با توجه به ثبت جهانی هگمتانه، اولویت بودجهای شهرداری و شورای شهر باید معطوف به توسعه این اثر جهانی باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن شورای شهر همدان، تپه تاریخی هگمتانه را چاه نفت همدان توصیف و بر اولویتبندی پروژههای مرتبط با این تپه باستانی در برنامههای توسعهای شهر تأکید کرد.
حمیدرضا حاجی بابایی از ساخت موزه پیشرفته در مجاورت هگمتانه با استفاده از بودجه ملی خبر داد و یادآور شد: ۱۰ مورد ردیف بودجه ساخت موزه در کشور داریم که یکی از آنها در همدان است و در مجاورت تپه هگمتانه ساخته میشود و سیاستگذاری شده که غرب کشور را پوشش دهد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس ادامه داد: با پیگیریهای انجام گرفته، ۵۰ ردیف بودجه به نام همدان در بودجه کل کشور قرار گرفته است. حاجی بابایی با اشاره به اجرای طرح تصفیهخانه فاضلاب همدان، به صرفهجویی عظیم ناشی از اجرای بهموقع این طرح اشاره کرد و گفت: اگر این طرح اجرا نمیشد، اکنون هزینههای آن به دهها هزار میلیارد تومان میرسید.
وی اضافه کرد: حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای جداسازی فاضلاب از شبکه اصلی شهر اختصاص یافته است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با اشاره به اینکه طرحهای قابل توجهی در استان اجرا شده که باید به مردم اطلاعرسانی شود، افزود: بیمارستان هزار تختخوابی یکی از نیازهای حیاتی و غیرقابل انکار همدان و حتی استانهای همجوار است که پیگیریهای مستمر برای اجرای این طرح در جریان است.
وی با بیان اینکه برای کنارگذر شهر همدان اعتبار کلانی نیاز است، اظهار کرد: در زمینه کنارگذر کار پژوهشی شود و هر نتیجه کارشناسی حاصل شد، انجام شود.
نماینده مردم همدان در مجلس از شهرداری همدان خواست در راستای کاهش مشکلات ترافیکی مرکز شهر، برای اجرای رینگ سوم شهر همدان برنامهریزی کند.
وی تأکید کرد: اجرای طرح تراموا برای شهر همدان تنها محدود به مرکز شهر نیست، بلکه با مطالعات کارشناسانه میتوان در رینگ سوم اجرا کرد.
وی همچنین به ایجاد محور گردشگری امامزاده محسن تا سد اکباتان با جذب بودجه ملی اشاره کرد و افزود: تمام دستاوردها و اقدامات انجام شده در استان حاصل کار نظام است و منحصر به فرد خاصی نیست.
طرح جامع، با همدلی تصویب شد
معاون امور عمرانی استاندار هم گفت: با ابتکار استاندار، هر هفته شورای راهبردی با حضور مسئولان و نمایندگان مجلس تشکیل و موضوعات مهم استان در آن بررسی میشود و طرح جامع شهر همدان هم از موضوعاتی بود که ابتدای سال با همدلی و یکصدایی جلو رفت و تصویب شد.
امیر یوسفیان با بیان اینکه در مدیریت جدید استان به ۵۷۰۰ پرونده در حوزههای شهری و روستایی در استان رسیدگی شده است، اظهار کرد: طرح جامع، با همدلی و یکصدایی تصویب شد.
ضعف در اجرای پروژههای بزرگ
فرماندار همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه تصویب طرح جامع شهر همدان اتفاق مثبتی است که در فضای همدلی و با حمایت استاندار محقق شده است، گفت: شهرداری باید اقدامات بزرگتری را به عنوان یادگاری برای شهروندان انجام دهد و در این حوزه کمی ضعف وجود دارد.
مسلم مخفی با اشاره به ضرورت افزایش فضای سبز، افزود: در حال حاضر ظرفیت ایجاد ۵۰ هکتار پارک در شهر وجود دارد و تلاش ما کمک به مدیریت شهری در این زمینه است.
فرماندار همدان بر ضرورت وحدتآفرینی و همدلی در شهر تأکید کرد و اظهار کرد: کمک به مدیریت شهری در تحقق اهداف و برنامههای توسعهای شهر حائز اهمیت است.
نمایندگان مجلس به مدیریت شهری کمک کنند
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با اشاره به پیچیدگی مسائل شهری، بر لزوم هماهنگی و همدلی مسئولان برای حل این مسائل، اضافه کرد: طرح جامع شهر همدان پس از سالها به همت مسئولان، شورای شهر بهویژه کمیسیون شهرسازی و معماری این شورا، استاندار و نمایندگان مجلس تصویب شد که این امر ناشی از یکپارچگی و همدلی تمامی مسئولین است.
محمود مسگریان با بیان اینکه تمامی مصوبات شورای شهر همدان برای هر دو نماینده مجلس ارسال میشود، اظهار کرد: انتظار میرود نمایندگان مجلس در سطح ملی به مدیریت شهری کمک کنند و بهویژه از محل ماده ۲۳ جرایم حمل و نقل، مبالغی را برای شهرداری اخذ و پرداخت کنند، زیرا همدان درآمدهای پایداری ندارد.
به گزارش ایسنا، مسگریان همچنین به تأکیدات امام جمعه همدان، به عنوان محور وحدت و معنویت این شهر، در خصوص رسیدگی به مناطق محروم اشاره کرد و افزود: توجه بیشتر و کمک به مردم مناطق محروم ضروری است و باید با برنامهریزی دقیق و هدفمند، امکانات و خدمات رفاهی بیشتری به این مناطق اختصاص داده شود.
ایجاد کنارگذر، نیاز فوری شهر
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به مشکلات ترافیکی همدان تأکید کرد: ایجاد کنارگذر یکی از نیازهای فوری شهر است، بهویژه در روزهای تعطیل که حجم تردد خودروهای عبوری از استانهای همجوار افزایش مییابد.
شهابینیا هشدار داد: عبور خودروهای سنگین و فرسوده نهتنها آرامش شهروندان را مختل کرده، بلکه برای ایمنی آنها نیز خطرآفرین است. این وضعیت تأثیر منفی بر صنعت گردشگری همدان دارد.
وی با ابراز نگرانی از سرنوشت بافتهای تاریخی گفت: قوانین سختگیرانه میراث فرهنگی بهجای حفاظت، سبب شده بسیاری از بناهای ارزشمند به ساختمانهای بیهویت تبدیل شوند. ساختوسازهای غیراصولی نیز به نابودی تدریجی محلات تاریخی منجر شده است.