مدیر کل جوان اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان به مناسبت روز جوان و میلاد با سعادت حضرت علی اکبر (ع)از کشف نخستین معدن لیتیوم کشور در استان همدان خبر داد.
احمد شانیان در این رابطه گفت: لیتیوم یک ماده معدنی فوق استراتژیک می باشد که در صنایع مختلف از جمله باطری های مختلف و صنایع الکترونیک کاربرد دارد که در نظر داریم زنجیره تولید آنرا تکمیل نماییم.
وی در ادامه افزود: ذخیره قطعی این معدن ۸۵۰۰ هزار تن می باشد که بدین ترتیب ایران به جمع کشورهای دارای معادن لیتیوم اضافه گردید.
وی اضافه کرد: این ماده معدنی در مساحت 5/11 کیلو متر مربع برای اولین بار در دشت قهاوند کشف شد که خوشبختانه این ماده معدنی به جمع ۶۸ ماده معدنی کشف شده در کشور عزیزمان ایران پیوست .
شانیان در ادامه اظهار کرد: در جهان امروز این فلز با ارزش و استراتژیک به عنوان یکی از نیازهای تکنولوژی روز محسوب می شود که در حال حاضر در ۵ یا ۶ کشور درحال تولید می باشد و در مصارف انرژی پاک حائز اهمیت و پر کاربرد می باشد و به دلیل واکنش پذیری و گرمای فوق العاده ای که هنگام واکنش تولید می کند در صنایع قابل استفاده و فرآوری شده آن جنبه صادراتی دارد.