با راهاندازی ستاد توسعه همدان تمامی تریبونها، سازمانها، سرمایهگذاران بخش خصوصی و شخصیهای اثرگذار با هدف و گفتمان مشترک دور یک میز مینشینند.
استاندار در پاسخ به پرسش خبرنگار همدانپیام درباره برنامههای آینده برای تولید و صنعت استان گفت: یکی از محورهای توسعهای که بهطور جدی روی آن وقت خواهیمگذاشت حوزه سرمایهگذاری بخش خصوصی در همدان است.
حمید ملانوری در بازدید از غرفه کانون کارآفرینان در 9مین نمایشگاه توانمندیهای استان همدان اظهارکرد: همدان ظرفیتهای بالایی در بخشهای مختلف از جمله معدن، صنعت، گردشگری و خدمات دارد که میتواند سبب جذب سرمایهگذار شود، بنابراین در مرحله نخست با یک سازوکار علمی، تخصصی و برنامهریزیشده توسط نیروهای متخصص و نخبههای همدانی تمام ظرفیتهای استان شناسایی و به یک اطلس سرمایهگذاری تبدیل میشود تا ظرفیتهای استان را بهخوبی بشناسیم.
وی با بیان اینکه در حوزه سرمایهگذاری نیاز به معرفی و اطلاعرسانی داریم، تأکید کرد: تا نتوانیم بهدرستی اطلاعرسانی کنیم و سرمایهگذار نیز از محل سرمایهگذاری خود مطمئن نباشد، نمیتواند سرمایهگذاری کند چون آنها در جایی که تردید دارند وارد نمیشوند.
استاندار ادامه داد: جذب سرمایهگذاران دارای اهلیت نیز اولویت ما است. یعنی باید دانش فنی و تخصصی و همچنین صلاحیت سرمایهگذاری و تمکن مالی در همدان را داشته باشد.
وی افزود: ورود سرمایهگذارانی که دارای اهلیت لازم نیستند سبب زخمیشدن پروژهها، از بین رفتن فرصتها و منابع و همچنین گرفتارشدن استان و خودشان میشود.
ملانوری با بیان اینکه تلاش میکنیم زنجیرههای ارزش ایجاد کنیم، افزود: جلوگیری از خامفروش و ایجاد زنجیرههای ارزش یکی دیگر از اقداماتی است که باید انجام شود چون یکسری تولیدات معدنی در استان وجوددارد که با ایجاد زنجیره ارزش سبب افزایش اشتغال، ارزشافزوده، توسعه در بخشهای مختلف میشود.
استاندار با تأکید بر اینکه یکی از چالشهای موردنقد موضوع بروکراسی اداری است، گفت: در پیچ و خمهای اداری سرمایهگذاران معطل میشوند و این اتلاف وقت سبب از بین رفتن انرژی سرمایهگذار و همچنین فرصتهای توجیه طرح میشود.
وی ادامه داد: برای حل این مشکل یک تجربه با عنوان صدور مجوزهای بینام دارم که ممکن است در نگاه نخست امری خارج از عرف اداری بهنظر بیاید اما اینطور نیست.
استانار با تأکید بر اینکه صدور مجوزهای بینام بهمعنای تسهیل و تسریع در روند امور اداری سرمایهگذاران است، اظهار کرد: اگر همه دستگاههای اداری مرتبط دور یک میز بنشینند و همعقیده با یک هدف گفتمان کنند مشکل حل میشود.
وی ادامه داد: اگر یک سرمایهگذار برای سرمایهگذاری به همدان بیاید و بهدنبال دریافت مجوز برود امری زمانبر است اما اگر در استان مجوزهای آماده و بینام داشته باشیم بهسرعت میتوان مجوز را بهنام او ثبت کرد و اگر سرمایهگذاری صلاحیت و اهلیت لازم را داشته باشد سریع میتواند از این مزیت استفاده کند.
ملانوری با بیان اینکه در حال راهاندازی ستاد توسعه هستیم، گفت: تمامی ارکان، سازمانها، نهادها، ائمه جمعه، فرمانداران و معاونان استاندار که در سرمایهگذاری مداخله دارند در این ستاد عضو هستند و بنده هم در رأس این ستاد قرارمیگیرم.
استاندار تأکید کرد: باید تمامی تریبونها، سرمایهگذاران بخش خصوصی و مسئولان دولتی دور یک میز قراربگیرند، در غیر اینصورت صحبتها و دیدگاههای متفاوت مطرح میشود و شک و تردید ایجاد میکند؛ که تردید هم سبب جلوگیری از سرمایهگذاری میشود.
وی بیان کرد: در این دوره تصمیم داریم امور را از طریع استفاده از تجربیات گذشته برای سرعتدادن به امور، و شناسایی ظرفیتهای استان پیش ببریم تا بتوانیم از صندوق ملی مطالبهگری لازم را داشته باشیم.
استاندار با تأکید بر اینکه از تلاشها و زحمات مسئولان پیشین قدردانی میکنم، عنوان کرد: ظرفیتهای استان بسیار قوی است ولی بهدلایل مختلف بسیاری از آنها شناسایی نشدهاند.
استاندار تأکید کرد: تلاش میکنیم یک جهش توسعهای واقعی در استان شکل بگیرد و این تلاش بدون مشارکت مردم ممکن نیست، بنابراین دست تکتک سرمایهگذاران بخش خصوصی، از کارگاههای کوچک خانگی تا واحدهای بزرگ، را میبوسم.
ملانوری گفت: بخش خصوصی مارا بهعنوان همکار خود بدانند، ما نیروی آنها و در کنارشان هستیم. استاندار با تأکید بر اینکه هرچه واحدهای اقتصادی رشد و توسعه پیدا کنند ما هم رشد میکنیم، گفت: ابزار ما قانون است و وظیفه تسهیلگری داریم و بهمعنای واقعی پیگیر امور هستیم اما بخش خصوصی هم با ریسکپذیری و قدرت باید پیش بروند و ما هم خطرپذیری را برای آنها کاهش میدهیم.