بعد از 3 سال تعطیلی یا نیمه تعطیل بودن مدارس به دلیل کرونا، قرار است تا کمتر از یک ماه دیگر، شاهد حضور دانشآموزان و معلمان در مدارس باشیم.
اما مثل هر سال در آستانه بازگشایی مدارس اولاً خانوادهها با مسائلی چون خرید لوازم مدرسه، خرید البسه و لباس فرم، سرویس مدارس و... سر و کار دارند. دوماً معلمان نیز همچنان با ابهام در چگونگی"طرح رتبهبندی" قرار است سر کلاس درس حاضر شوند تا پا به پای دانشآموزان فصل مهر و تحصیل را به سر برسانند.
محمود نقوی که صبح دیروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به توضیحاتی در خصوص اقدامات اداره کل پرداخت در این خصوص نیز گفت: طرح رتبهبندی دستورالعمل هیأت دولت بود که اواخر مرداد اعلام شد طی این مدت بارگذاری اسناد فرهنگیان در سامانه انجام و فعلاً به صورت علی الحساب تا 9 ماه 5/22 درصد پرداختیها به رتبه اول ها انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه مدارک همچنان در حال بارگذاری است افزود: 36 هزار میلیارد تومان پول نقد مصوبه 1401 است که بین 800 هزار معلم برای 18 ماه تقسیم می شود.
نقوی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود که عموم معلمان با 15 سال سابقه در رتبه اول قرار گیرند که البته به طور میانگین 5/2 تا 3 میلیون تومان ماهانه پرداختی طرح رتبه بندی به آنها خواهیم داشت.
مدیرکل آموزشوپرورش استان همدان بیان کرد: همه فعالیتها در رتبهبندی دیده شدهاست.
با این توضیح مدیرکل آموزشوپرورش آنچه پیداست کمبود معلم نیز بر دغدغه آموزشوپرورش و خانواده ها افزوده است چنانچه گفته میشود همدان بیشترین آمار کمبود معلم را دارد.
در هر حال به گفته نقوی مشکلات یکی یکی رصد و تا جایی که در توان باشد حل خواهد شد.
محمود نقوی وعده داد که تا آغاز مدارس هیچ کلاسی بدون معلم نباشد و حتی اگر لازم بود اداره کل تعطیل و نیروهای کارمند در اختیار مدارس بر سر کلاسها حاضرشوند.
وی با اشاره به اینکه عمل به این تعهد سخت است گفت: به شیوههای مختلف از جمله خرید خدمت، به کارگیری بازنشستگان، اضافه کاری و... در صدد حل مشکل کمبود معلم برآمدیم اما قطعاً این راهکارها موقتی است.
"نگاه بسته" در تبدیل وضعیتها مانع بکارگیری معلم
وی با اعلام اینکه در همدان 190 تا 290 هزار معلم کم داریم افزود: "نگاه بسته" در تبدیل وضعیتها مانع انجام کار و تأمین معلم برای همدان است.
نقوی با اشاره به اینکه در همدان 54 معلم تبدیل وضعیت شدند که تا 500 نفر جا داشت. افزود: در طرح امین اگر معلمان ساماندهی میشدند 300 نفر ساماندهی داشتیم.
وی ادامه داد: نزدیک به 800 معلم هم جابهجایی داشتیم. همچنین بازنشستهها باید 14 ساعت اضافه تدریس داشتند که برای جبران کمبود معلم آن را به 20 ساعت رساندیم و اعلام کردیم عوامل اجرایی به جز مدیر باید 6 ساعت اضافه تدریس داشته باشند.
مدیرکل آموزشوپرورش استان همدان با اشاره به اینکه در همدان 2 هزار و 350 نفر در سن بازنشستگی هستند گفت: این در حالی است که سال گذشته فقط هزار و 50 نفر ورودی بودهاست و ما مجبور شدیم مجدد به بازنشستهها یکبهیک زنگ بزنیم که فعلاً خود را بازنشست نکنند.
وی ادامه داد: برداشت من این است که وزارت خانه کمبود نیروی انسانی را قبول ندارد ما این مشکل را با حضور در تهران، اعلام از تریبون نماز جمعه و 2 بار سفر وزیر به همدان مطرح کردیم.
مدیرکل آموزشوپرورش استان از کمبود بودجه عمرانی آموزشوپرورش در قیاس با بودجه کشوری نیز گله کرد و گفت: 350 میلیارد تومان اعتبار در سفر وزیر به استان اختصاص پیدا کرد اما معتقدیم که باید بودجه استانی تقویت شود.
کیفیت آموزشی کمرنگ شده است
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما که از وی پرسید باوجود اقدامات خوب آموزشوپرورش چه اتفاقی افتاده که خروجی کار در بحث کنکور قابلقبول نیست گفت: استان همدان در رشته ریاضی رتبه 27 کشور، انسانی 17 و تجربی 25 را دارد از این وضعیت قطعاً رتبه خوبی درنمیآید.
وی به علل این مشکل پرداخت و بابیان اینکه متأسفانه کیفیت آموزشی کمرنگ شده گفت: کنکور را جدا از آموزشوپرورش دیدهاند، مشوقها کنار رفته، نگاهها تغییر کرده و در کل درصد قبولی سقوط کرده است و بهجای محور شدن مدارس برای کنکور آموزشگاههای آزاد محور شدهاند و این آموزشگاهها هم با رتبههای ساختگی دانشآموز را به سمت خود میکشانند. هرچند امسال نیم درصد در قبولیها رشد داشتیم اما قابلقبول نیست.
وی از حل مشکل معلمان مهرآفرین خبر داد و گفت: مسأله معلمان مهرآفرین با حضور نماینده مردم همدان حل شد هرچند عدهای میخواستند این موضوع را سیاسی کنند.
مدیرکل آموزشوپرورش همچنین در خصوص معلمان پیشدبستانی نیز گفت: این گروه از معلمان و در کل مهدها و پیشدبستانیها زیر نظر آموزشوپرورش هستند.
مدیرکل آموزشوپرورش استان همدان گفت: ۲۹۵ هزار دانشآموز با ثبتنام در سامانه «سناد» برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در مدارس استان نامنویسی کردهاند که پیشبینی میشود این آمار تا ابتدای مهرماه به ۳۲۰ هزار نفر افزایش یابد که البته در سال تحصیلی گذشته نزدیک به ۳۰۷ هزار دانشآموز در استان مشغول تحصیل بودند.
محمود نقوی بابیان اینکه استان همدان در بحث بازمانده از تحصیل رتبه خوبی ندارد گفت: برای سال تحصیلی پیش رو، رشتههای فنی و حرفهای تقویتشده است و تلاش داریم دانشآموزان را به سمت رشتههای مهارت محور هدایت تحصیلی کنیم.
وی ادامه داد: ۳۵ میلیارد تومان از اعتبارات سال ۱۴۰۰ برای خرید تجهیزات عمومی مدارس همچون میز، نیمکت، رایانه، چاپگر و دیگر ملزومات هزینه شده است.
وی افزود: همچنین ۱۵ میلیارد تومان برای ساخت ۵۸ زمین چمن مصنوعی در مدارس استان همدان اختصاصیافته است.
نقوی با اشاره به اعمال برنامه مدیریت مصرف آب در سطح شهر همدان اظهار داشت: سرویسهای بهداشتی مدارس همدان به تانکر اضطراری مجهز شدهاند و اولیا دغدغهای برای تأمین آب مدارس فرزندان خود نداشته باشند.