1403-12-181403-12-28bool(false) 1403-12-181403-12-28bool(false) بیماران هموفیلی به بیمارستان بعثت منتقل می‌شوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 اسفند 1403

Today : Tue, March 18, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  141919 تاریخ انتشار:  1403-12-01 - 09:56 تعداد بازدید:  114
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تلاش برای حل مشکلات بیماران هموفیلی
بیماران هموفیلی به بیمارستان بعثت منتقل می‌شوند

اجتماعی


با افتتاح بیمارستان اکباتان در سال گذشته، بخش کودکان بیمارستان بعثت همدان به این بیمارستان منتقل شد و کودکان همدان صاحب بیمارستان تخصصی شدند.

اگرچه این انتقال اتفاقی مثبت برای بیماران رقم زده، اما در این بین بیماران هموفیلی با چالش‌هایی روبه‌رو شده‌اند؛ به‌طوری‌که نبود بخش تروما در بیمارستان اکباتان، فعال نبودن  داروخانه شبانه‌روزی برای تهیه داروهای مورد نیاز این بیماران و نبود پرستار آنکال از مشکلات پیش‌روی بیماران هموفیلی همدان بوده است.

مدیر انجمن هموفیلی استان همدان گفت: بیماران هموفیلی به بخش تروما نیاز جدی دارند، اما این بخش در بیمارستان اکباتان وجود ندارد و این موضوع سبب شده است که بیماران به بیمارستان بعثت ارجاع داده شوند.

حمیدرضا صنوبری با بیان اینکه ۳۳۷ بیمار هموفیلی در استان همدان شناسایی شده‌اند که از این تعداد، ۱۸ نفر زن و بقیه مرد هستند، اظهار کرد: هموفیلی بیماری است که از بدو تولد تا پایان عمر همراه بیمار بوده و تبعات سنگینی برای فرد و خانواده او به همراه دارد. با توجه به این شرایط، کاهش دغدغه‌های بیماران باید در اولویت قرار گیرد، زیرا این افراد بخش زیادی از عمر خود را در بیمارستان، درمانگاه و داروخانه سپری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان در یک تصمیم شتاب‌زده پس از افتتاح بیمارستان اکباتان، بیماران هموفیلی را به این بیمارستان منتقل کرد، افزود: بیمارستان اکباتان یک مرکز درمانی مخصوص کودکان است، در حالی‌که ۸۲ درصد از بیماران هموفیلی استان بالای ۱۶ سال سن دارند و این انتقال نه‌تنها برای کودکان بستری در این بیمارستان مناسب نیست، بلکه برای بیماران هموفیلی نیز مشکلات متعددی ایجاد کرده است.

صنوبری بیان کرد: بیماران هموفیلی به بخش تروما نیاز جدی دارند و اما این بخش در بیمارستان اکباتان وجود ندارد. این موضوع سبب شده است که بیماران ابتدا به بیمارستان اکباتان مراجعه کرده و سپس به بیمارستان بعثت ارجاع داده شوند. از سوی دیگر، برای تأمین دارو، بیمار مجبور است به طور مجدد به اکباتان بازگردد و دوباره به بعثت مراجعه کند که این رفت‌وآمدهای پی‌درپی، با توجه به شرایط خاص بیماران هموفیلی، آسیب‌زا و خسته‌کننده است.

مدیر انجمن هموفیلی استان همدان گفت: در حالی‌که بیماران هموفیلی در همدان با این مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند، در کشورهای پیشرفته، این افراد به ساعت‌های هوشمندی مجهز هستند که در مواقع ضروری، بدون نیاز به حرکت اضافی، برای دریافت مراقبت‌های پزشکی و تأمین پروتئین‌های خونی هشدار ارسال می‌کند و تیم درمانی بلافاصله به کمک آنها می‌آیند.

صنوبری خاطرنشان کرد: زمانی‌که درمان بیماران هموفیلی در درمانگاه بیمارستان بعثت انجام می‌شد، پرسنل درمانی آشنا به شرایط ویژه این بیماران حضور و سال‌ها تجربه کار با بیماران هموفیلی را داشتند و از حساسیت‌های خاص آنها آگاه بودند، زیرا یک اشتباه در رگ‌گیری می‌تواند برای این بیماران به معضلی جدی تبدیل شود.

وی اضافه کرد: پس از تغییرات اخیر، کادر درمانی جدیدی جایگزین شدند که آشنایی کافی با این بیماران ندارند و این تغییرات نگرانی‌هایی را در میان بیماران ایجاد کرده و ضرورت حضور کادر درمانی متخصص و با تجربه در زمینه هموفیلی را بیش از پیش نمایان کرده است.

مدیر انجمن هموفیلی استان همدان با اشاره به چالش‌های متعدد انجمن، اظهار کرد: علاوه بر مسائل درمانی، باید به چالش‌هایی مانند افزایش آمار طلاق، اعتیاد و اشتغال در میان بیماران هموفیلی نیز توجه شود و این بیماران نیازمند حمایت همه‌جانبه هستند و مسئولان باید در این مسیر همراهی لازم را داشته باشند. بیش از ۱۰ ماه است که تمرکز اصلی انجمن روی موضوع انتقال بیماران هموفیلی به بیمارستان بعثت بوده است.

صنوبری با اشاره به حادثه‌ای در قم گفت: یک نوجوان ۱۴ ساله مبتلا به هموفیلی به دلیل خونریزی مغزی و از دست رفتن زمان طلایی تزریق فاکتور انعقادی به دنبال انتقال به مرکز درمانی جدید دچار مرگ مغزی و در نهایت، اعضای بدن او اهدا شد.

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های خاص بیماری هموفیلی، خونریزی‌های بی‌دلیل در مفاصل مانند مچ پا، زانو و لگن است که نیاز به عامل خارجی مانند جراحت یا تصادف ندارد، خاطرنشان کرد: سال گذشته، یکی از بیماران هموفیلی در سرخ‌آباد به دلیل خونریزی در پا، مجبور به قطع پا از ناحیه زانو شد و اکنون در تلاش برای تأمین پروتز مناسب برای او هستیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در حادثه‌ای مشابه، یکی از بیماران هموفیلی همدان در ساعت 3 بعدازظهر برای نخستین بار دچار خونریزی مغزی شد و با اصرار خانواده به بیمارستان بعثت منتقل شد، اما برای دریافت دارو به داروخانه بیمارستان اکباتان مراجعه کردند و متوجه شدند که این داروخانه تعطیل است و ساعت کاری آن تنها از ۸ صبح تا ۱۴ بعدازظهر است. اگر بیمارانی مانند هموفیلی‌ها پس از این ساعت دچار مشکلاتی شوند، باید تا صبح روز بعد منتظر بمانند تا داروخانه باز شود و در این مدت باید درد و خونریزی را تحمل کنند.

مدیر انجمن هموفیلی استان همدان با بیان اینکه پیش از این، داروخانه هموفیلی در بیمارستان بعثت دارای یک پرستار آنکال بود که فرآورده خونی را به سرعت به بیمار می‌رساند، اظهار کرد: بیماران هموفیلی نیاز به پرستار آنکال دارند تا در صورت بروز خونریزی مفاصل، در نخستین ساعات وقوع خونریزی، فاکتور انعقادی برای جلوگیری از آسیب‌های جدی به بیمار تزریق شود.

صنوبری با بیان اینکه در تمام مراکز درمانی بیماران هموفیلی، یخچال‌هایی برای نگهداری فاکتورهای انعقادی وجود دارد که برای احتیاط و استفاده در مواقع لزوم، ذخیره می‌شود، گفت: خانم‌های مبتلا به هموفیلی به طور معمول مشکلات بیشتری را تجربه می‌کنند و البته بانوان به‌عنوان ناقل بیماری شناخته می‌شوند و به طور معمول بیماری در آنها به‌طور کامل بروز نمی‌کند.

وی بیان کرد: طبق گفته‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان، بخش بیماران هموفیلی تا پایان سال به بیمارستان بعثت منتقل خواهد شد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بخش هموفیلی بیمارستان اکباتان بزودی به بیمارستان بعثت منتقل می‌شود.

رحیم هزاریان با اشاره به انتقال بخش هموفیلی بیمارستان اکباتان به بیمارستان بعثت، اظهار کرد: این جابه‌جایی با هدف ارتقای سطح ارائه خدمات به بیماران هموفیلی انجام خواهد شد و مسئولان دانشگاه در حال جانمایی بخش مورد نظر در بیمارستان بعثت هستند.

وی افزود: بیمارستان بعثت همدان به دلیل وجود بخش تروما، شرایط بهتری را برای ارائه خدمات تخصصی به بیماران هموفیلی فراهم می‌کند. ضمن اینکه تمام اقدامات لازم برای اطمینان از سلامت بیماران در طول جابه‌جایی در حال انجام است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: متعهد هستیم که بهترین خدمات ممکن را به بیماران هموفیلی ارائه دهیم و از هیچ تلاشی برای بهبود شرایط درمانی آن‌ها دریغ نخواهیم کرد.

وی گفت: این انتقال بخشی از برنامه دانشگاه علوم پزشکی همدان برای بهبود کیفیت خدمات درمانی به بیماران است و انتظار می‌رود با این اقدام، رضایت بیماران و خانواده‌های آنها افزایش یابد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com