بی‌مهری در حق کارگران آب‌وفاضلاب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  67280 تاریخ انتشار:  1394-10-26 - 05:45 تعداد بازدید:  1503
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

با حقوق‌های 10 میلیونی مدیران صدای ضعفا شنیده نمی‌شود
بی‌مهری در حق کارگران آب‌وفاضلاب

اخبار

  37 سال پیش در کشور انقلابی روی داد که شاکله تفکری‌اش تغییر فرهنگ و بنیان‌های منحرف شده جامعه از جمله رفع فقر، بی‌عدالتی و تبعیض و خوی اشرافی‌گری در بین مسئولان و جامعه بود. بی‌شک نبود فاصله طبقاتی بین مسئولان و مدیران بلند پایه با کارکنان و کارگران پایین دست یکی از اهداف منشعب شده از اسلام رحمانی و عادلی بود که انقلاب اسلامي به دنبال اجرای آن بود.
ازاین رو این سیره مبارک از همان سال‌های ابتدایی انقلاب ملاک نظر مدیران و مسئولان ارشد کشور قرار گرفت که از مردم و زیردستان فاصله نگیرند و اگر فقر و فشاری روی جامعه هست ابتدا این بالانشینان باشند که درگیر آن شوند تا بیشتر دردهای پنهان و پیدای طبقات فقیر و کم‌دست را حس کرده و برای رفع آن تلاش کنند.
این شیوه برخاسته از اسلوب فکری پیشوایان معصوم(علیهم‌السلام) بوده که در دوران حکومت خود لحظه‌ای از حس مسئولیت نسبت به زیردستان و طبقات ضعیف غافل نبودند و با وجود در اختیار داشتن خزانه و انواع امکانات «نان خشک شب مانده به دهان می‌گذاشتند» تا بر این تأکید کنند که «اِنّ الله فرض علی اَئمة العدل اَن یقدّروا اَنفسهم بضعفة الناس كیلا یتبیّع بالفقیر فقره... خداوند بر پیشوایان عدل واجب گرداند بر خود سخت گیرند و همچون طبقه ضعیف مردم باشند، تا ناملایمات فقر، به فقیر فشار نیاورد و او را هلاك نكند».1
تأکید ائمه معصومین و رهبران انقلاب اسلامی روی اصل ساده زیستی و همزاد پنداری با فقرا و زیردستان اگر چه بیشتر در پیامدهای اخروی نگریسته شده اما علم نوین حکومت‌داری در دنیای امروز نیز ثابت کرده که توسعه منهای عدالت تحقق پیدا نمي‌کند و این نشانه دوراندیشی و ژرف‌نگری اولیاي الهی در قرن‌ها پیش از دنیای مدرن بوده است. این داستان‌ها البته مکرر گفته شده اما امروز 37 سال پس از انقلاب رفتارهایی از مدیران منصب گرفته از نظام منادی احیای اسلام دیده و شنیده می‌شود که چرخشی نگران‌کننده را از اصل ساده زیستی، دوری از تبعیض و درک حداکثری طبقات فرودست و زیردستان حکایت می‌کند. آنهم در قبال مردمان و خادمانی که نجیبانه، صبورانه و غیورانه گوش بفرمان ولی زمان خود سخت‌ترین دوران‌ها به مانند جنگ تحمیلی، فشار اقتصادی و تحریم‌های کمرشکن- درسالهای گذشته- را تحمل کردند. این در حالی بود که در این دوران دریافتی‌های مدیران نه تنها تغییری نکرد بلکه حتی روند طبیعی و افزایشی خود را طی کرد.
در روزگاری که تأکید رهبر معظم انقلاب به درستی و هوشمندانه روی اقتصاد مقاومتی متمرکز شد اما روند اجرای این مهم بارها مورد نارضایتی ایشان قرار گرفت. بیراه نیست اگر گفته شود، یکی از دلایل ضعف اجرای اقتصاد مقاومتی در برخی ادارات و نهادها را فاصله‌گیری مدیران از مردم و مخصوصاً طبقاتی که بیشترین آسیب را از تحریم‌هارا دیده اند بوده است.
درک نشدن درد و آلام توده‌ها و خوش‌نشینی و بی‌توجهی به پایین دستان آنچنان که در کلام امیر مؤمنان نیز آمده موجب افزایش نارضایتی، کاهش اعتماد و همراهی اجتماعی با سیستم و سرباز کردن اعتراض می‌شود.  از این دست فاصله‌گیری‌ها در استان ما نیز وجود دارد. نشان به آن نشان که چندی پیش به دنبال شنیده شدن زمزمه‌هایی از یک بی‌مهری، جمعی از کارگران زحمتکش اداره آب‌وفاضلاب استان با نگارش نامه‌ای به «همدان‌پیام» پرده از آن برداشتند که در عصر حکومت اسلامی و در دیار دارالمؤمنین رخ داده است. زمزمه‌ها و نامه مذکور حکایت از این دارد؛ در حالی که میزان قابل توجهی از کارگران شرکت در کسب حق و حقوق خود وا مانده‌اند برخی از مدیران ارشد این نهاد با دریافت حقوق‌های میلیونی رسیدگی به امور زیردستان کم گذاشته‌اند وحتی واریز حقوق ماهیانه که حداقل دستمزد کارگری بوده نیز نصف و نیمه بوده است؛ کارگرانی که به هزار امید و با غیرت با دریافتی اندک خود یک خانواده را امیدداری می‌کنند.
این حکایت آنجایی تلخ‌تر می‌شود که تصویر فیش حقوقی یکی از مدیران شرکت آب‌وفاضلاب استان رؤیت شد. در این فیش، رقم دریافتی (جمع درآمد) معادل 145187446ریال! درج شده و یک کارشناس این اداره هم رقمی معادل 35040718 ریال دریافت کرده است. آنهم با سطور و بندهایی همچون اضافه کاری 120 ساعته، شب کاری 120 ساعته و با کارکرد کامل30 روزه ماه مجموعاً نشان می‌دهد مدیر مربوطه تمام وقت در حال مأموریت و بر سر خدمت بوده! و جمع این ساعات این سؤال را پیش می‌آورد که این مدیر پس چه زمانی به خانه و خانواده رسیدگی داشته است. این سطح از دریافتی‌های مدیر مذکور اگرچه- بنا بر اصل برائت- روی مفاد و بندهای قانونی بوده اما آنجایی تألم‌برانگیز و تأسف‌آور است که کارگران شرکت آنگونه که خود در نامه ارسالی آورده‌اند در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و هزینه‌های گزاف زندگی سرافکنده خانواده‌های خود بوده‌اند؛حقوق‌های حداقلی- ماهی 800 تا یک میلیونی- که آخرین آن با نزدیک به 2 هفته تأخیر به کارگران پرداخت شده است.
تصور این سخت است که در حکومت اسلامی و منادی سیره ائمه ساده زیست، کارگری برای 15 هزار تومان- فقط 15 هزار تومان- هزینه درمان نتواند معالجه پزشکی شود اما در آنسو یک مدیر و یک کارشناس، حقوقی چند میلیونی و با بالاترین دریافت مزایا در اداره از حال آن کارگر خبر نداشته باشد. محرز و مبرهن است که چنین مدیران بی‌توجهی به سطوح زیردست خود در دوران تحریم و فشار اقتصادی کمترین آسیب‌ها را می‌بینند و این کارگران و کسانی که لغزان‌ترین پایه‌های شغلی را دارند، بوده‌اند که زیر بار فشار اقتصادی و بی‌تدبیری برخی مدیران باید هزینه تعدیل نیرو و یا بیکاری را بدهند. البته در بخش دوم فیش حقوقی این مدیر توجه به اقساط 4 وام مدیریتی پی در پی که مبلغ مانده آنها حدود 45 میلیون تومان می‌باشد یک علامت سوال بزرگ دیگری را در ذهن متبادر می‌سازد که چگونه است وقتی یک خانواده مستضعف توانایی دریافت تسهیلات یک میلیون تومانی از بانک را ندارد یک شرکت از اموال عمومی چندین وام با مبالغ درشت را پرداخت کرده است؟
این وضعیت و فریاد رنجوری کارگران در مدیریت شرکت آب‌وفاضلاب استان بر حجم انتقادات از عملکرد این نهاد می افزاید. انتقاداتی که برخی از آنها نیز از زبان کارگران مطرح شده که از جمله آن نحوه مدیریت و نحوه اداره مجموعه آبیاران است که متعلق به این شرکت می‌باشد. درآمد بالای این شرکت از خدمات مجموعه آبیاران و نحوه هزینه کرد آن یکی از شائبه‌ها و موارد سؤال‌برانگیزی است که تاکنون گزارشی از آن به عموم داده نشده است و نیازمند ورود نهادهای نظارتی برای حسابرسی و رؤیت صورت حساب‌های مالی کلانی است که از این مجموعه حاصل می‌شود.
با وجود چنین درآمدهایی که برای مدیران شرکت آب‌وفاضلاب پرموهبت بوده جای سؤال و انتقاد است که چرا میزان قابل توجهی از کارگران به عنوان قشر ضعیف این شرکت حتی در دریافت حقوق حقه خود هم محروم بمانند و چشم به راه وعده‌های ریز و درشت و تکراری مدیرارشد این شرکت باشند.
انقلاب ما برای نان و آب نبود؛ ملت ما فرزندان رمضان و روزگار سخت بوده‌اند اما آنچیزی که موجب محرومیت از رحمت الهی و دور ماندن از اصل اعتماد اجتماعی است کم‌اهمیتی و درک نکردن آلام و دردهای اقشار فقیر و فرودست جامعه است که مردانه راه درستی و پاکی را برای کسب روزی برگزیده‌اند اما این چنین از حقوق حقه خود دور مانده‌اند. نیاز است که مسئولان ارشد استان در بررسی و واکاوی مسأله چاره کار کرده و مانع ادامه این بی‌مهری عمیق و رسوخ کرده در نهادی خدمات‌رسان شوند و با مروری بر بندهای به اصطلاح قانونی پرداخت حقوق و مزایای شرکت‌ها و برخی نهادهای دولتی و عمومی به طور شفاف به مردم بگویند که فاصله حقوق کارگران یک شرکت دولتی با مدیرانش چند برابر است؟
1- کلام امیرالمؤمنین(ع)
در خطبه 209 نهج البلاغه


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
اشکریز - 1395-05-14
درجواب ناشناس ردیف یک که نظر غیرانسانی وغیرحرفه ای داده ایدخواهش میکنم کاسه داغ تراز آش نشوید درست است شماهم جیره خوار همین ها هستید وگرنه مطمین باشیدسخت ترین کاری که این مدیرانجام داده است اشغال کردن تلفن اداره مربوطه میباشد یاعلی بیاکه عدالت نقل ونبات محافل ........شده است
ناشناس - 1394-12-08
حتما زحمت کشیده است تا این حقوق رو گرفته و خیلی هم پاک و گوارواست و از حقوق 900 تومانی بعضی ها هم پاک تر است زیاد بودن پول مبنی بر حرام بودن ان نیست در ضمن کسی نمی تواند در مورد کسانی که در اداره کار می کنند تصمیم بگیرد. حتما ارزش این مبلغ حقوق را داشته است و درضمن قضاوت هم با شما نیست با خداوند متعال است و اگر هم به مبلغ اقساط نگاه کنید میبیند که از مبلغ حقوق هم بیشتر است و بیشتر ان مبلغ هم بخاطر کمک به هیت امام حسین است و این اعتقاد به حلال و حرام را نشان می دهد و همچنین این فرد مبلغ حقوقش را خودش انتخاب نکرده است
اخترشناس - 1394-11-07
با سلام خدمت همدان پیام ما مردم همدان انتظارداریم اکنون که تحریم باعث فشار اقتصادی است نگذارید این مدیران نالایق فشاری مضاعف وارد کنند که طرف به نان شب محتاج باشد واین مدیران درحال استراحت وخوشگذرانی هم دنبال غارت بیت المال باشند
ناشناس - 1394-10-29
با سلام و خسته نباشید باید به عرضتون برسونم که بنده از نیروهای خدماتی شاغل در ابفای شهرستان .... می باشم با سابقه ۱۵ سال به مدت ۳سال زجر بدبختی از جانب این مدیر کل می کشیم عده ای از همکارانم رو قرارداد حجمی کردن و گفتن از ابتدای سال ۹۵ بقیه نیرو ها رو به جای اینکه تبدیل وضعیت کنن حجمی میکنن خدا به دادمون برسه با حقوق 900 تومن و با این شرایط بد اقتصادی چکار کنیم .
فرهنگی - 1394-10-26
سلام برهمه دوستان عزیز ‌وفرهنگیان شریف ‌‌‌‌‌‌و زحمتکس باید عرض کنم که اینجانب با سابقه کاری ۲۱ سال خدمت صادقانه در روستاهای دور افتاده شهرستان نهاوند خدا را شاکریم که حقوق و دستمزدی که دریافت می ناییم هرچند کم است اما پر برکت و حلالوارانه است . خدایا شکرت
سینا محمودی - 1394-10-26
مگه امسال سال اقتصاد مقاومتی نیست پس چرا مدیر و معاونین ادارات ما باید تو ادارات اینقدر حقوق بگیرن اما ما مردم عادی چشم به راه واریز ماهانه یارانه باشیم نه کاری نه درامدی و نه کشاورزی یا صاحب الزمان ادرکنی .
امیر - 1394-10-26
زحمت و بدبختی رو کارگرای بیچاره باید بکشن اما مدیر بی لیاقت باید اونقدر حقوق بگیرنه اونم تو شهرستان مگه چه خبره از خدا بی خبرها چرا باید یک نفر به اندازه ۱۵ نفر حقوق بگیره مگه اقا وزیر نیروه مگه غیر از اینکهیه معاون ساده است تو یه اداره خدمات ررسان اونم با اون خدماتی که به مردم میدن
تمنا - 1394-10-26
سلام .بنده به عنوان دختر شهید که تک فرزند هم می باشم با ۳۲ سال سن ومدرک کارشناسی باید ۱۰ دنبال کار بگردیم و این از خدا بی خبرهای ملعون حقوقهای چند ده میلیونی بگیرند . بابا به خاطر رفتنت به جبهه جنگیدنت با کفار و تنها گذاشتن خانواده ات ممنونم جنگیدی تا کفر بی عدالتی را از انقلاب اسلامی عزیزمان دور کنی .ولی چه فایده ....عدهای با حقوقهای چندمیلیونی باید در رفاه و اسایش و عدهای کثیری از هموطنان شکم گرسنه سر بر بالین بزارند . یا صاحب الزمان ادرکنی . کجایی مولایم پس دیگر کی .....
عدالتخواه - 1394-10-26
پدر بیچاره زحمت کش من بعد از ۱۵ سال سابقه کار در این شرکت از نیروی قراردادی تبدیل شده به نیروی حجمی با حداقل حقوق ۹۵۰ هزار تومان اونهم با تاخیر دو ماه حقوق دوستان حقوق چند میلیونی میگن باید هزینه های جاری شرکت بالاست و ما نیروها رو حجمی کردیم اما برای خودشون باید ۱۵ میلیونی حقوق بزارن عدالت کجاست اقای استاندار محترم کجاست اقای نوبخت کجاست . اصلاکسی هست ببینه و کاری کنه نه . پس دیگه چرا خودمو خسته کنم خدا خودت فقط به داااادمون بر س .....
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com