رشد آموزش‌هاي فني‌وحرفه‌اي بيش از تعهـدات همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  80196 تاریخ انتشار:  1396-05-02 - 05:46 تعداد بازدید:  341
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مديركل آموزش فني‌وحرفه‌اي خبر داد:
رشد آموزش‌هاي فني‌وحرفه‌اي بيش از تعهـدات

نویسنده : سمانه جهانگیری عرش

اجتماعی

آمارها و شاخصِ عملكرد فني‌وحرفه‌اي نشان از رشد 5/1 برابري تعهدات آموزشي اداره کل فنی و حرفه ای استان همدان  دارد كه اين رقم در مقايسه با برخي استان‌ها رقم قابل توجهي است.
مديركل آموزش فني‌وحرفه‌اي استان همدان با اعلام اين خبر در نشستي كه به مناسبت هفته ملی مهارت‌، تدارك ديده شده بود، گفت:  در 3 سال گذشته آموزش‌هاي مراكز فني‌وحرفه‌اي در كارگاه‌هاي ثابت 13 درصد، سيار دولتي 20 درصد و گواهي مهارت الكترونيكي 6 درصد رشد داشته است كه گواه بر عملكرد اين اداره كل است.
عليرضا مهرابي از رشد 100 درصدي مدال‌آوران استان در كشور خبر داد و گفت: اداره كل فني‌وحرفه‌اي و مراكز تابعه با آموزش مهارت‌هاي لازم توانستند موفقيت در المپيادها را توسط جوانان همداني تضمين كنند. چنانچه مهرماه سال‌جاري 2 نفر از كارآموزان با همراهان خود در المپياد جهانيِ کشور امارات حضور مي‌يابند كه اين ميزان حضور بي‌سابقه است.
وي با اشاره به اينكه در المپياد ملي مهارت امسال نيز 2 هزار و 399 نفر از واجدين شرايط ثبت‌نام كردند، افزود: ‌در مرحله شهرستاني 146 نفر در 32 رشته توانستند به مسابقات استاني راه يابند كه پنجشنبه و جمعه اين هفته در مراسم افتتاحيه اين مسابقات شركت مي‌كنند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان به ديگر موفقيت فني‌وحرفه‌اي در ايجاد زمينه‌هاي اشتغال اشاره كرد و گفت: با استعلام از دستگاه‌هايي كه كارآموزان مهارت‌ديده فني‌وحرفه‌اي را به كار مي‌گيرند، مشخص شد كه در سال 95 ورود 10 هزار و 138 نفر از دارندگان كارت فني‌وحرفه‌اي مشغول به كار شده‌اند.
مهرابي با بيان اينكه آموزش‌هاي فني‌وحرفه‌اي توانسته مدت زمان انتظار براي شغل‌يابي را كاهش دهد، افزود: اين آموزش‌ها تسهيل‌گرا بوده و حتي از شغل‌هاي ايجاد شده نيز صيانت مي‌كند.
وي حركت به سمت تقاضامحوري را برنامه فني‌وحرفه‌اي براي آموزش اثرگذار دانست و گفت: بايد آموزش‌ها به‌گونه‌اي باشد كه حداقل 75 در صد متقاضيان آن را پيشنهاد داده‌اند.
عليرضا مهرابي افزود: در آموزش‌هاي مهارتي بايد به اين سؤالات پاسخ داده شود كه در آينده كشور به چه مشاغلي نياز دارد و چه شغل‌هايي در آينده متقاضي خواهد داشت؟
همچنين اين آموزش‌ها به دنبال اين است كه آيا در اقتصاد دانايي‌محور، تنها تخصص پاسخگو است؟
وي ادامه داد: آنچه در دنيا و به تبع آن در ايران رخ داده آن است كه در كنار تخصص اصلي بايد تخصص ديگري هم داشت تا در بازار كار و رقابت موفق بود كه از جمله اين تخصص‌ها مي‌توان به توانايي برقراري ارتباط، توانايي تصميم‌گيري و حل مشكل خلاقيت، نوآوري، ابتكار و... اشاره كرد.
مديركل آموزش فني‌وحرفه‌اي استان با اشاره به اينكه بسياري از مشاغل در حال از بين رفتن است،‌  ابَرشغل‌هاي آينده را حوزه انرژي، مواد، احياي انسان، كنترل هواپيماي بدون سرنشين، جراحي از راه دور، مشاورين رباتيك، برنامه‌هاي موبايل، جمع‌آوري آب‌هاي سطحي، طراحان زباله و... دانست.
وي در ادامه از آموزش‌هاي فني‌وحرفه‌اي و اعزام تيم‌هاي آموزشي به مراكز و مناطق خبر داد و گفت: 80 تيم به روستاها، 3 تيم براي آموزش عشاير و 49  تيم براي آموزش به صنايع اعزام شدند.
مهرابي گفت: فني‌وحرفه‌اي استان 575 نوع حرفه آموزش مي‌دهد كه در 4 ماهه سال‌جاري در بخش آموزش روستاها 263 هزار نفر ساعت، زندان‌ها 112 هزار نفر ساعت، سكونتگاه‌هاي غيررسمي 8 هزار و 400 نفر ساعت، پادگان‌ها 65 هزار و 900 نفر ساعت، صنايع و معادن 21 هزار و 900 نفر ساعت و عشاير 10 هزار نفر ساعت آموزش داشتيم كه در ساير بخش‌ها هم اين آموزش‌ها وجود داشته است.
وي بيان كرد: در حوزه كاهش آسيب‌هاي اجتماعي (معتادان، كودكان كار، زنان سرپرست خانواده) نيز 66 هزار و200 نفر ساعت آموزش ارائه شده است.
مهرابي از عملكرد آموزش فني‌وحرفه‌اي در حوزه اقتصاد مقاومتي نيز خبر داد و گفت: سال گذشته 720 هزار نفر تعهد آموزش در حوزه اقتصاد مقاومتي داشتيم كه توانستيم 860 هزار نفر را آموزش دهيم.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار ما در مورد مركز آموزش هتلداري و ضعف آموزش اين رشته كه سال‌ها وعده داده شده اما هنوز به سرانجام نرسيده است نيز گفت: آموزش‌ها در اين زمينه در حد كافي نيست اما انعقاد تفاهم‌نامه‌ها شروع شده و مركز هتلداري با 90 درصد پيشرفت در حال اتمام است كه اميدواريم با قول مساعد استاندار محترم مبلغ مورد نياز تأمين و بزودي به مرحله افتتاح و بهره‌برداري برسد.
مديركل آموزش فني‌وحرفه‌اي استان همدان از افزايش حضور فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌هاي دولتي در مراكز فني‌وحرفه‌اي خبر داد و گفت: 2 ميليون و 600 هزار نفر آموزش در 4 ماهه سال‌جاري كلِ آموزش‌هاي فني‌وحرفه‌اي برای اقشار مختلف بوده است كه اميدواريم با تقاضا محور شدن اين آموزش‌ها تأثيرگذاري كارت‌هاي مهارت در بازار اشتغال دوچندان شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com