بمباران مناطق مسکونی در 8سال دفاع مقدس و به شهادت رسیدن دهها کودک و نوجوان همدانی، سبب شد تا محمدحسین صوفی، مدیرکل وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر دورههای نخست جشنواره تئاتر کودک و نوجوان (امید) با ابتکار و حمایت خود این جشنواره را به منظور نکوداشت و زنده نگهداشتن یاد وخاطره این گلهای پرپر شده جشنوارهای را پایهریزی نماید و نخستین جرقه برگزاری آن در سال 1368، پس از پایان جنگ تحمیلی بهصورت استانی کلید خورد و 2سال بعد در سال 1370 همدان به عنوان برگزارکننده جشنواره تئاتر کودک و نوجوان (امید) تا 28مین دوره در سراسرکشور ماندگار شد.
آثار شرکتکننده درجشنواره با تم کودک و نوجوان با خود امید را به ارمغان آوردند و اشتیاق مضاعفی را برای تلاش بهتر و بیشتر برانگیخت زیرا جشنواره تئاتر امید در واقع نسیمی بود که بر تئاتر کودک و نوجوان این سرزمین وزیدن گرفته بود. اجرای نمایش "بزبزقندی" از اهواز به کارگردانی علی آریان نژاد و "خروس زری" به کارگردانی احمدرضا بیان از مشهد در نخستین دوره راه را برای دورههای بعد و فرداهایی بهتر برای اهالی تئاتر همدان بازکرد که مهمترین اهداف آن به گفته صوفی، شکوفایی استعدادها، ایجاد خلاقیت و ابتکار، شکل دهی به شخصیت کودکان و نوجوانان بود که اثرات وصفناپذیری داشت. متأسفانه به علل مختلف در سال 1401 جشنواره تئاتر امید همانند جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان از همدان پرواز کرد و از همان سال تا کنون اهالی رسانه همدان در هر فرصت و مناسبتی که رخ میداد برگشت جشنواره را به استان مطرح و پیگیری کردند تا اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هم استانی ما جناب آقای اسماعیلی وزیر سابق واگذار شد. در نخستین سفر ایشان به همدان که غیررسمی بود و برای شرکت در مراسم سالگرد برادرشان به منطقه سفر کرده بودند خبرنگاران، وزیر را دوره کرده و درخواست خود را مطرح کردند، این کش وقوس ادامه داشت تا انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی که اهالی رسانه از 2نماینده درخواست برگشت (امید) را مطرح و آقای عباس صوفی در نخستین نشست خبری خود در حسینیه انجلاسیها اعلام کرد اگر انتخاب شوم برگشت جشنواره اولویت کاری من خواهد بود. این نوشتار در این باب تحریر شد که آقای حسینی شهردار همدان بداند که جشنواره به سادگی برنگشته و اهالی رسانه نظارت بر جزء جزء جشنواره دارند.
آقای شهردار بهخاطر دارم در زمان استانداری آقای احمد خرم به دعوت ایشان گروهی از نقاشان و کاشیکاران اصفهان به همدان (لالجین) دعوت شدند در این مراسم یکی از نقاشان اصفهانی گفت: «به قول همشهری ما آقای مهندس خرم ....» که اظهار این جمله آقای خرم را سرپا کرد و گفت: «من اصفهانی نیستم تا زمانی که استاندار همدان هستم، من همدانیام.»
آقای شهردار!
تعصب و عرق شهروندیات کجاست که با یک اتوبوس پر از خبرنگار به همراه مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای شرکت در نخستین نشست خبری آقای عباسی، رئیس جشنواره، به تهران تشریف بردید؟
آقای مشهدی عباس !
این روزها جناب عالی یک همدانی هستید و باید برای سهولت امور جشنواره در همدان تشریف داشته باشید.
آقای مشهدی عباس گاهی اجراهای جشنواره امید در ارتفاعات الوند (پناهگاه میدان میشان) برای کوهنوردان انجام میشد که در این زمینه آقای کبودراهنگی میگفت:« قبل از طلوع خورشید به اتفاق گروه ادب به گنجنامه میرسیدیم و در مسیر راه، بچهها، گروههای کوهنوردان را با تکههای نمایشی و مزاح، همراهی مینمودند.
آقای مشهدی عباس!
هرچه بالاتر میروی، پایین کوچکتر میشود و این نخستین درس است که بیاموزیم هرگز برخود نبالیم و فراموش نکنیم دنیا چقدر بزرگ و ما چقدر کوچکیم.
کبودراهنگی میگفت در یک اجرا، ساعت 6 و 10دقیقه به میدان میشان رسیدیم گرچه باد سردی میوزید و ما را برای اجرای موفق نمایش، نگران میکرد، اما با همکاری و تعیین محل نمایش به پیشنهاد کوهنوردان این یأس و ناتوانی به امید مبدل شد.
آقای مشهدی عباس !
قبول داریم که فرودگاه ما هواپیما ندارد ولی مسیر تهران به همدان سراسر اتوبان و 3 ساعت راه است که به خود زحمت ندادید نخستین نشست خبری 29مین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان امید در همدان برگزار شود و من روزنامهنگار 75 ساله به علت بعد مسیر برای نخستین بار است که از نشست خبری جشنوارههایی که در همدان برگزار شده محروم شدم.
امیدواریم در ادامه مسیر، شاهدتغییرنگرش وروش شما باشیم.