کسر ساعات آموزش‌ها ر‌ا با شاد جبران می‌کنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  129825 تاریخ انتشار:  1401-11-04 - 15:32 تعداد بازدید:  469
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کسر ساعات آموزش‌ها ر‌ا با شاد جبران می‌کنیم

نویسنده : سمانه جهانگیری عرش

اجتماعی


 همدان‌پیام: بالأخره بعد از 2 هفته تعطیلی باز تصمیم بر آن شد که مدارس باز شود.

شب یکشنبه بود که با وجود سرمای زیاد و بر خلاف تصور خانواده‌ها در قسمت "اخبارآموزش و پرورش شبکه شاد" اعلام شد که از فردا دوشنبه تمام مدارس همدان به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

از طرفی چند روز پیش وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که برای جبران عقب افتادگی تحصیلی دانش آموزان امکان حضور آنان در روزهای پنجشنبه در مدارس و نیز در ایام تابستان در حال برنامه‌ریزی است. اما اکنون که کم‌کم آموزش مجازی در نظام تعلیم و تربیت به عنوان مکمل آموزش حضوری شناخته شده شاید وقت آن رسیده است که برای جبران کسری ساعات آموزش نگاهی نو به آموزش‌های مجازی بیندازیم و زیرساخت‌های مورد نیاز آن از جمله محتوای مناسب آموزشی، سرعت عمل و کیفیت شبکه شاد را تغییری اساسی دهیم تا در هر شرایطی بتوانیم از این شبکه بهره لازم را به نفع تعلیم و تربیت ببریم.

آموزش مجازی یک فرصت گرانبها است که می‌تواند به جای صرف وقت برای حضور دانش‌آموزان در مدارس، ساعات آموزشی آسان، کم هزینه و مؤثر را برای آنان ایجاد کند البته آن هم شرایط خاص خود را می‌طلبد.

شاهد بودیم که سال تحصیلی امسال هم به بهانه برودت هوا و در اصل به دلیل مدیریت مصرف گاز شرایطی به وجود آمد که معلمان و دانش‌آموزان باتجربه سال‌های گذشته برای ادامه درس‌هایشان دوباره وارد شبکه شاد شوند تا تدریس و تحصیل تعطیل نشود.

بعد از تعطیلی 2 ساله کرونا و بازگشایی کامل مدارس، گفته شد که دانش‌آموزان‌ همچنان ‌همراه شبکه شاد باشند و از این شبکه مجازی خارج نشوند.

برنامه شاد که قرار بود به زمینه‌ای مناسب با امکانات فراوان برای آموزش تبدیل شود در سال تحصیلی جدید باوجود گذشت 3 سال از تجربه فعالیت در این شبکه، آه از نهاد دانش‌آموزان و معلمان براورده است. گویا شاد، امسال هم کشش آموزش مجازی را ندارد. هر چند امسال به لحاظ اختلال در سرعت اینترنت، این موضوع قابل درک است اما با توجه به اینکه آموزش‌وپرورش بانی بیشتر اتفاقات است آیا نباید محتوای تولیدی به نحوی باشد که قابل عرضه در شبکه شاد بوده و با توجه به فنّاوری روز، فضایی تدارک دیده شود که دانش‌آموز و معلم در بهترین شرایط بتوانند به نقل و انتقال دانش و دانش افزایی بپردازند.  

اکنون مشخص شده که آموزش مجازی مکمل آموزش حضوری است و خانواده‌ها که این روزها برای آموزش فرزندانشان، سرخوان اول برگشته‌اند از کندی شبکه "شاد" گلایه دارند؛ در این خصوص تیم فنی بنا بر گفته مسئولان آموزش‌وپرورش و طی تحقیقات به دست آمده شبکه شاد 20/1کل ترافیک پهنای باند را در اختیار دارد و ۳ میلیون و ۵۶۰هزار کاربر را در ثانیه پوشش می‌دهد؛ هم‌چنانکه این برنامه روزانه ۱۳میلیون و هفتگی ۱۴میلیون و ماهانه ۱۸میلیون مخاطب را در برمی‌گیرد و ۶۰میلیارد پیام و ۱۷میلیارد فایل در آن رد و بدل می‌شود.

شاد برنامه‌ای است که در حال حاضر نزدیک به ۱۰ساعت حضور کاربران در آن ثبت شده و ۱۵میلیون ارتباط تصویری در آن گزارش شده است.

 خانواده‌ها‌: مدارس که باز شد شاد به فراموشی رفت

مادر دانش‌آموزی بیان کرد: قبلاً وضعیت شبکه شاد خوب بود؛ معلم برای دانش‌آموزان، فیلم‌های زیادی می‌فرستاد اما اکنون فیلم‌ها با تأخیر بارگذاری می‌شود. پیام‌ها اصولاً نمی‌روند و کنار پیام‌ها تیک قرمز می‌خورد که پیام ارسال نشده است.

وی اضافه کرد: سال گذشته با رفع برخی مشکلات شبکه شاد، کلاس‌های آنلاین به خوبی برگزار می‌شد اما امسال با توجه به تعطیلی موردی مدارس، باکندی شبکه روبه‌رو هستیم.انگار در مدتی که دانش‌آموزان به مدرسه می‌رفتند این شبکه فراموش شد.

پدر دانش‌آموزی هم گفت: من ترجیح می‌دهم با این سرعت عمل شبکه شاد فرزندم را خودم آموزش دهم زیرا وقتی‌که وی برای دانلود بعضی از دروس می‌گذارد باعث دلسردی و ناامیدی می‌شود.

البته بودند مادران و پدرانی که می‌گفتند، خودشان شاغل هستند و تلفن همراه یکی از ضروریات کار آنهاست و فرزندانشان موبایل ندارند و امکان فعالیت در شبکه مجازی برای آنان فراهم نیست.

شاد بر اساس شرایط بومی مناطق باشد

درحالی‌که شاد با نواقص زیادی روبه‌رو است و زیرساخت‌های لازم را دارا نیست شاید لازم باشد با اتخاذ تصمیمات متناسب با شرایط بومی مناطق و ظرفیت‌ها فرصت آزادی عمل و خلاقیت معلمان در استفاده از ابزارهای تدریس را فراهم آورد زیرا هنگامی‌که بخش اعظمی از ساعات موظف معلمان برای تهیه و تولید محتوای الکترونیکی بگذرد، طبیعتاً فرصت کافی برای پاسخگویی به سؤالات، رفع اشکالات، بررسی مسائل و ارتباط دوسویه باقی نمی‌ماند و معلمان را به سبب محقق نشدن اهداف درسی دل‌نگران و دانش آموزان را از ادامه تحصیل دلسرد می‌سازد.

شاید با شرایط پیش‌آمده و به سبب توسعه آموزش‌های مجازی و همراهی آن با آموزش حضوری، وقت آن رسیده که آموزش‌وپرورش با تولید و انتشار محتوای کامل درسی آن‌هم به‌صورت مجازی با استفاده از فنّاوری نوین آموزشی این بارگران را از پیکره نحیف معلمان بردارد تا ایشان با آسودگی  و با  فرصت بیشتر به تعلیم و تربیت دانش‌‌آموزان بر مبنای استعدادها و تفاوت‌های فردی بپردازند. همچنین این تولید محتوا کمک خواهد کرد که معلمان برای آموزش به هر منبعی که در اینترنت یافت می‌شود مراجعه نکنند و آموزش‌ها را یکدست نمایند.

 ساعات آموزش حضوری را با شبکه شاد کم کنید

یک کارشناس آموزشی دراین‌ارتباط گفت: برای انباشت و انتقال تجربیات و دستاوردهای گران‌بهای حال و آینده معلمان، بستری دائمی به‌صورت پایگاه الکترونیکی جامع لازم است تا افراد تولیدات خود را در آن به معرض نمایش و استفاده سایر همکاران قرار دهند و به نحوی این مشکل نیز حل شود.

علی‌رضایی معتقد است باوجوداینکه آموزش از شبکه مجازی همچنان ادامه دارد در سال‌های گذشته شبکه شاد را به معلمان و دانش آموزان تحمیل کردند و نتوانستند محتوای خوبی را در این شبکه ایجاد کنند که مورداستفاده باشد.

وی ادامه داد: اگر قرار است آموزش مجازی مکمل آموزش حضوری باشد شاید وقت آن رسیده که هم از حجم کتب و هم ساعت تدریس بکاهیم ولی در عوض کیفیت تولیدات و محتوای مجازی را ارتقا دهیم به‌طور مثال همیشه در آموزش برخی دروس نیاز به محتوای عملی و فیلم‌هایی بود که در سر کلاس نمی‌توانستیم آنها را عرضه کنیم اما با استفاده از این شبکه فرصتی را فراهم کرده که بتوانیم آموزش‌ها را عملی و کیفی‌تر ارائه دهیم.

 برخی دروس عملی در شبکه شاد بهتر آموزش داده می‌شود

وی ادامه داد: برای نشان دادن چرخه آب در طبیعت یک فیلم آموزشی کوتاه چند برابر اثرگذارتر از توضیحات بالابلند در سر کلاس درس است. رضایی افزود: برای این امر همراهی آموزش‌وپرورش و گذر از آموزش سنتی ملاک است که فنّاوری آموزشی را بیش‌ازپیش در فضای مجازی به کار بگیرد. آنچه از گفته کارشناسان و خانواده‌ها برداشت می‌شود این است که شبکه شاد هم همچون سایر فضاهای مجازی می‌تواند بستری برای آموزش باشد به شرط آنکه زیرساخت‌های لازم برای آن فراهم و مشکلات مربوط به آن حل شود در این صورت، این شبکه می‌تواند مکمل آموزش حضوری و بلکه بالاتر و اثرگذارتر از آن باشد و از طرفی به جای اتلاف وقت، انرژی و هزینه‌های آموزشی (که نمونه آن هزینه مصرف گاز و آب بود) فرصتی برای تعلیم و تربیت از طریق فضای مجازی باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com