در هر دورهای دولتمردان در توجیه مشکلات واژهای را پرتکرار میکنند و این واژه در بیان چرایی باقی ماندن مشکلات تکرار میشود.
در دورهای جنگ و در دورهای تحریمها، بیشترین واژه پرتکرار برای پاسخ به این مطالبه بوده است.
اما این روزها واژهای که بیش از هر واژهای در کشور تکرار میشود، واژه ناترازی است؛ واژهای که برای توصیف شرایط کشور در بسیاری از حوزهها و بیشتر در حوزه انرژی همواره تکرار میشود و تلاشها برای رفع ناترازی ادامه دارد. هرچند برخی آن را مولود تحریمها دانسته و ابقای آنها را تا پایان تحریمها قطعی میدانند، برخی هم در این شرایط وعده پایان ناترازی میدهند.
البته برخی وعدهها خود از ناترازی رنج میبرند. بهعنوان نمونه، وزیر نیرو یک بار پایان امسال را و بار دیگر پایان سال بعد را برای رفع ناترازی برق اعلام میکند و این با مخاطب است که درک کند بالاخره پایان یک سالی که معلوم نیست این ناترازی رفع خواهد شد!
هرچند مشخص است در یک مدیریت ناتراز و با مدیرانی که تراز نیستند، هیچ ناترازی برطرف نخواهد شد.
برخی هم ناترازی را قبول ندارند و به مبدعین آن ناسزا میگویند که با ابداع این واژه از تکرار واژه قابل فهم ورشکستگی پیشگیری کردهاند.
با این اوصاف به نظر میرسد ناترازی در حال فراگیری است و امروز هم که سالروز انتشار همدان پیام است، ناترازی مشهود رسانهای در کشور مانع شادی است، زیرا این ناترازی به زیان رسانههای مستقل و متعلق به بخش خصوصی است.
در این ناترازی انتظارات از رسانهها بسیار است؛ از اعتمادافزایی تا امیدآفرینی، تا مبارزه با فساد و تلاش برای کاهش آسیبهای اجتماعی و افزایش وفاق و انسجام و دفاع از منافع ملی و امنیت ملی و... اما در مقابل رسانه تنها است و تنها باید به توان خود برای پاسخ به این همه انتظار متکی باشد.
البته باید توجه داشت که این تنهایی در دولت چهاردهم بهتر از این است که در مواردی در گذشته در مقابله و رقابت با رسانهها و خارج کردن آنها از میدان میاندیشیدند.
به هر حال این ناترازی و رقابتهای نادرست با رسانهها کار را به جایی رسانده که در ناترازی رسانهها تنها چند رسانه توانستهاند در تراز رسانه حرفهای عمل کرده و خود را از آسیب ناترازیها برهانند، هرچند همچنان این آسیبها آنها را نیز تهدید میکند.
در این شرایط همدان پیام راه خود را با اتکا به مردم و بخش خصوصی و همراهی دولتمردان مردمی ادامه خواهد داد و در رفع ناترازیها با اقدامات رسانهای تلاش خواهد کرد و در این راه حمایت مخاطبان آگاه و امیدوار، تمامی سرمایه ما برای انتظار عاشقانه روزی خواهد بود که بتوان در سالروز انتشار رسانه با توجه به رفع ناترازیها و افزایش کیفیت زندگی مردم شادی کرد و زندگی را بهتر پاس داشت.
عطار نیشابوری میگوید؛
و گفت: اگر دوزخ را به من بخشند
هرگز هیچ عاشق را نسوزم از بهر آنکه
عشق خود، او را صدبار سوخته است