مسئولان دنبال ارائه آمارهای ناصحیح و غلط برای خوب نشان دادن خودشان نباشند، بلکه ارائه آمارهای درست با وجود اینکه سبب وضعیت قرمز استان در برخی شاخصها میشود، مورد تأیید و تأکید است.
استاندار در نشست اعضای کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی همدان گفت: یکی از علل بالا بودن آمار تب مالت در استان همدان، ثبت دقیق آمار توسط مسئولان در این استان عنوان میشود.
حمید ملانوری اضافه کرد: کار را باید آنگونه که فکر میکنیم درست، صحیح و خوب است انجام دهیم و برای مسئولان مهم نباشد که استان همجوار ما آمار غلط و کم داده است.
استاندار ادامه داد: به طور حتم مداخلات غلط استانهای مجاور، گریبان استان همدان را میگیرد. برای نمونه، چنانچه در مزرعهای از سموم برای کشتن آفت استفاده و در مزرعه مجاور استفاده نشود، آفت از این مزرعه به مزرعهای که آفتکش استفاده کرده منتقل میشود.
ملانوری اضافه کرد: بنابراین نیاز است که یک کار جمعی در منطقه شکل بگیرد و این دلیل نمیشود، حتی اگر این آمارها را غلط نشان داده به گونهای که استان همدان را قرمز و بالا نشان بدهد، ما باید راضی باشیم به اینکه نخواهیم با آمار غلط خود را خوب نشان دهیم.
وی بیان کرد: بر اساس گزارش شرکت آب و فاضلاب، برخی از روستائیان رغبتی به ایجاد شبکه فاضلاب و گرفتن انشعاب ندارند که در این باره مسئولان شرکت فاضلاب نباید به این موضوعات توجه کنند.
وی گفت: طبق نقشه جامع استان، باید همه روستاها زیر پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار گیرد و بیتوجهی به این موضوع سبب بروز بیماری در مناطق روستایی شده که هزینه آن برای روستائیان بسیار بیشتر از پرداخت پول برای خرید انشعاب آب آشامیدنی است.
ملانوری افزود: سلامت و امنیت غذایی مهمترین و ضروریترین موضوعی است که همه دستگاهها باید به آن توجه کنند و سلامت تنها مختص دانشگاه علوم پزشکی نیست، بلکه موضوعی همهجانبه است که فرهنگ، آموزش، مسائل اجتماعی و حوزه زیرساختی و ارتباطی و رسانهها در شکلگیری سلامت دخیل هستند.
طرح هادی روستایی نیازمند بازنگری است
استاندار بیان کرد: یکی از ایرادات در طراحی طرحهای هادی روستایی، تعریف محدوده برای روستا و تعیین مدیری برای مدیریت روستا به نام دهیار با مسئولیتی بیش از شهردار است، اما دهیار به عنوان مدیر اداره امور روستا در خارج از حوزه روستا نمیتواند دخالت و هزینهای کند.
ملانوری ادامه داد: در حالی که زمین زارعی، باغ، دامداری و مرغداری مردم روستا خارج از محدوده روستا قرار دارد و دهیار نمیتواند در آن امور دخالتی داشته باشد و این یکی از مشکلات بزرگ برنامهریزی طرح هادی روستایی به شمار میرود که باید نسبت به رفع آن تلاش شود.
وی بیان کرد: چنانچه روستا محل سکونت و اشتغال است، باید همه محورهای اشتغال و فعالیت روستایی در محل روستا تعریف شود و خدمات نیز بگیرد و نمیتوان عنوان کرد چون باغ و مرغداری شما در خارج از محدوده روستا قرار دارد، باید با هزینه آزاد و شخصی انشعاب گرفت.
استاندار گفت: وظیفه ما در مدیریت محلی روستا این است که روستاها را با تغییرات خوب مدیریت کنیم. در برخی روستاهای دیگر نقاط جهان، روستایی در خانه دام و طیور پرورش میدهد و بیماری، آلودگی و بوی بد نیز وجود ندارد، زیرا شرکتهایی برای ارائه خدماتی همچون واکسیناسیون دام، تأمین علوفه، جمعآوری کود در کیسههای زباله برزنتی، خرید مازاد تولید روستاییان، سمپاشی و مسائل بهداشتی دایر شده است.
ملانوری تأکید کرد: یک روستایی دست کم باید شیر، پنیر، نان محلی، گوشت، مرغ و تخممرغ مورد نیاز خودش را در روستا تأمین کند، نه اینکه تخممرغ مورد نیاز روستا از یک واحد مرغداری صنعتی تأمین شود.
وی ادامه داد: با وجود گستردگی شهرنشینی، همچنان اقبال از خرید نان سنتی و خانگی و شیر محلی بالا است و مردم علاقهمند به استفاده از کالای با کیفیت هستند.
استاندار تأکید کرد: دلایل افزایش غلظت نیترات آب بررسی و گزارش و در افق برنامه مطلوبیت آب آشامیدنی در نظر گرفته شود.
ملانوری گفت: ۳هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به تازگی اوراق مرابحه مصوب شد و این اعتبار در حوزه آب هزینه میشود.
وی بیان کرد: با توجه به قرار داشتن در ماه مبارک رمضان و در پیش بودن نوروز، از نهادهای متولی انتظار میرود نسبت به نظارت بر وضعیت بهداشتی محلهای اقامت و رستورانها، کشیک نوروزی واحدهای خدماتی، بهداشتی، درمانی، اورژانس، نظارت بر مجتمعهای بینراهی، وضعیتی بهداشتی و ارائه خدمات مراقبت بیشتری شود.