جمعه گذشته همدان را میتوان روز گفتوگو نام نهاد؛ روزی که در آن جلسه باید و نبایدهای طرح جامع شهر همدان برگزار شد تا در یک فضای علمی مسئولان و صاحبنظران درباره این طرح و نحوه بازنگری در آن نظرات خود را مطرح کنند.
فارغ از مطالب مطرحشده در آن و نظراتی که درباره مطالب عنوانشده در آن مطرح است و در رسانهها بازتاب یافته، آنچه اهمیت دارد محل برگزاری این جلسه است که دقت در آن نویدبخش بازگشت تخصصیترین دستگاه استان در حوزه آمایش، اعتبارات، بودجه و مدیریت توسعه به وظایف و مأموریتهای ذاتی خود است.
میزبان این نشست هرچند فرمانداری همدان بوده، اما برگزاری آن در سازمان مدیریت و برنامهریزی استان این نوید را میدهد که این سازمان دیگر نمیخواهد از کنار مسائل استان به سادگی عبور کند و توجهی به این مسائل نداشته باشد.
شاید برخی استفاده از امکانات توسط برگزارکنندگان را جدا از این نقش تعریف کنند، اما واقعیت آن است که اگر تنها بنا بر استفاده از امکانات بود نهادهای دیگر سالنهای بهتری میتوانستند در اختیار برگزارکنندگان قرار دهند.
هدف از مدیریت با برنامهریزی برای هزینهکرد درست اعتبارات با مطالعه درست و پیشگیری از انحراف در هزینهکرد اعتبارات است؛ به همین دلیل نقش سازمان در طرح جامع شهری پررنگ میشود.زیرا در نهایت این سازمان است که پاسخگوی وضعیت توسعه استان در آینده خواهد بود، توسعهای که نمیتواند بدون مطالعه در شهر همدان رخ دهد.
آینده همدان و چگونگی توسعه شهری آن موضوعی نیست که تنها بتوان آن را به شورا و شهرداری خلاصه کرد و نقش سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در این موضوع پررنگ است.
در کنار این، ایجاد فضاهای گفتوگو و دریافت نظر همه صاحبنظران میتواند ارزش یک طرح را به لحاظ مطالعاتی و عمق علمی بیشتر کند.
به هر حال، طرح جامع شهری همدان در روند جدید بازنگری راه درستی را آغاز کرده و انتظار میرود این روند تا شنیدن نظر تمام صاحبنظران موافق و مخالف و مؤثر دانستن نظرات علمی در آن تداوم یابد.
همچنین با توجه به رویکرد جدید سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در مشارکت دادن صاحبنظران در طرحها و برنامههای استان، انتظار میرود این نشستها و گفتوگوها در حوزههای دیگر همچون سند چشمانداز استان، سند توسعه و دیگر اسناد نیز با حضور صاحبنظران در استان و حتی در مواردی که لازم است در کشور برگزار شود.