ها 29 هزار و 887 بود.

وی گریزی به ایجاد زیرساخت های الکترونیکی در کتابخانه ها زده و افزود : ۸۵ درصد از کتابخانه های عمومی استان مجهز به سیستم وای‌فای برای استفاده رایگان کاربران هستند .

 پروژه‌های افتتاح شده نهاد کتابخانه های عمومی استان همدان

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان با ذکر مقدمه ای با این موضوع که حمایت مسئولان باعث افزایش زیربنای کتابخانه عمومی استان افزوده شده است افزود : از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون 5 هزار و 23 متر مربع به زیربنا کتابخانه‌های عمومی افزوده شده است که شامل توسعه کتابخانه شهید مطهری در فامنین، ساخت کتابخانه برکت مهر ماماهان در فامنین، بهره برداری از کتابخانه شهید مظاهری مریانج پس از 14 سال وقفه، راه اندازی سالن مطالعه آرمان با همکاری بخش خصوصی، تعمیر و بهسازی کتابخانه آیت‌الله بهاری شهر بهار، بازسازی کتابخانه فجر صالح آباد شهرستان بهار، باز سازی کتابخانه شهید مدنی تویسرکان، احداث کتابخانه قلمچی با همکاری بنیاد قلمچی و استفاده از اعتبارات سفر ریاست محترم جمهوری به استان در روستای عبدالرحیم شهرستان همدان، احداث کتابخانه بینش پاسارگاد روستای اشترمل شهرستان تویسرکان، سخت کتابخانه گلستان کتاب روستای توچغاز شهرستان ملایر، می‌شود.

وی در بخشی دیگر به پروژه های در دست اقدام اشاره کرد و گفت: تکمیل و تجهیز کتابخانۀ روستایی آیت ا...ربانی شاهنجرین در شهرستان درگزین، احداث کتابخانه شهید مسعودی پور شهرستان ملایر، بازسازی و تکمیل کتابخانة عمومی شهر زنگنه شهرستان ملایر، تکمیل، تعمیر و تجهیز کتابخانة مرکزی همدان، توسعه کتابخانة آیت ا... بهاری( سالن آمفی تئاتر)، تکمیل، محوطه سازی و تجهیز کتابخانة روستای داق داق آباد شهرستان کبودراهنگ، احداث کتابخانة عمومی روستای نگارخاتون با همکاری خیر در شهرستان فامنین، تکمیل سالن آمفی تئاتر کتابخانة عمومی شهدای گمنام، تکمیل، محوطه سازی و تجهیز کتابخانة روستای چنار سفلی شهرستان اسدآباد، تکمیلِ توسعه کتابخانة شهید مطهری شهرستان فامنین، احداث کتابخانة خیابان سعدی شهرستان ملایر، تکمیل و راه اندازی کتابخانة استاندارد شهرستان اسدآباد، توسعه و نوسازی سالن آمفی تئاتر کتابخانة فجر صالح آباد شهرستان بهار، توسعه و نوسازی کتابخانة امام حسن مجتبی مهاجران شهرستان بهار، تکمیل و راه اندازی کتابخانة فاطمه الزهرا(س) شهر اجین شهرستان اسدآباد، ساخت کتابخانة روستایی ازوندره شهرستان کبودراهنگ، احداث کتابخانة شماره 2 شهر درگزین از اقدامات در حال انجام توسط اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان است.

همچنین احداث کتابخانه استاندارد(کتابخانه شهید هاشمی) در کبودراهنگ و کتابخانه روستای توانه در شهرستان نهاوند نیز در حال پیگیری است.

زارعی در پایان سخنان خود به احداث کتابخانه در روستای کوزره و دهپیاز توسط بانک پاسارگاد گریزی زد و افزود : تا کنون بانک پاسارگاد 11 کتابخانه در سطح استان همدان احداث کرده است که با اتمام این پروژه به 13 کتابخانه می‌رسد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com