1403-01-221403-02-01bool(false) راه توسعه استان از شهرستان‌ها مي‌گذرد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73768 تاریخ انتشار:  1395-07-03 - 05:45 تعداد بازدید:  329
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

راه توسعه استان از شهرستان‌ها مي‌گذرد

مادستان

  فاطمه عظیمی‌مجذوب: یکی از مسیرهای توسعه هر منطقه توسعه، گردشگری آن منطقه است و راه‌ها و جاده مواصلاتی آن است که علاوه بر ایجاد ارتباط با مناطق همجوار، رونق اقتصادی حاصل تردد گردشگر است.
به اذعان کارشناسان، مسیر مواصلاتی کبودراهنگ به خلعت‌آباد یکی از ورودی‌های شهر کبودراهنگ است که می‌تواند ارتباط بین شهرهای استان‌های مرکزی کشور با شهر کبودراهنگ و نقطه گردشگری علیصدر باشد و 4 باند بودن و مسیر رفت و برگشت جداگانه این مسیر و تردد در آن، این شهر را توسعه خواهد داد.
این موضوع سال‌هاست که از دغدغه‌های مردم و مسئولان کبودراهنگ بوده و به عقیده مردم منطقه، این موضوع مهمترین مسائل شهرستان محسوب می‌شود.
از دیگر دغدغه‌های مردم این منطقه توجه نکردن مسئولان در نامگذاری تأسیسات و مناطق جغرافیایی کبودراهنگ به نام خودِ این شهرستان است که همواره این مهم دلیل ناشناختگی، عقب‌ماندگی و محرومیت کبودراهنگ در بین شهرستان‌هاست.
نیروگاه شهید مفتح، غار بزرگ علیصدر، پایگاه شهید نوژه، سایت راداری و پدافند هوایی سوباشی، فولاد ویان، سیلوی گندم و شهرک صنعتی ویان و بسیاری موارد دیگر -که از داشته‌های کبودراهنگ است، به نام همدان معرفی می‌شود و مظلومیت و محرومیت کبودراهنگ از همین ابتدا رقم می‌خورد.
مردم این منطقه، مردمانی صبور و غیور و ولایت‌مدارند که سال‌های دراز با بی‌تدبیری مسئولان در محرومیت ناشی از سهل‌انگاری و نبود دوراندیشی بسر می‌برند؛ کم‌آبی و بحران شدید آب منطقه از دیگر دغدغه‌های مردم این شهرستان است که نگرانی اعضای جامع را به دنبال دارد.
انتقال پساب فاضلاب شهر کبودراهنگ به باغ‌های این شهر هم از دیگر خواسته‌های مردم این شهرستان بوده که متأسفانه این پروژه هم با بی‌تدبیری در حال تغییر رویکرد است.
ناصر قیطاسی، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر کبودراهنگ است که همواره به دلیل تدریس در مناطق مختلف شهرستان با اکثر مشکلات و مسائل این شهرستان آشنایی دارد.
وی در گفت‌وگو با همدان پیام به تشریح دیدگاه‌های خود برای رفع ابهام و بیان راهکارهای عبور از محرومیت شهرستان پرداخت و معتقد است: استان همدان وقتي توسعه پيدا مي‌كند كه پتانسيل‌هاي همه شهرستان‌ها، شناسايي و توسعه همه در كنار هم اتفاق بيفتد، زیرا راه توسعه استان از شهرستان‌هايش مي‌گذرد.
 به عنوان عضو شوراي شهر از وضعيت شهر كبودراهنگ بگوييد.
بهترين داور براي بررسي وضعيت مديريت شهري، خودِ مردم هستند و به نظر مي‌رسد در سطح مقدماتي، رضايت مردم نسبتاً قابل مشاهده است و مجموعه شهرداري و اعضاي شورا با تلاش شبانه‌روزي توانسته‌اند بخش بزرگي از حداقل‌ها را به كمك ساير مسئولان پوشش دهند. اميد است با همراهي و ياري مردم و مسئولان، شاهد انجام وظايف در سطح تكميلي باشيم.
همانطور كه مي‌دانيد بخشي از مسائل شهري از جمله تعميرات و ساماندهي پارك‌ها و معابر و توجه به مبلمان شهري به نظر از وظايف سطح پايين مديران شهري است كه با توجه به كمبود اعتبارات با تدبير و اميد اعضاي شورا در اقدام و پرسنل شهرداري در عمل داشته‌اند، اين مهم انجام شده است.
بخش دوم در سطح امور هستند که شهرداري و شوراي شهر به تنهايي قادر به انجام آن نیستند؛ البته از مهمترين علت‌هاي آن را استاندار در نخستين سفرهاي شهرستاني‌اش به كبودراهنگ به وضوح به آن اشاره و در این زمینه به شوراي راهبردي و كارگشا صادر کردند كه تا حدودي بخشي از اين مشكلات توسط شورا و شهرداري حل شده است.
هممچنين استاندار گفته: تمام مردم كشور، غار عليصدر را به نام همدان مي‌شناسند و اين در شأن كبودراهنگ نيست و به خاطر اينكه وی اعتقاد دارند تمام استان بايد توسعه يابد و ايشان 4بانده كبودراهنگ- خلعت‌آباد را كلنگ‌زني کردند كه تاكنون عملياتي نشده است؛ در حالي كه اين جاده مسير اصلي ورود مسافران غار عليصدر از بخش‌هاي مركزي كشور است و با ورود مسافر به شهر شاهد رونق اقتصادي شهر از صنعت توريسم خواهيم بود كه وظايف در سطح تكميلي شورا و شهرداري با استفاده از پتانسيل‌هاي موجود و افزايش درآمد شهروندان آغاز مي‌شود.
 با توجه به كمبود اعتبارات همچنان بر اجراي طرح 4بانده كبودراهنگ- خلعت‌آباد تأكيد داريد؟
بله. شهرداري موظف به تكميل بخشي از اين جاده با بيش از يك كيلومتر بوده كه با اقدام و عمل مناسب شهرداري زيرسازي آن تكميل شده است و به عينه شاهد عمل به فرمايش رهبر فرزانه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران در خصوص اقتصاد مقاومتي هستیم.
در حال حاضر با چند دستگاه لودر و گريدر بخشي از اين مسير زيرسازي شده است؛ پس با امكانات اداره راه‌وشهرسازي و كمك اداره متبوع مي‌توان مابقي اين جاده و مسير را تكميل كرد. همواره اعتبار، لازمه حركت نيست و اين مسأله مصداق تدبيرواميد برای اقتصاد مقاومتي است.
موضوع ديگري كه به عنوان يك شهروند بر آن تأكيد دارم، ايجاد كمربند سبز در اطراف شهر كبودراهنگ و در طول مسير گردشگري عليصدر است كه هم مي‌تواند از بياباني شدن بخش مركزي جلوگيري کند و هم  اقتصاد و اشتغال مناسبي را از توريسم توليد كند. همچنين به دليل تغييرات اقليمي و البته سوءمديريت آب در گذشته‌هاي نه‌چندان دور به بحران بدي آب رسيده‌ايم.
هم‌اكنون فضاي سبز شهر کبودراهنگ، پايگاه نوژه و روستاهاي همجوار كبودراهنگ دچار مخاطره است و از سال 1385، انتقال پساب شهري براي باغ‌های اطراف شهر در دستور كار مسئولان امر قرار گرفته است و مقرر شده بود تا پايان شهريورماه امسال اين پساب به باغ‌ها منتقل شود كه متأسفانه علاوه بر اينكه اين اتفاق نيفتاده است، بلكه شاهد حفاري كانال انتقال اين پساب به شهرك صنعتي ويان هستيم كه به نظرم بي‌تدبيري است؛ زيرا نخست اینکه اين پساب در شهر و پايگاه و روستاهاي اطراف براي جلوگيري از بياباني شدن منطقه و ايجاد باغ و فضاي سبز و استفاده در صنعت گردشگري ضروري است و هم نيازهاي آبي صنعتي صنايع شهرك صنعتي و از جمله فولاد ويان از طريق خط انتقال فاضلاب همدان به نيروگاه -كه استاندار هم بر روي آن تأكيد داشته‌اند- به راحتي قابل تأمين است و دوم اینکه با مشاركت صنايع موجود در شهرك صنعتي به راحتي مي‌توان با ايجاد شبكه فاضلاب روستاي همجوار شهرك صنعتي ويان با يك تير، 2 نشان زد و روستاها را از نعمت فاضلاب بهره‌‌مند کرد و هم كمبود نياز آبي حل می‌شود.
 آيا با اين راه‌حل مشكل جاده خلعت‌آباد و ايجاد باغ‌‌ها حل مي‌شود؟
خير. اصلي‌ترين زيرساخت براي گردشگري طبيعت، جاده و فضاي سبز است و اين بايد در تمام مسير عليصدر ادامه يابد كه بسياري از روستاها، پتانسيل ايجاد پارك‌هايي برای استفاده گردشگران را دارند. با يك تدبير مناسب مي‌توان راهكارهاي قانوني را شناسايي و اقدام کرد؛ زیرا با كاهش منابع آبي و توليدات كشاورزي، گردشگري منبع خوب درآمدي براي كبودراهنگ خواهد بود كه اشتغال را به دنبال خواهد داشت.
 انتظارات مردم از دولت در كبودراهنگ چقدر برآورده ‌شد؟
رئیس‌جمهوری در سوم خردادماه 94 سفري به همدان داشتند كه در سخنراني در اين سفر به دلايلي كه به هيچ كس عيان نيست، نامي از كبودراهنگ عنوان نشد. انتظار مردم از دولت تغيير نام رسمي تمام اماكن و تأسيسات مهم كبودراهنگ به نام خودِ كبودراهنگ و همچنين حضور رياست‌جمهوری يا نمايندگان ايشان در محروم‌ترين مركز  استان و بررسي مشكلات شهرستان كبودراهنگ است.
 عمده مشكل شهر كبودراهنگ چيست؟
بزرگترين مشكل شهر كبودراهنگ اين است كه با شفافيت كامل به اين نتيجه نرسيده‌ايم كه بدانيم شهرستان كبودراهنگ، مشکل دارد و اين فهم مشترك در عناصر مديريتي شهرستان به طور كامل وجود ندارد؛ در این صورت شهر پيشرفت نمي‌كند و اقتصاد شهر و شهرستان دچار ضعف يا ركود مي‌شود. گسست اجتماعي ساكنان شهرستان چه از روستا، شهر و چه بخش‌ها نتيجه منطقي اين جريان است.
به نظر بنده دو مشكل تاريخي نه‌چندان شفاف علت ظهور و بروز مشكلات و فقير ماندن شهر و حتي شهرستان است؛ يكي مسأله زمين‌هاي اوقافي و موضوع مسكوت ماندن طرح تبديل به احسن آن و ديگري زمين‌هاي موسوم به زمين شهري است كه پيگيري و ارائه راه‌حل در اين خصوص بايد توسط مسئولان ارشد شهرستان و استان باشد.
استان همدان وقتي توسعه پيدا مي‌كند كه پتانسيل‌هاي همه شهرستان‌ها، شناسايي و توسعه همه در كنار هم اتفاق بيفتد، زیرا راه توسعه استان از شهرستان‌هايش مي‌گذرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com