فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان از دستگیری و متلاشی شدن باند 9نفره حفاران غیرمجاز در لالجین خبر داد.
به گزارش همدانپیام، جواد خدامرادی گفت: در پی اخبار و اطلاعات واصله ازشهروندان و میراثبانان افتخاری استان مبنی براینکه افرادی از شهرستانهای مختلف در ارتفاعات یکی از روستاهای شهرستان لالجین برای استحصال اشیای تاریخی درچند روز اخیر اقدام به حفاری غیرمجاز کردهاند، درهمین راستا و برحسب وظایف ذاتی یگان حفاظت میراثفرهنگی استان همدان، مراتب بررسی در دستورکار قرارگرفت.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: در همین راستا ضمن هماهنگی با مقام قضایی لالجین و تعامل با فرماندهی انتظامی شهرستان بهار و لالجین ضمن رصد، پایش و تحت نظرقراردادن محل حفاری وبررسی صحت و سقم موضوع در روزگذشته موفق به دستگیری باند حفاری غیرمجاز شدیم.
خدامرادی ادامه داد: این باند ۹ نفره که از استانهای تهران، البرز، تبریز و کرمانشاه تشکیل شده بودند ۴نفر ازافراد سرتیم و ۵ نفر حفار بودند که ضمن توقیف ۴دستگاه خودرو و ادوات حفاری پیشرفته آنان ضبط و متهمان تحتالحفظ برای سیرمراحل قانونی تحویل مرجع قضایی شهرستان شدند.
وی ضمن تقدیر از گزارش شهروندان همدانی در این خصوص افزود: آثار تاریخی استان متعلق به آحاد جامعه و آیندگان بوده و حفاظت و مراقبت ازآن وظیفهای همگانی است.
خدامرادی با اشاره به اینکه یگان حفاظت میراث فرهنگی استان همدان دارای ۱۰پایگاه فعال در شهرستانهاست و در حوزه جرایم علیه میراث فعالیت دارد، اظهار کرد: برابر ضوابط موجود با افراد سودجویی که اقدام به حفاری غیرمجاز میکنند، برخورد قانونی انجام میگیرد.
خدامرادی افزود: با تعامل خوبی که با دستگاه قضایی و فراجای استان داریم، پس از هر گونه اخبار و اطلاعات واصله یا به صورت مشاهدات، برخورد قانونی انجام میگیرد و برای افراد متخلف پرونده قضایی تشکیل شده و به مراجع قضایی استان معرفی میشوند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان به مردم توصیه کرد: اخبار و اطلاعات در حوزه جرایم علیه میراث فرهنگی و حفاری غیرمجاز را به صورت محرمانه و تلفنی یا حضوری انجام دهند.
وی اظهار کرد: هماستانیها چنانچه در حوزه کاری خود نظیر کشاورزی یا عمرانی به اشیایی برخورد کردند که مربوط به میراث فرهنگی و مواریث کهن ما هستند، با ما همکاری کرده و تحویل میراث فرهنگی دهند، بهطوری که وزارت میراث فرهنگی حقالکشفهایی را در نظر گرفته است؛ به عنوان مثال سفال، حقالکشف خاص خود را دارد اما برای اشیاء زرین و طلا و نقره دو برابر وزنشان حقالکشف پرداخت میشود.
خدامرادی با اشاره به اهمیت میراث فرهنگی به عنوان میراث بشریت خواستار مشارکت اجتماعی مردم به عنوان میراثبانان افتخاری در حفظ این مواریث شد و مطرح کرد: افراد میتوانند با مراجعه به پایگاههای ما کارت شناسایی در این زمینه دریافت کنند.
وی درباره وضعیت همدان در حفاریهای غیرمجاز بیان کرد: تعداد نیروهای یگان حفاظت به نسبت وسعت ۲۰هزار کیلومترمربعی همدان و وجود حدود ۱۸۰۰ اثر ثبتشده تاریخی و جاذبه گردشگری، کم است و باید این تعداد افزایش یابد، با این وجود همدان جزو استانهای آرام و تحت کنترل است و به ندرت موضوعاتی از این دست پیش میآید و باید گفت حفاریهای غیرمجاز در همدان نسبت به سایر استانها کم است.
خدامرادی با بیان اینکه وجود این قبیل حفاریها به اوضاع معیشتی مردم برمیگردد و برخی براساس توهم به دنبال گنج هستند، گفت: مردم باید دقت کرده و مراقب افراد سودجو و غیربومی باشند، به طوری که این کلاهبرداران با دستگاههای گنجیاب و فلزیاب وارد استان شده و مردم را گول میزنند و وجهی دریافت میکنند و اینطور جا میاندازند که در فلان منطقه گنج وجود دارد.
وی از شهروندان خواست درصورت مشاهده افراد سودجو به خصوص افرادغیربومی و تردد آنان با پلاکهای غیربومی به خصوص در اطراف محل آثار تاریخی مراتب را سریع با شماره ۳۲۵۳۱۳۳۵ اطلاعرسانی کنند.