سفرهای بعدی دیپلماسی- تجاری استان با انجام مقدمات اولیه از طریق وبینار و حضور ۲طرف و برای عقد قرارداد حضوری، انجام خواهدشد.
معاون امور اقتصادی استاندار همدان درباره جزئیات سفر دیپلماسی تجاری همدان به ازبکستان گفت: این سفر در پی سفر رئیس جمهوری ازبکستان در خرداد سالجاری به ایران اتفاق افتاد؛ در آن سفر 2وزیر ایران و ازبکستان خواهرخواندگی همدان و بخارا را منعقد کرده بودند.
سیدمجتبی حسینی با بیان اینکه در این سفر تأکیدات فراوانی بر مبادلات تجاری و اقتصادی نیز شده بود، گفت: بر اساس تأکیدات رئیس جمهوری ایران نیز تصمیم بر این شد که استانداران ارتباط دیپلماسی- اقتصادی را با این کشور برقرار کنند.
وی در گفتگو با همدانپیام بیان کرد: بر این اساس استاندار بخارا برای استاندار همدان دعوتنامه ارسال کرد و ما نیز در فرصت پیشآمده با همراه کردن هیأتتجاری، سعی کردیم علاوه بر دستاوردهای فرهنگی دستاوردهای اقتصادی هم داشته باشیم.
حسینی با بیان اینکه قبل از سفر جلسات فنی و بررسیهای لازم را برای سنجش ظرفیتهای اقتصادی استان برگزار کردیم، گفت: برای اینکه با آمادگی کامل به این سفر برویم 2بار تاریخ سفر را تغییر دادیم.
معاون امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر اینکه این سفر سیاسی- اقتصادی برگزار شده، اظهار کرد: از همان ابتدا که از هواپیما پیاده شدیم سفیر تاشکند و رایزنان اقتصادی آن به استقبال آمده و ما را همراهی کردند، بعد از اینکه چند ساعت در سفارتخانه در جلسه بودیم این تیم ما را تا بخارا همراهی کردند و در بخارا نیز با استقبال معاون اول و معاون اقتصادی استاندار مواجه شده و تا پایان سفر همراه بوند که ارزشمند بود.
وی با بیان اینکه در طول سفر جلسات متعدد دولتی و خصوصی برگزار شد، گفت: جلسه با استاندار بخارا، معاون اول وی، معاون اقتصادی، شهردار، معاون اداره صمت، رئیس اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی از جمله جلساتی بود که در این مدت داشتیم.
حسینی افزود: جلسه b2b نیز بین تجار همدان و بخارا برگزار شد و در بخشهای که تاجران ازبک آمده بودند اما از ایران کسی نیامده بود، تیم دولتی با آنها به مذاکره پرداخت.
وی با بیان اینکه نتیجه این جلسات به تفاهمنامه بین 2اتاق بازرگانی همدان و بخارا انجامید، ادامه داد: تفاهمنامههای دیگری نیز بین تجار منعقد شد؛ بهعنوان مثال قرار بر این شد که یکی از صادرکنندگان همدان که در سفر حضور داشت در بخارا کارخانه کشمش راهاندازی کند و دولت ازبکستان نیز یکسری امتیازات، خدمات و معافیتها برای ایشان در نظر بگیرند.
حسینی افزود: در بخش کشاورزی نیز نتایج خوبی بهدست آمد و با توجه به اینکه رئیس انجمن سیبزمینیکاران در این سفر حضور داشت دستاوردهای قابل توجهی کسب شد.
وی با بیان اینکه در حوزه خدمات مهندسی نیز نتایج خوبی حاصل شد، گفت: در بخش معدن نیز جلسات و مذاکرات بسیار مناسبی برگزار و تفاهمهای قابل توجهی انجام شد.
معاون امور اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر اینکه مذاکراتی نیز در حوزه تولیدات هایتک شد، افزود: در جلسه با معاون علوم پزشکی نیز قرارشد از این کشور به دانشکده علوم پزشکی همدان دانشجو بفرستند.
وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری نیز دستاوردهای خوبی داشتیم، اظهارکرد: با 2آژانس مسافرتی که یکی از آنها روسیهای بود مذاکراتی درباره هواپیما شد و همچنین مقرر شد از روسیه و ازبکستان تور گردشگری به همدان بیاورند.
حسینی گفت: با توجه به اینکه آنها هیأتتجاری به چین میبرند، قرار شد بعد از سفر آنها، یعنی نیمه دوم بهمن سالجاری ارتباط وبیناری برقرار کنیم و درباره پیگیریهای 20روزه هر 2طرف برای تفاهمها و مصوباتی که داشتیم گزارشهایی ارائه کنیم.
وی در پاسخ به پرسش دیگر همدانپیام درباره اینکه این تفاهمها چقدر به مرحله عملیاتی خواهدرسید؟ گفت: پیش از این هم با کشورهای دیگر تفاهمهایی داشتهایم اما در عمل به جایی نرسیده، اما بنده بعد از سفر با تکتک تاجران حاضر در سفر صحبت کردم و همه آنها نظرشان این بود که در سفر بعدی به ازبکستان پرقدرتتر میآیند و این یعنی از این سفر و نشستها راضی بودهاند.
معاون امور اقتصادی ادامه داد: به رئیس اتاق بازرگانی گفتهایم بعد از بررسیهای دقیق 3کشور را برای سفر کاندید کنند که سفر بعدی دیپلماسی- تجاری برای عقد قرارداد باشد؛ بهطوری که حتی وبینارها قبل از سفر برگزار و نتایج اولیه حاصل شود و سفر بعدی استاندار و هیأت تجاری به هر کشوری که هست به عقد قرارداد منجر شود.
حسینی گفت: با توجه به سیاست رئیس جمهوری ازبکستان بر توسعه تجارت آزاد، بهنظر میرسد ازبکستان بزودی یکی از قطبهای اقتصادی در بین کشورهای اوراسیا خواهدبود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره برنامه استان برای مدیریت اقتصاد چیست؟، گفت: سیاست اقتصادی بانک مرکزی بهطورکل انقباضی است و اقتصاد استان را هم دربر میگیرد و منابع مالی استان نیز متأثر از کشور خواهدبود اما فعلاً میزان موجودی انبارهای استان در اولویت نخست و قیمتها در اولویت دوم استان قراردارند.
معاون اقتصادی استاندار همدان گفت: نظارتها با شدت تا پایان اردیبهشت 1403 ادامه خواهدداشت و برای ذخیره کالاهای استراتژیک مانند مرغ برنامهریزیهای لازم انجام شده است.