1403-01-221403-02-01bool(false) ابهام در احیای شهر مردگان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  54731 تاریخ انتشار:  1393-10-07 - 05:45 تعداد بازدید:  435
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ابهام در احیای شهر مردگان

نویسنده : سمانه رضايي

گردشگری

 تاريخ غني همدان برهيچ كس پوشيده نيست. از زماني هم كه استاندار همدان محور اصلي توسعه استان را گردشگري عنوان كرد بر همگان آشکار شد كه بايد با نگاهي ديگر اين حوزه را از اين پس در استان رصد كرد. اهميت تاريخي و گردشگري بودن استان بي‌شك اين توقع را ايجاد مي‌كند كه مسئولان به آثار باستاني استان به‌ويژه آثاري با قدمت بيش از چند هزار سال توجه خاصي نشان دهند توجهي كه زير سايه آن همدان  بيش از پيش در عرصه ملي و بين المللي مطرح باشد اما  متأسفانه دربرخي  مواقع اين توجه در حد حرف باقي مانده و اقدام عملي آن‌طور كه انتظار مي‌رود  در اين زمينه  صورت نگرفته است.
 شهر زيرزميني سامن ازجمله آثار بي‌نظير و به جا مانده از دوران قبل از اشكاني مي‌باشد كه با بيش از 3 هزارو500 سال قدمت در زمان كشف آن نقطه روشن  و اميدي براي گردشگري استان به شمار مي‌رفت كه اميدهاي زيادي را براي جذب توريست و گردشگر از ساير نقاط جهان مي‌داد و حتي اين پتانسيل را دارد كه ثبت جهاني شود، اما متأسفانه بعد از گذشت نزديك به يك دهه از كشف آن هنوز نه تنها حتي قسمت كوچكي از اين شهر آماده بازديد علاقه‌مندان نمي‌باشد، بلكه عوامل طبيعي مانند آب و باد نيز موجب فرسايش و تخريب قسمت‌هايي از آن نيز شده كه اين مسأله باعث نارضایتی مردم و مسئولان نیز شده است وحتي برخي معتقدند شايد اگر اين اثر در جاي ديگري قرار داشت، خيلي قبل‌تر از اين سال‌ها ظرفيت خوبي در استان ايجاد كرده بود كه هم استان و هم شهر سامن مي‌توانست از آن استفاده كند. اما شايد ازجمله دلايلي كه باعث شده اين اثر بزرگ مهجور بماند عوض شدن مديران كل در ساليان گذشته بوده است كه آن مسأله سبب مي‌شد مصوبات قبلي به سرانجام نرسيده مصوبات تازه‌اي قرار دهند و آنقدر عملي شدن آن به طول بيانجامد كه آن‌هم به نتيجه نرسيده و باز با تغيير رؤسا ماجرا از اول آغاز شود. در اين زمينه گفت‌وگويي با اعضاي شوراي شهر سامن انجام داده‌ايم كه در زير مي‌خوانيد:
رئيس شوراي شهر سامن مي‌گويد: تا كنون قول‌هاي زيادي در اين خصوص در زمان رياست‌هاي مختلف اداره كل داده شده است، اما تا عملي شدن آنها خيلي فاصله است.
محمود بداغي اظهار مي‌کند: در جلسه‌اي كه اخيراً با حضور مديركل برگزار شد، مبلغ 70 ميليون تومان مصوب شد اما تاكنون تزريق نشده است ضمن اينكه درسفري كه گلشني به ملاير داشت قول 100 ميليون تومان نيز داده شد اما انجام نشد.
به گفته وي شهر زيرزميني سامن گره‌ كوري است كه باز شدني نيست و اين يك درد است.
بداغي مي‌گويد: اين شهر متعلق به قبل از دوره اشكاني است و از سنگ گرانيت ساخته شده است، مجموعه‌اي كه سال 87 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد و از سال 84  متأسفانه تاكنون حدود 9 سال است كه مورد كم توجهي و كم لطفي مسئولان واقع شده است.
وي بیان می‌کند: با وجود اينكه چندين بار از صدا‌وسيماي همدان و كشوري اعلام شده اين اثر منحصر به‌فرد آماده بازيد است اما قفل بزرگي بر آن زده شده كه موجب يأس و ناميدي است، البته در دوره رؤساي قبلي قرار شد امكان بازديد فراهم شود و در مجراي ورودي درب شيشه‌اي نيز تعبيه شود اما متأسفانه در حد حرف باقي مانده است.
بداغي در ادامه مي‌افزايد: با حضور مدير‌كل در ملاير چند ماه پيش صحبت‌هايي درخصوص ايجاد پايگاه بليط فروشي و پايگاه موزه انجام شده كه بايد منتظر عملي شدن آن بود در اين جلسه پيشنهادي مبني بر قرار دادن اعتبار برای خريداري يكي از خانه‌هاي اطراف داده شد تا به عنوان يك مركز پژوهش و موزه از آن استفاده شود.
بداغي يادآور می‌شود: در زمان حضور ايزدي در سال 92 گفته شد اين اثر بايد ثبت جهاني شود ضمن اينكه مدير كل فعلي نيز آن را جز يكي از آثار معرفي شده عنوان كرده است كه همين مسأله نيز سبب شده اقدامي در آن انجام نشود تا اثر بكر بماند اما بايد توجه كرد كه امكان تخريب آن نيز مي‌رود.
ديگر عضو شوراي شهر سامن نيز در اين خصوص مي‌گويد: متأسفانه اين اثر بي‌نظير با فرسايش آب و باد در حال تخريب است با وجود اينكه تلاش مي‌شود از تردد مردم ممانعت شود تا آثار از بين نرود، اما قبل از آن، باد و آب آن‌را از بين مي‌برد.
رضا گل محمدي با اشاره به اينكه جلسات زيادي در اين زمينه برگزار مي‌شود اما خروجي جلسات هيچ است مي‌افزايد: متأسفانه اگر هم زماني بودجه‌اي تزريق شود در فصلي است كه پاسخگوي نيازها نيست و بايد همه چيز 2 برابر هزينه شود هر چند رقم‌هايي هم كه مصوب مي‌شود براي نگهداري اثر كفايت نمي‌‌كند، چه برسد به آن که بتوان با آن كاري انجام داد.
وي يادآور مي‌شود: اميدواريم مسئولان با توجه به قدمت اين اثر و نياز توجه ويژه به آن، تدبيري بينديشند و مانند ديگر مناطق استان توجه خاصي به آن داشته باشند تا ما نيز بتوانيم در برابر نسل آينده پاسخگو باشيم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com