دلالان حذف شوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 آذر 1402

Today : Fri, December 1, 2023




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135303 تاریخ انتشار:  1402-08-20 - 12:11 تعداد بازدید:  105
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گردشگری سلامت در همدان نیازمند برندسازی
دلالان حذف شوند

نویسنده : آزاده صفی ‬

گردشگری


 استان همدان در کنار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی در دل خود مراکز درمانی متعددی را جای داده و می‌تواند در شمار قطب‌های گردشگری سلامت قرار گیرد، موضوعی که نیازمند برندسازی و حذف دلالان است.

همدان یکی از استان‌های برخوردار از ظرفیت‌های پزشکی است که به دلیل بهره‌مندی از مراکز مجهز پزشکی و کادر درمانی متخصص و توانمند حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، از طرف دیگر همدان پتانسیل‌های زیادی در حوزه گردشگری دارد و می‌تواند بستر مناسبی برای پذیرایی از گردشگران سلامت و همراهان آنها باشد اما تاکنون در این زمینه موفق عمل نکرده است.

واضح است که گردشگری سلامت نقش مؤثری در رونق و اقتصاد یک منطقه ایفا می‌کند چرا که هر ساله افراد زیادی با هدف درمان‌های پزشکی و انجام معالجات و عمل‌های جراحی به کشورهای گوناگون سفر می‌کنند اما کشور ما و به تبع آن همدان سهم زیادی از آن ندارد.

سیدمجتبی حسینی در این رابطه گفت: در سال‌های قبل اقدامات خوبی در حوزه گردشگری سلامت در استان همدان انجام شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان ادامه داد: در همدان بالغ بر ۸ مجموعه دارای مجوز آی. پی. دی وجود دارد و اولین استان در کشور است که این مجوز را برای کلینیک دندانپزشکی دریافت کرد.

وی با تاکید بر اینکه تلاش می‌کنیم همدان را به عنوان قطب گردشگری سلامت در کشور مطرح کنیم، افزود: این امر مهم مستلزم اقدامات زیرساختی و زیربنایی در استان است.حسینی در ادامه به لزوم برندسازی در این حوزه اشاره کرد و گفت: سطح علمی و عملی جامعه پزشکی کشور و همدان قابلیت رقابت در عرصه بین‌المللی را دارد بنابراین در گردشگری سلامت از حیث درمان هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه همدان با دارا بودن بیش از یک‌هزار و ۸۰۰ جاذبه تاریخی، فرهنگی و گردشگری یکی از استان‌های شاخص کشور است، تصریح کرد: طبیعت شفابخش همدان می‌تواند بستر مناسبی برای گردشگران سلامت باشد تا دوران درمان و نقاهت خود را طی کنند.

حسینی در ادامه به مجموعه‌های درمانی مجهز در همدان اشاره کرد و افزود: همدان با داشتن سه مجموعه مجهز در حوزه‌های قلب، سرطان و کودکان در غرب کشور منحصر به فرد است و می‌تواند در توسعه گردشگری سلامت کشور نقش مهمی
ایفا کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان اضافه کرد: تلاش می‌کنیم خدمات قابل ارائه گردشگری سلامت را در قالب بسته‌های رقابت به جامعه هدف ارائه دهیم، علاوه بر این جذابیت خدمات گردشگری و پزشکی، قیمت مناسب و کاهش زمان انتظار خدمات درمانی نقش مهمی در رونق گردشگری سلامت دارد.

وی در ادامه عدم وجود متولی واحد را یکی از چالش‌های گردشگری سلامت عنوان کرد و گفت: باید همکاری جمعی بین بخش دولتی و خصوصی صورت گیرد و این حوزه توسط یک متولی واحد مسیردهی شود.

حسینی عنوان کرد: گردشگری سلامت تیغ دو لبه‌ای است که با ارائه خدمات مطلوب می‌تواند اعتبار بین‌المللی کشور را در حوزه پزشکی افزایش دهد و از طرف دیگر ارائه خدمات نامطلوب این حوزه را خدشه‌دار می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با اشاره به اینکه به دنبال حذف واسطه‌گری غیررسمی از حوزه گردشگری سلامت در همدان هستیم، بیان کرد: حذف واسطه‌گری غیررسمی و تغییر جهت از دوگانه دلال و پزشک به دوگانه شرکت‌های تسهیل‌گر و بیمارستان در اولویت قرار دارد.

در ادامه مهرداد ضیائی‌مهر نیز در خصوص وضعیت گردشگری سلامت در استان همدان، به خبرنگار مهر گفت: گردشگری سلامت یکی از انواع گردشگری است که گردشگر با هدف درمان و معالجه به مقصد مورد نظر سفر می‌کند و در کشور ما شهرهایی می‌توانند به عنوان مقصد و پایلوت گردشگری سلامت معرفی شوند که دارای چند ویژگی باشند.

این راهنمای گردشگری ادامه داد: به عنوان مثال زیرساخت‌های مناسب هوایی، ریلی و جاده‌ای و امکانات درمانی مانند بیمارستان مناسب، هتلینگ و پزشکان حاذق در جهت جذب گردشگر سلامت مؤثر هستند.

وی اضافه کرد: شهر همدان با ویژگی‌های مناسبی که دارد می‌تواند گردشگران سلامت را از استان‌های همجوار، کشور عراق و اقلیم کردستان جذب کند که در این راستا برندسازی، معرفی و تبلیغات این نوع از گردشگری باید اصولی و هدفمند صورت گیرد.

ضیائی‌مهر تصریح کرد: گردشگران سلامت در کنار انجام معالجات پزشکی به آب هوای مطبوع و مناسب نیاز دارند که همدان این پتانسیل را دارد و در این نوع از گردشگری، بسیاری از پزشکان آب‌وهوای مطلوب را به بیماران تجویز می‌کنند.

این فعال گردشگری افزود: متأسفانه در کشور ایران عدم هماهنگی در سطح وزارت بهداشت و درمان و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این نوع از گردشگری را با چالش روبرو کرده و گردشگری سلامت آن‌طور که باید رونق ندارد.

وی در ادامه بیان کرد: استان همدان نیز با این مشکل مواجه است و همین امر موجب شده که همدان نتواند در جذب گردشگر سلامت موفق باشد و در این میان به جای راهنمایان گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی عده‌ای غیر متخصص امور را در دست گیرند.

ضیائی‌مهر اظهار کرد: این موضوع موجب نارضایتی بیماران می‌شود و تبلیغ نادرست از این نوع گردشگری، تبعاتی برای همدان دارد، بنابراین در کنار تمام کاستی‌ها همدان باید به صورت منسجم و با بازار هدف مشخص تبلیغات و بازاریابی در جهت جذب گردشگر سلامت داشته باشد.

کارشناسان معتقدند توریسم درمانی می‌تواند تأثیر بسزایی در درآمدهای ارزی کشور داشته باشد و ظرفیت‌های ارزشمند حوزه بهداشت و درمان زمینه مناسبی را برای سرمایه‌گذاری در این زمینه فراهم کرده است اما مشکلاتی مانند عدم وجود متولی واحد و جولان دلالان این فرصت ارزشمند را از کشور دریغ کرده و گردشگری سلامت هنوز اندر خم یک کوچه گیر کرده است.

این درحالی است که استان همدان در کنار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی در دل خود مراکز درمانی متعددی را جای داده و می‌تواند در شمار قطب‌های گردشگری سلامت قرار گیرد، اما نیازمند برندسازی، حذف دلالان، توسعه زیرساخت‌های سلامت و البته توسعه زیرساختهای گردشگری به ویژه فرودگاهی است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com