از اختراع دستگاه تشخیص هویت تا تولید برق با کوره خورشیدی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120847 تاریخ انتشار:  1400-09-07 - 10:45 تعداد بازدید:  444
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

از اختراع دستگاه تشخیص هویت تا تولید برق با کوره خورشیدی

گوناگون

 محمدمهدی بابایی‌راد، دانش‌آموز نخبه همدانی که نامش به‌ عنوان نابغه بر سر زبان‌ها افتاده و اختراعاتش در جهان حرفی برای گفتن دارد، چشم امیدش به حمایت مسئولان برای دیده شدن ابداعاتش است، دانش‌آموزی ۱۶ساله که توانسته دستگاه تشخیص هویت بسازد و به کمک کوره خورشیدی برق تولید کند.
او به فارس گفت: از کودکی کنار پدرم، کشاورزی کردم، وضعیت مالی‌مان در حد متوسط است و برای امرارمعاش، در زمین‌های استیجاری هرساله کشاورزی می‌کنیم. علاقه به اختراع هر‌ روز با من بوده تا جایی که بعدازظهرها پس از رهایی از مدرسه، مشغول مکانیکی شدم و چیزهایی را به‌صورت عملی یاد گرفتم و همچنین از این کارها، منبع درآمدی داشتم، گاهی انواع نقشه‌کشی‌ها، بُردها و قطعات را به روش‌های مختلف و پی‌درپی بررسی می‌کردم و بارها و بارها قطعات را از راه‌های مختلف چیده و باز و بسته‌ کردم تا بتوانم در مورد هر چیزی، به شناخت جامع و واضحی برسم.
بابایی‌راد ادامه داد: از سال 1395 تصمیم گرفتم طرح‌هایم را در مسابقات دانش‌آموزی شرکت دهم تا بتوانم تجربه بیشتری کسب کنم، البته اختراعاتم به سال‌های قبل برمی‌گردد، زمانی که کنار درس و تحصیل به دنبال رسیدن به کنجکاوی‌ها و علائقم بودم.
او تشریح کرد: با ورود به این عرصه رتبه اول مسابقات جابربن‌حیان را در پایه ششم دبستان کسب کردم، در سال بعدی یعنی سال هفتم، رتبه اول کشوری را در مسابقات خوارزمی مشهد به دست آوردم و در سال هشتم حایز رتبه اول کشوری مسابقات خوارزمی اصفهان شدم و در سال نهم از بنیاد فرهنگی البرز در تهران به عنوان نابغه کشوری جایزه‌ای دریافت کردم که به جایزه «نوبل ایران» شهرت دارد.
سال گذشته مسابقات به‌صورت آنلاین به دلیل همه‌گیری کرونا برگزار شد و در آنجا نیز جزو نفرات نخست برگزیده کشوری شدم. گواهی ثبت اختراع هم در مورد طرح، ارسال کرده‌اند که درمجموع، حایز 4 رتبه برتر کشوری هستم.
او بیان کرد: با طراحی و اجرای (دستگاه تشخیص هویت) در سالتحصیلی 1395-1396رتبه نخست مسابقه جابربن‌حیان را به دست آوردم، این ابداع قادر به تشخیص اثر انگشت‌ها از هم بوده و می‌تواند مطابقت داشتن اثر انگشت یا مطابقت نداشتن آن را مشخص کند. با استفاده از این ابداع می‌شود مثلاً اثر انگشت روی یک سند ملکی و سایر اسناد و مدارک را با کسی که ادعای صاحب اثر انگشت می‌کند، مقایسه کرد. همچنین اگر از این طرح در تشخیص هویت و معرفی هویت واقعی استفاده شود، پیشرفت زیادی در علوم قضائی و سایر علوم وابسته به دست می‌آید.
 او همچنین گفت: طراحی و اجرای (دستگاه سفال‌گری چندمنظوره) که حایز رتبه نخست کشوری در سال 1396-1397 در استان خراسان‌رضوی است، شدم.
قابلیت و ویژگی این‌گونه طرح آن است که بتوان کار سفالگری هوشمند را در هر جایی انجام داد درحالی که سایر دستگاه‌های سفال‌گری فاقد این قابلیت هستند. این دستگاه مشابهی در سطح داخل و خارج ندارد.
این دانش‌آموز نخبه، با اشاره به اینکه طراحی و اجرای دستگاه متمرکزکننده خورشیدی، (تولید برق به کمک کوره خورشیدی) در سال 1397-1398 بود که به خاطر آن رتبه نخست کشوری در استان اصفهان را به دست آوردم، گفت: ازجمله ویژگی این طرح، تولید انرژی الکتریسیته با هزینه‌ای کمتر از سلول‌های خورشیدی (سیستم‌های فتوولتاییک) است و افزون بر این، بازدهی بالاتری به نسبت سایر سیستم‌های خورشیدی را داراست چراکه هر مترمربع از صفحات خورشیدی تنها قادر به تولید ۱۰۰وات انرژی (۱۰۰وات از هزار وات انرژی خورشیدی (به ازای هرمترمربع) است، این در حالتی بوده که بیشتر انرژی خورشید، در گرمای آن است ولی این سلول‌های خورشیدی در حال‌حاضر، تنها قادرند ۱۰درصد انرژی خورشید را دریافت کنند.
او بیان کرد: همچنین می‌توان آن را چاره حل بحران کم‌آبی و خشکسالی عنوان کرد چراکه این دستگاه از یک چرخه بسته استفاده کرده که دیگر نیازی به تأمین آب در جهت بخار شدن به‌صورت مکرر ندارد (برخلاف کارکرد اکثر نیروگاه‌های کشور)، همچنین می‌توان با این طرح، غیر از تأمین انرژی کامل کشور، مازاد انرژی را حتی بر سایر کشورها صادر کرد، با این کار در سازمان‌های جهانی محیط‌زیست و سازمان‌های مربوطه در سطح جهانی، ایران را کشوری ممتاز و پیشتاز در تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر و پاک معرفی و به رسمیت می‌شناسند.
او طراحی و اجرای(دستگاه ربات چندمنظوره گلخانه‌ای) در سال 1398-1399 و کسب رتبه منتخب مرحله نخست کشوری و همچنین دارای (گواهی ثبت ایده) را از دیگر اختراعاتش معرفی کرد و گفت: ازجمله قابلیت این دستگاه، سمپاشی اتوماتیک و خودکار بوده که موجب می‌شود کار بسیار دقیق و بهتر از انسان انجام گیرد.
بابایی‌راد افزود: درواقع من در دوران کودکی فردی بسیار کنجکاو و پرسشگر بودم و در هر محیطی، به دنبال فهمیدن راز نهفته و ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و کار کردن هر وسیله و هر چیزی بودم. علاقه خاصی داشتم به اینکه هر وسیله‌ای چه کاری را می‌تواند انجام بدهد و در کجای زندگی می‌تواند کاربرد داشته باشد و نحوه استفاده از آن چگونه است؟ همیشه سعی می‌کردم دفتری کنارم باشد تا تمام اطلاعاتی که در نتیجه پرسشگری به دست آورده‌ام و به درک از آن موضوع رسیده‌ام، را درون دفترم بنویسم تا از یادم نرود و درصورت امکان، اگر کاری بود که جای فکر کردن داشت، بتوانم بعدها در مورد همین موضوعات نوشته شده در دفترم، وارد تفکر شوم.
او در پایان تأکید کرد: امیدواری به پیشرفت بالای کشور، در انجام کار در گروی توجه و حمایت از تمام نخبگان کشور است چراکه این افراد نابغه هستند که طرح‌ها و ایده‌هایی را ارائه می‌دهند و موجب تحول و پیشرفت چشمگیر کشور در تمام ابعاد می‌شوند بنابراین انتظار می‌رود به نخبگان توجه ویژه‌ای شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com