شورای ششم اجازه دست‌اندازی به باغات را ندهد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118174 تاریخ انتشار:  1400-03-26 - 08:52 تعداد بازدید:  311
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد فامنین:
شورای ششم اجازه دست‌اندازی به باغات را ندهد

نویسنده : سپیده راشدی

مادستان

■  کیفیت زندگی اولویت شهرها و روستاها باشد


  شوراهای شهری و روستایی باید کیفیت زندگی شهروندان و روستانشینان را بالا ببرند و در همین جهت مراقب دست‌اندازی‌ها به مزارع و باغات باشند.
رئیس اداره فرهنگ‌وارشاد شهرستان فامنین گفت: ترکیب شورا و شهرنشینی دو واژه‌ای است که نشان‌دهنده هم‌اندیشی افراد برای مدیریت شهر است.
مهدی کلهر با بیان اینکه ساماندهی فضای ساختاری شهر و همچنین مهندسی فرهنگی دو بال پرواز شهر برای رسیدن به آرمان شهری است، افزود: هرچند به نظر می‌رسد که اعضای شوراها مدام در حال فعالیت و ابتکار عمل هستند، اما از آنجایی که حجم موارد پیش‌بینی نشده و حفره‌هایی در شهر مورد غفلت واقع شده است، بیشتر از مواردی است که می‌تواند منجر به توسعه کیفی شهر شود؛ معضلات شهری مانند گردآبی عمل می‌کند که توان تیم اجرایی شهر را در خود می‌بلعد. پس در نهایت ‌طوری به نظر می‌رسد که انگار کاری برای شهر انجام نشده است. در واقع نیرو و امکانات به‌ کار رفته  شده تنها توانسته ترمیمی عمل کند و نه توسعه‌ای.
وی ادامه داد: با نگاهی گذار به تاریخ تحول جوامع متوجه می‌شویم که در مرحله گذار از عصر شکارگری به دوره کشاورزی جوامع روستایی شکل می‌گیرد و روابط اجتماعی فراتر از قبیله معنا پیدا می‌کند. در عصر کشاورزی مالکیت زمین و حیوان قدرت محسوب می‌شود و هر جامعه‌ای که از زمینی وسیع‌تر و  حاصلخیزتر بهره‌مند باشد، به خودی خود در مرکز توجه قرار می‌گیرد، در نتیجه فراوانی جمعیت انسانی برای ارائه انواع خدمات و صنایع پیرامون کشاورزی شکل می‌گیرد.
کلهر گفت: با تعدد تخصص‌ها جوامع ساده روستایی دیگر پاسخگوی نیازهای پیچیده افراد و بخصوص صاحبان قدرت نبوده و به همین منظور شهرها  پدیدار می‌شوند. شهر باید مکانی سازمان‌دهی شده و منظم برای پاسخ به نیازهای پیچیده شهروندان باشد.
وی با اشاره به مفهوم فلسفی شهر که به مدینه فاضله معروف است، افزود: شوراها در ساختار شهری از مفهوم آرمان‌شهر استفاده کنند؛ شهری که علما و دانشمندان سکان‌دار مدیریت آن هستند تا با تدبیری که در سر دارند نویدبخش جامعه‌ای سرشار از عدل و هماهنگی باشند و با زاویه دیدی چندجانبه و حکیمانه بر شهر مدیریت کنند.
کلهر سامان‌دهی فضای ساختاری شهر و مهندسی فرهنگی را 2بال پرواز شهر برای رسیدن به آرمان شهری دانست و   گفت: شهر خوب شهری است که  شهروندان در آن احساس خوشبختی داشته باشند و در عین حالا راه را برای رسیدن به سعادت هموار ببینند.
وی درباره نحوه عملکرد شورای شهر فامنین افزود: با توجه به شرایط جغرافیایی و فرهنگی فامنین می‌توان به جرأت گفت که این شهرستان یکی از مستعدترین شهرستان‌ها در استان برای رشد همه‌جانبه است. توانایی بالقوه‌ای دارد تا گام‌های توسعه فرهنگی و اجتماعی را به سرعت بپیماید. یکی از ظرفیت‌های این شهرستان بکر بودن فضاهای شهریست.
کلهر با اشاره به اینکه درجه اهمیت شوراهای روستایی به جهت جذب منابع مالی و جلب توجه دولت‌ ها  برای شناخت و حمایت از ظرفیت نیروی انسانی و سرزمینی روستاها کم اهمیت‌تر از شوراهای شهر نیست، بیان کرد:  یکی از سیاست‌هایی که سال‌هاست در کشورهای مختلف پیگیری و اجرا می‌شود جلوگیری از توسعه بی‌مهابا و لجام‌گسیخته شهرهاست؛ این معضل ناخواسته حاشیه‌نشینی را برای شهرها به دنبال دارد.
وی افزود: تا کجا شهر باید رشد کند و چه میزان نیرو باید صرف ایجاد زیرساخت‌ها برای حاشیه شهرها  هزینه شود؟ از طرف دیگر به جای توسعه کشاورزی و صرف امکانات مالی و مدیریتی برای ساکنین روستاها، منابع مالی و یارانه‌های دولتی باید صرف کشاورز و دامداری شود که پس از مهاجرت به حاشیه شهرها با معضل بیکاری و آسیب‌های اجتماعی مواجه می‌شوند.
کلهر بیان کرد: با توجه به اینکه از شهرستان شدن فامنین سال‌های زیادی نمی‌گذرد، اما رفته‌ رفته شاهد مهاجرت روستاییان به شهر فامنین هستیم که عمده‌ترین علت آن را می‌توان  کمبود امکانات رفاهی و معیشتی و همچنین کم‌آبی در روستاها دانست. اگر مدیریت شورای شهر فاقد نگاهی چندجانبه باشد، معظلات پیش‌بینی نشده‌ای گریبان شهر را می‌گیرد که در نتیجه موجب استهلاک و ناکارآمدی مدیریت شهری می‌شود؛ به طوری که باید یک  گام به جلو برداشت و 2 گام به عقب برگشت.
وی این طرز تفکر که هر چه شهر وسعت بیشتری داشته باشد، در نتیجه توسعه‌یافته‌تر است را اشتباه خواند و گفت: شهرستان فامنین پیش از آنکه در دام تار و پود معظلات بی‌شمار حاشیه‌نشینی شهرهای بزرگ و بی در و پیکر گرفتار شود، باید  با مدیریت منسجم بین شورای شهر، شوراهای روستا و سایر دستگاه‌های اجرایی در جهت  توزیع عادلانه امکانات و خدمات اقدام کند تا شاهد رشد همه‌جانبه و عادلانه شهرستان باشیم. اگر نگاه‌ها تنها متمرکز بر شهر فامنین باشد دیری نمی‌گذرد که مهاجرت از مناطق کمتر برخوردار شدت گرفته و آسیب‌های پیچیده و جبران‌ناپذیر اجتماعی و فرهنگی به بار می‌آید.
کلهر وظیفه دیگر شوراها را داشتن رویکردی هویت‌محور عنوان کرد و افزود:  زبان، معماری، اعتقادات و باورهای مذهبی و ارزش‌های قومی و... پایه‌های هویتی هر سرزمینی را تشکیل می‌دهند. امروزه با بمباران بی‌امان اطلاعات ضد و نقیض از طریق فضای مجازی، خطر تکه تکه شدن و استحاله فرهنگی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
وی بیان کرد: پیش از آنکه هر تغییری در بافت معماری و شهرسازی انجام شود باید شوراها پیوست فرهنگی و هویتی هر منطقه را که آمیخته با اندیشه و احساسات قومی است در نظر بگیرند. باید به این نکته توجه داشت که الزاماً هر پدیده‌ای که نوین و جدید است مناسب برای هر جا و مکانی نیست. هر سرزمینی حق و وظیفه دارد که داشته‌های تاریخی و هویتی خود را محافظت کند.
کلهر گفت:  مردمان فامنین از دیرباز به شغل کشاورزی اشتغال داشته‌اند و امروزه نیز معیشت بسیاری از مردمان این سرزمین وابسته به حرفه کشاورزی و صنایع وابسته به آن است.
 این شهرستان از  آیین‌هایی منحصربهفردی برخوردار است که پیرامون فرهنگ کشاوزی شکل گرفته، که ریشه در مراسم شکرگذاری این مرز و بوم دارد. به عنوان مثال می‌توان به مراسم آیینی صلوات‌خوانی یاد  کرد که در پایان برداشت محصول گندم توسط کشاورزان و خانواده‌هایشان اجرا می‌شد. از وظیفه شوراهاست که در برگزاری این نوع آیین‌ها که موجب اتحاد و همبستگی  بین شهروندان و تقویت احساس هویت قومی در میان آنها می‌شود، بیش از پیش همت بگمارند.
وی در پایان بیان کرد: شهر باید پیکره‌ ای موزون باشد که روح و جسم آن در راستای تعالی و سعادت شهروندان برنامه‌ریزی و هدایت شود و جایی باشد که شهروندانش را به سعادت برساند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com