جدال بر سر سلامت در مادستان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  107211 تاریخ انتشار:  1399-01-17 - 15:03 تعداد بازدید:  226
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نوروز کرونایی در مادستان
جدال بر سر سلامت در مادستان

مادستان

 

کمتر از یک ماه مانده به آغاز تعطیلات  نوروزی که ویروس کرونا سبب سردرگمی مردم جهان شد. بیشتر مردم ایران حتی تا لحظات پایانی سال ۹۸ هم امید به ریشه‌کن شدن کرونا داشتند و همچنان خیلی‌ها موضوع را جدی نگرفته و برای مسافرت و دیدوبازدید نوروزی برنامه‌ریزی می‌کردند. حتی مسئولان استانی هم تمایل به پای کار آمدن نداشتند. زمانی به عمق فاجعه پی بردند که همدان پر شده بود از مسافر و مهمان‌پذیرها و هتل‌ها با آغوش باز پذیرای گردشگران بودند. در هفته دوم نوروز با گسترش فاجعه مسئولان شروع به‌کار کردند. همدان و ۱۰ شهرستان مجاورش درِ خود را به‌روی مسافران بستند. حال‌وهوای نوروز کرونایی مادستانی‌ها را در ادامه خواهیم خواند.

فامنین از افراد غیربومی خالی است

با اعلام خروج افراد غیربومی از شهرستان تعداد زیادی از افرادی که اصالتا اهل فامنین بوده و به روستاها آمده بودند به شهرهای خود برگشتند. اکنون شهرستان فامنین از افراد غیربومی خالی است. در روز طبیعت و در سطح شهرستان گشت‌هایی مستقر شدند که با همراهی و همکاری مردم هیچ‌گونه تجمع و حضوری در تفرجگاه‌ها، بوستان‌ها و پارک‌های شهرستان صورت نگرفت. در این مدت یک مورد توقیفی خودرو  و ۳۰۰ مورد تذکرشفاهی گزارش شده است.

در طرح فاصله‌گذاری فیزیکی تمامی اصناف، جز آنهایی که ضروری هستند تا ۲۰ فروردین‌ماه تعطیل هستند؛ همچنین یک شماره تلفن مخصوص لحاظ شده که گزارش ورود خودروهای غیربومی به شهر یا روستا از طریق آن امکان‌پذیر است. نیروی انتظامی شهرستان روزانه در ۲ نوبت نسبت به بازرسی حجمی از روستا و شهر اقدام به عمل می‌آورند و درصورت دیدن خودروهای غیربومی ۵۰۰ هزار تومان جریمه و به‌مدت یک‌ماه به پارکینگ منتقل می‌شوند.

مبلغی بالغ بر ۳ میلیارد ریال توسط خیرین شهرستان در نقاط مختلف برای تهیه اقلام بهداشتی و مواد غذایی هزینه شده است. و تاکنون ۴۷ مورد مشکوک ۱۰ نفر مبتلا یک نفر فوتی و ۳۶ نفر هم تاکنون سالم و تحت مراقبت از راه دور هستند.

تجهیز و راه‌اندازی نقاهتگاه ۲۰۰ تخت‌خوابی پس‌از ترخیص بیماران احتمالی از بیمارستان، در شهرستان راه‌اندازی شده است و همچنان تیم کنترل و پیشگیری ویروس کرونا در مبادی ورودی شهرستان همچنان مستقر است.

 

نهاوند در اجرای طرح فاصله اجتماعی سنگ‌تمام گذاشت

عمق فاجعه و بحران کرونا زمانی واقعیت دردناک خودش را برای مسئولان و مردم آشکار کرد که جای ستاد خدمات سفر را ستاد پیشگیری، کنترل و مقابله با کرونا گرفت. جلساتی که خروجی آن را مردم جدی نمی‌گرفتند و مشکل و مانع عمده این میان‌خریدهای نوروزی بود که مردم باورنمی‌کردند که قرار است بدون دورهمی و میهمانی به استقبال سال ۹۹ بروند.

از مسئولان و ستاد پیشگیری کرونا اصرار و از مردم انکار و حضور در خیابان‌ها و مراکز خرید و آماده شدن برای تحویل سال، غافل از اینکه بی‌اعتنایی به هشدار، بیماران کرونایی و مبتلا را پیش‌از آغاز سال جدید، تحویل خانواده‌ها می‌داد.

آمار مبتلایان در نهاوند به‌حدی شد که تا ۳ روز پیش‌از پایان سال، ۲۵ مورد ابتلا گزارش شد و نهاوند جای خود را به‌عنوان دومین شهر آلوده استان به ویروس کرونا ثبت کرد. درنهایت آمار اعلام‌شده در شهرستان نهاوند روی ۳۸ مورد قفل شد و دیگر موردی توسط مسئولان برخلاف شهرها و استان‌های اطراف اعلام نشد و همین توجه مردم را به رعایت شرایط و درک سرعت انتشار ویروس کرونا کاهش داد.

در اجرای طرح فاصله اجتماعی همه نیروهای شهرستان بسیج شده است و از همان ابتدا همه نیروهای ستاد پیشگیری، کنترل و مقابله با ویروس کرونا در شهرستان همه همکاری‌های لازم را در شهر و روستا برای تامین سلامت مردم و حفظ جان افراد به‌کار گرفته‌اند و نهاوند در اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی سنگ‌تمام گذاشته است.

مردم از مسئولان خواستار بسته شدن مبادی ورودی شهرستان شدند و در برخی روستاها اعلام کرده بودند که میزبان هیچ میهمانی در نوروز نخواهند بود. برخی روستاهای مسیر گردشگری هم ورودی‌های روستا را پس‌از آنکه اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی آغاز شد، بستند و مانع ورود پلاک‌های غریبه و حتی درون‌شهری و استانی شدند و این اقدام در روزهای منتهی به روز طبیعت تشدید شد.

در بحث اقدامات پیشگیری گروه‌های مردمی، بسیج و ورزشکاران مثل همیشه پیشقدم شدند و با جمع‌آوری کمک‌های مردمی به‌صورت خودجوش به ضدعفونی معابر و خیابان و محل‌های پرتردد مردم از در خانه تا سطح  شهر و روستا اقدام کردند. کمک‌های خیرین هم برای تهیه وسایل و تجهیزات بهداشتی و کمک به مراکز درمانی و البته تهیه میان‌وعده‌ها برای پرستاران و کادر پزشکی، دلگرمی خیرین برای تحمل سختی‌های کادر درمان بود تا این‌گونه مردم بار دیگر همراهی‌شان را اعلام کنند. این کمک‌ها به‌صورت نقدی یا تهیه وسایل و الکل و تجهیزات مورد نیاز بود که فعلا ۱۸۰میلیون تومان عنوان شده است.

در بازرسی‌های اداره صمت  ۶۳ واحد صنفی متخلف در تعطیلات نوروز، به‌رغم تذکر و ابلاغ پیشین مبنی‌بر تعطیلی واحد صنفی، پلمب شد.

با اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در ۳ روز نخست اجرای این طرح ۲۰۳ خودروی غیربومی در نهاوند شناسایی و برای هرکدام از آنان جریمه ۵۰۰ هزارتومانی صادر شد و با تلاش نیروهای زمینی سپاه و با محوریت قرارگاه نجف اشرف و لشکر نبی اکرم(ص) کرمانشاه و با همکاری سپاه ناحیه نهاوند و دستگاه‌های خدمات‌رسان شهرستان، عملیات پاکسازی و ضدعفونی مناطق آلوده شهر و روستاهای نهاوند اجرا شد.

**رزن رتبه هشتم استان درابتلا به کرونا

رزن و درگزین هشتمین شهرستان استان ازنظر تعداد ابتلایان به ویروس کرونا است. یکی‌از مشکلات مهم شهرستان نبود خودرو برای انتقال اجساد از بیمارستان به آرمستان است که این مهم با پیگیری نماینده مردم شهرستان رزن یک دستگاه آموبلانس برای انتقال اجساد جذب شده که به‌زودی تحویل شهرستان خواهد شد.

بیش‌از ۲ هزار خودرو پلاک غیربومی از ورودی های فرعی شهرستان رزن بازگردانده شده‌اند و ۵۰ خودرو پلاک غیربومی به پارکینگ منتقل شده است و در این مدت صددرصد جمعیت شهرستان رزن غربالگری شده‌اند. ۱۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی‌کننده برای شهرستان رزن جذب شده است که این میزان بین روستاها و شهرها توزیع شده است.

** ۸۵ درصد مبتلایان کرونا در اسدآباد بهبود یافتند

از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۱۵۵ مورد کرونایی مشکوک در بیمارستان بستری و تحت درمان قرار گرفتند که ۸۵ درصد آنها بهبود یافتند و ترخیص شدند. بهبودی ۸۵ درصد از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در شهرستان اسدآباد که از آمار کشوری بالاتر است، نشان از تلاش شبانه روزی کادر درمانی دارد.

اسدآباد درباره بیماریابی و  پیگیری وضعیت عمومی شهرستان رتبه دوم را در کشور از آن خود کرد. تاکنون ۹۶ هزار و ۵۰۰ نفر در شهرستان در طرح پیگیری وضعیت خود درباره بیماریابی کرونا انجام شده است.

در طرح فاصله گذاری اجتماعی اسدآباد رتبه نخست استان را کسب کرد و به گفته مسئولان در بحث مدیریت شهرستان از تمام ظرفیت و توان شهرستان استفاده می‌شود  تا زنجیره  اتصال این ویروس برای همیشه قطع شود. ۵/۹۶ درصد از جمعیت شهرستان اسدآباد از طریق تلفن و سامانه غربالگری  شده‌اند و بنیاد خیریه فضل شروع به دوخت گان پزشکی ضدآب در این شهرستان کرده است.

**مدیریت ویروس کرونا در کبودراهنگ نه کنترل

 

در کبودراهنگ این بیماری هنوز کنترل نشده و در مرحله مدیریت است از لحاظ ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در این شهرستان مشکلی وجود ندارد فقط مشکل کمبود دستکش است و بیش‌از ۴۰ واحد صنفی که به هشدارهای ستاد پیشگیری از کرونا مبنی بر تعطیلی مغازه‌ها عمل نکردند در این شهرستان پلمب شده‌اند.

هر روز خیابان‌ها و کوچه‌ها و اماکن عمومی در سطح شهرها و روستاها ضدعفونی می‌شوند و بسیاری از مردم نیز به توصیه‌های مسئولان عمل کرده‌اند و با  در خانه ماندن سعی در شکست این ویروس منحوس دارند، هرچند بماند تعدادی از مردم  نیز متأسفانه این ویروس را جدی نگرفته‌اند و در حال گشت‌و‌گذار و مسافرت و... هستند.

**کرونا در ملایر جایگزین گردشگران شد

با اینکه هرساله با شروع ایام نوروز ملایر پذیرای میهمانان و گردشگران بی‌شماری بود و حتی انتظار می‌رفت با جهانی شدن مبلمان منبت  و گشایش جشنواره بزرگ نوروزی حجم گردشگران داخلی و خارجی افزایش یابد اما با جولان ویروس کرونا، شهرستان ملایر شرایط کاملاً متفاوتی را تجربه کرد.

در راستای قطع زنجیره انتقال کرونا و پیشگیری از شیوع بیماری از ۲۶ اسفند تمامی صنوف، جز صنوف ضروری تا اطلاع ثانوی تعطیل شد؛ هرچند این اقدام در کاهش روند تجمعات مردمی و ترددهای غیرضروری مؤثر بود اما همچنان شاهد حضور دستفروشانی در سطح شهر بودیم و گروهی از مردم همچنان جدی بودن مساله را نپذیرفته بودند، به‌ویژه در مناطقی از شهر از جمله خیابان بروجرد و قسمت مرکزی شهر ازدحام و رعایت نکردن فاصله مناسب به چشم می خورد.

عملیات ضدعفونی کردن و گندزدایی شهر ملایر و روستاها به‌صورت مستمر انجام می‌شود. در این بین سپاه ناحیه ملایر نیز   این‌بار در جبهه مبارزه با ویروس پا به عرصه گذاشت و در قالب ۵۰ گروه جهادی متشکل از ۱۵۰ بسیجی و ۲۵ دستگاه در زمینه ضدعفونی کردن شهر به کمک شهرداری شتافت و با ورود به حوزه اطلاع‌رسانی و آموزش، بازرسی ها و تأمین و تجهیزات اقلام پزشکی از جمله تهیه و توزیع ۵ هزار محلول ضدعفونی کننده و ۱۵۰ دست لباس مخصوص کادر پزشکی و درمانی در راستای پیشگیری از شیوع بیماری ارائه خدمت کرد، همچنین از کمک ۱۰۰ میلیون تومانی اداره اوقاف و امور خیریه برای تأمین تجهیزات پزشکی و بهداشتی در این ایام می توان نام برد.

با اینکه مبادی وردی شهر کنترل می‌شد و نیروی انتظامی موظف به هدایت ماشین‌هایی با پلاک غیر استان همدان به بیرون شهر بود اما تردد پلاک‌های غیربومی در شهر قابل تأمل بود و این موضوع نارضایتی مردم را در پی داشت.

با تعطیل شدن نمایشگاه‌های مبل و منبت و تعطیل شدن تولیدات مبلمان، فعالان مبل و منبت از پای ننشستند و به تولید ماسک‌های بهداشتی  اقدام کردند، روزانه بیش‌از ۲ هزار ماسک تولید و بین خانواده‌های نیازمند و مراکز درمانی توزیع کردند علاوه‌بر این تولید روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ عدد ماسک در مرکز خیریه فاطمه‌الزهرا و تولید روزانه ۳ هزار عدد ماسک توسط سازمان مردم‌نهاد "طرح ماندگار" را از جمله اقدامات تحسین‌برانگیز در این شرایط می‌توان نام برد.

حدود ۱۰ کارگاه در ملایر تجهیز شده‌اند که با رعایت همه اصول بهداشتی به تولید ماسک می‌پردازند. ملایر با داشتن ظرفیت بزرگی که شرکت های بافتینه و بافتسان در تولید سالانه ۷۵ هزار تن پارچه موردنیاز ماسک و لباس‌های پزشکی دارد تأمین‌کننده بخش بزرگی از نیازهای کشور در این زمینه است.

با اجرایی شدن طرح فاصله‌گذاری اجتماعی از هشتم فروردین که تا بیستم ادامه دارد، این طرح نیز در ملایر عملیاتی شد اما آن‌طور که باید جدی گرفته نمی‌شود، در صفوف نانوایی‌ها، سوپرماکت‌ها و پیاده‌روها و خیابان این مهم رعایت نمی‌شود و این موضوع ممکن‌است به دامن زدن بیماری کمک کند؛ از مسئولان انتظار می‌رود در این زمینه برخورد جدی‌تری داشته باشند و اقدامات سختگیرانه‌تری اعمال کنند. از طرفی شفافیت و اطلاع‌رسانی به‌موقع و دقیق وضعیت بیماری در شهرستان یکی‌از مطالبات جدی مردم از شبکه بهداشت و درمان و سایر ارگان‌های مربوطه است که متاسفانه از این کار خودداری می کنند و مرجع اعلام آمار را دانشگاه علوم پزشکی همدان و صداوسیما می‌دانند، این درحالی است که تاکنون آمار دقیقی از وضعیت شهرستان در دسترس نیست.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com