حفظ جان مردم با 24میلیون تومان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  119701 تاریخ انتشار:  1400-06-27 - 09:02 تعداد بازدید:  498
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

2 سد استان 7 نفر را بلعیدند
حفظ جان مردم با 24میلیون تومان

نویسنده : غزل اسلامی

حوادث

فقط در 2 هفته اخیر، 3 نوجوان در سد اکباتان غرق شده‌اند. در 2 هفته گذشته نوجوانان ۱۵، ۱۶ و ۱۷ساله با شنا در سد اکباتان، جان خود را از دست دادند که 2 نفر از آنها مربوط به هفته گذشته و یک نفر نیز مربوط به حدود 12روز قبل است.

 از ابتدای سالجاری در سدکلان نیز 4نفر غرق شده‌اند
جمشید باقری فرمانده انتظامی شهرستان همدان در 20 شهریورماه خبری مبنی بر غرق شدن 2 نفر به رسانه‌ها داده و گفته که با تلاش زیاد عوامل آتش‌نشانی و غواصان، متأسفانه پیکر 2 نوجوان ۱۶ و ۱۷ساله از آب خارج که هر 2 نفر به علت خفگی فوت کرده بودند.
روابط‌عمومی آتش‌نشانی نیز در گفت‌وگو با همدان‌پیام، اعلام کرد که از ابتدای بهار سال  1400، 3 مورد غرق‌شدگی در سداکباتان به آتش‌نشانی گزارش شده که آنها را از آب خارج کرده‌ایم.
روابط‌عمومی آب‌منطقه‌ای استان همدان نیز این خبر را از زبان منصور ستوده مدیرعامل شرک آب‌منطقه‌ای استان همدان اطلاع‌رسانی کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان درباره امن‌ کردن سدهای همدان گفت: هر تدبیری که در دنیا و استان‌های دیگر برای حفاظت از سدها و جلوگیری از شنا انجام می‌شود یک مقدار بهتر برای سداکباتان انجام شده است. نصب تابلوهای هشدار و ممنوعیت شنا در حاشیه سدها، مسدود کردن مسیر منتهی به آب‌ها و انتشار اطلاعیه‌های هشدار در رسانه‌ها از جمله اقداماتی است که برای جلوگیری از شنا در سداکباتان انجام شده است و کار خاص دیگری نمی‌توانیم انجام بدهیم.
علیمردان طالبی افزود: فنس‌کشی هم نمی ‌توان انجام داد چون در کمتر از یک سال آن را پاره کرده و می‌برند.
وی ادامه داد: هر طرف از مسیر را هم که می‌بندیم مردم از جای دیگر می‌روند و مواردی هم داشته‌ایم که با مأموران درگیر شده‌اند.
پیش از این هم آب‌منطقه‌ای اعلام کرده بود که فنس‌کشی بودجه زیادی می‌خواهد. اخیراً هم دادستان عمومی و انقلاب استان همدان در پی غرق‌ شدن افراد در سدکلان به ایرنا، گفته است: شرکت آب‌منطقه‌ای باید نسبت به ایجاد حصار در حوالی دریاچه سدکلان ملایر با هدف حفظ جان مردم و پیشگیری از حوادث متعدد غرق‌شدگی اقدام کند. پیش از وقوع حادثه سوم و در هفته سوم مردادماه نامه‌ای به شرکت آب‌منطقه‌ای مبنی بر ضرورت ایجاد حصار مناسب حاشیه سدکلان در کمترین زمان ابلاغ شد. این موضوع پیش‌تر هم از سوی مراجع قضائی پیگیری شده بود، اما از آنجا که مساحت مخزن سد زیاد است مسئولان آب‌منطقه‌ای شهرستان ملایر به علت کمبود اعتبار اقدامی در این‌باره انجام نداده بودند.
حسن خانجانی‌موقر با تأکید بر اینکه حفاظت از جان مردم باید در اولویت قرارگیرد از مسئولان شرکت آب‌منطقه‌ای استان همدان خواست اقدام لازم برای تأمین اعتبار موردنیاز ایجاد حصار در محدوده مخزن سد را در اولویت کاری خود قرار دهد تا دیگر شاهد وقوع چنین حوادثی نباشیم.
سال‌هاست که در سداکباتان تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان غرق می‌شوند که آمار دقیق آن در دسترس نیست، اما با رجوع به اخبار پراکنده حدوداً 3 تا 10نفر در هر سال مورد غرق‌شدگی در سد اکباتان رخ داده است و اگر اقدامات نام‌برده بازدارنده بودند در چند دهه شاهد تلفات این‌چنینی در سد اکباتان نبودیم. سد کلان نیز از سال 1398 (تاریخ ساخت و بهره‌برداری) با این اتفاق مواجه است و سالیانه تعدادی از افراد را به قعر خود می‌کشد.
وجود تعداد کم استخر، گران بودن قیمت بلیت استخر، پایین‌ آمدن توان خرید جامعه و نبود تفریحات و فضاهای متعدد برای مردم و وجود شرایط کرونایی در 2 سال گذشته از جمله دلایلی هستند که سبب می‌شود تا بسیاری برای گذران وقت و شناکردن به سدها روی بیاورند، زیرا نه تنها برای آنها هزینه مالی ندارد، بلکه فضای دلپذیری برای تفریح و شنا است، بنابراین هرچند که همه درباره خطر غرق شدن آن بارها شنیده‌اند ولی با این حال ریسک آن را می‌پذیرند و در سد اکباتان و کلان شنا می‌کنند.
4 سال پیش رئیس هیأت نجات‌‌غریق و غواصی استان‌ همدان در واکنش به غرق ‌شدن تعدادی در سداکباتان گفته است: باید در اطراف سدهای اکباتان، سرخ‌آباد، سد سرابی تویسرکان، آبگیرگیان نهاوند، کبودراهنگ آبگیر سوباشی، آبگیر بالای استخر عباس‌آباد و دریاچه قایقرانی عباس‌آباد این گشت‌ها حضور داشته باشند.
به گفته سیروس سوریان، گاهی با گرمای شدید هوا افرادی وسوسه به شنا در این سد می‌شوند درحالی که عمده این افراد اصول اولیه شنا را نیز نمی‌دانند و به فرض داشتن آن نیز با توجه به برودت آب امکان گرفتن عضلات در آب سرد بسیار بالاست.
وی با پیشنهاد به مسئولان افزود: متولیان سدها باید با توجه به آشنا نبودن مردم استان با اصول ورزش شنا تدابیر خاصی بیندیشند تا از وقوع حوادث جلوگیری شود به‌طوری که منجی غریق با قایق موتوری، ابزار و ادوات امداد و نجات مهیا و در سداکباتان همدان فعال شود.
به نظر می‌رسد استان باید موضوع غرق‌شدگی در سدها را جدی بگیرد و اگر نمی‌تواند با هیچ ‌یک از اقدامات خود از وقوع حادثه جلوگیری کند و یا برنامه‌ای برای حضور تعدادی غواص و قایق در آنها ندارد، اما در فصل تابستان چند نگهبان در این منطقه به کار گمارد تا از شنای مردم در آب سدها ممانعت کنند.
اگر در اطراف آب‌های سد اکباتان و کلان 6 نفر نگهبانی بدهند شاید حقوق آنها به ماهی 24 میلیون تومان هم نرسد، اما به‌طرز درستی از جان مردم محافظت شده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com