«جهش تولید» با کارآفرینی و خلاقیت محقق می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120482 تاریخ انتشار:  1400-08-17 - 09:29 تعداد بازدید:  699
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گفت و گو با کارآفرینان به مناسبت «هفته جهانی کارآفرینی»
«جهش تولید» با کارآفرینی و خلاقیت محقق می‌شود

نویسنده : زهرا زنگنه

گزارش


 کارآفرینی واژه‌ای است که ما را به یاد داشتن یک کسب‌وکار برای خودمان و پولدار شدن می‌اندازد، رؤیای بسیار شیرینی است که بیشتر ما به آن فکر کردیم، اما همه‌چیز به همین راحتی که فکر می‌کنیم نیست، چون در مسیر راه‌اندازی یک کسب و کار سختی‌های زیادی وجود دارد و یک کارآفرین باید با یک روحیه قوی وارد این مسیر شود، چون ممکن است نتیجه چیزی نشود که از ابتدا به آن فکر می‌کرده است.
واژه کارآفرین برای توصیف فردی است که با پذیرفتن خطر اقتصادی و با امید به سودآوری، یک کسب‌وکار را راه‌اندازی و مدیریت می‌کند. کارآفرینی فرآیندی اقداماتی است که یک کارآفرین به‌عنوان شخصی که همیشه به دنبال ایده‌های تازه است، به آن‌ها متوسل می‌شود تا با پذیرفتن خطرهای موجود در هر اقدام جدید، از آن ایده‌ها فرصت‌های تازه خلق کند.
کارآفرینی یک معقوله بسیار مهم است که از زمان آغاز بشریت وجود داشته و باید ترویج پیدا کند. مجموعه فرهنگی-رسانه‌ای همدان‌پیام نیز به دلیل اینکه یک مجموعه کارآفرین است و همواره حامی توسعه استان بوده و توسعه بدون کارآفرینی ممکن نیست از کار و کارآفرینی حمایت می‌کند. در همین راستا و همچنین به مناسبت «هفته جهانی کارآفرینی» با چند تن از کارآفرینان استان همدان و کارشناسان این حوزه گفت‌وگو کردیم که در ادامه با هم می‎‌خوانیم:

باور دارم یک کارآفرین استان را توسعه می‌دهد
*مهدی حمیدی،مدیر تعاونی پوریابافت غرب

 واحد تولیدی پوریابافت که از سال 98 فعالیت خودش را آغاز کرده به تولید انواع لباس در کبودراهنگ مشغول است، البته من از سال 76 در تهران تولیدی پوشاک داشتم اما از سال ۹۸ در همدان فعالیت پارچه‌بافی خودم را آغاز کردم.
در این شرکت برای 21 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کردیم که در فاز دوم به 60 نفر افزایش پیدا می‌کند، همچنین ۳۶۰کارگاه هم هست که زیر مجموعه شرکت ما هستند و هر کدام برای ۱۰الی ۱۵نفر اشتغال ایجاد کردند.
متأسفانه در استان همدان، به‌دلیل وجود مشکلاتی از جمله بروکراسی اداری، کارآفرینی مظلوم واقع شده، از همه مهمتر همدان یک استان صنعتی نیست و خیلی از افراد در صنعت تخصص ندارند، از طرفی نبود نیروی انسانی متخصص در کارآفرینی در نهادهای مختلف آزاردهنده است.
اما در کنار تمام اینها مهمترین چیزی که سرلوحه کار من بوده عشق و علاقه به کار و تلاش شبانه‌روزی است، چون باور دارم که یک کارآفرین می‌تواند استان را توسعه دهد، همان طور که من روستای کردآباد را توسعه دادم و برای ۶هزار نفر در رشته پوشاک اشتغال ایجاد کردم.


اقتصاد استان با کارآفرینی و اشتغال پیشرفت می‌کند
*محمود رجبی
 مدیرعامل شرکت پایا بسپار غرب، ویسپار
از سال 86 شرکت پایا بسپار را ثبت کرده و از سال 89 در شهرک صنعتی کارخانه را افتتاح کردیم، این کارخانه با تولید تجهیزات و لوازم آبیاری برای بیش از 600 نفر از جوانان اشتغالزایی کرده است.
مهمترین عامل موفقیت شرکت ما وجود یک تیم قوی و تحصیلکرده است که کنار هم جمع شدیم و با همفکری هم کارها را پیش می‌بریم.
در استان همدان شرایط برای کارآفرینی مهیا است، اما لازم است که با جرأت و شجاعت وارد میدان کار شویم، غیرممکن است شنا کنی اما خیس نشوی، اگر قرار است کار بزرگ انجام دهیم باید تلاش کنیم و سختی‌هایی که در مسیر است را تحمل کنیم، شرایط سخت است، اما چیزی نیست که قابل حل نباشد. شرکت ما هم تنها به‌دلیل منابع انسانی و تیم قوی و با پشتکاری که دارد پیشرفت کرده نه به‌دلیل منابع مالی.
در مجموعه استان تا آنجا که شرایط باشد، همکاری می‌شود؛ اما یک سری قانون‌های دست‌وپا گیر وجود دارد که باید در سطح کلان و کشوری حل شود و هیچ ارتباطی به استان ندارد.
در کارآفرینی و ایجاد شغل باید بخواهیم، ما خواستیم و در سطح استان و کشور هر چیزی که خواستیم را به دست آوردیم و پیشرفت کردیم.
اقتصاد استان همدان با کارآفرینی و اشتغال است که پیشرفت می‌کند؛ باید در استان همدان کسانی که دستی بر کار دارند به جوان‌ها اعتماد کنند و کار را به آنها بسپارند. ما به جوانان اعتماد کردیم و خدارو شکر آنها نیز جواب اعتماد ما را دادند و روسفیدمان کردند. در استان همدان و کشور جا برای کار کردن بسیار است تنها لازمه‌ی آن پشتکار و تلاش است.


غیرت در کار همواره سرلوحه زندگی من بوده است
*گیتی سرخوشیان
 مدیر شرکت تعاونی هنرآفرینان هگمتانه
من حدود 20 است که به صورت رسمی شرکت خودم را در حوزه رودوزی سنتی ایرانی افتتاح کردم، اما حدود 32 سال است که در این حوزه فعالیت می‌کنم، هر خانم با مراجعه به کارگاه ما در حوزه رودوزی سنتی تعلیم می‌بیند و درصورتی که تمایل داشته باشد در همین کارگاه مشغول به کار می‌شود.
در آغاز کار یکی از مشاوران صنایع دستی من را تشویق کرد که در شهرستان کبودراهنگ همچنین کارگاهی تأسیس کنم، از آنجا کارم را آغاز کردم و الان در همدان فعالیت می‌کنم و در حال حاضر حدود 200 نفر در مجموعه مشغول به کار هستند.
در گذشته شرایط برای کارآفرینی مناسب بود، اما درحال‌حاضر با وجود شرایط کرونا و قطع صادرات متضرر شدم.
حدود یکسال است که دنبال یک جا و مکان هستم تا تولیدکننده‌هایی که در خانه کار می‌کنند، تولیداتشان را در معرض نمایش بگذارند، بسیاری از کسانی که در خانه تولید می‌کنند آنقدر درآمد ندارند که صرف برپایی نمایشگاه شود. اگر این جا و مکان باشد می‌تواند یک دلخوشی برای فروش تولیداتشان باشد. چندین بار پیگیری کردم ولی به نتیجه نرسیدم.
در استان همدان کمتر به کارآفرین‌ها توجه می‌شود، اگر از ما حمایت کنند حتما می‌توانیم استان را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهیم. غیرت در کار و اینکه با همت خود بتوانی یک قشری از جامعه را زیر بال و پر خود بگیری و آنها را کمک کنی همواره سرلوحه کارم بود، همه‌ ما باید یاعلی بگوییم، دست بر زانوانمان بگذاریم، بلند شویم و برای پیشرفت خودمان تلاش کنیم.


استانی که قصد کاهش بیکاری را دارد باید اشتغال ایجاد کند
*رضا کیهانی حکمتTکارشناس اقتصاد و کسب و کار

 کارآفرینی یک فرایند است که ایجاد ارزش از راه تشکیل مجموعه‌ منحصر به‌فرد از منابع به منظور بهره‌گیری از فرصت‌ها است. نگاه کارآفرینی یک نگاه پروژه‌محور نیست که از یک نقطه آغاز شود و در نهایت به یک نقطه ختم شود، نگاه کارآفرینی یک نگاه فرایندی است که یک روز شروع می‌شود و ممکن است در یک جا پایان یابد اما به معنای تمام شدن نیست چون قطعا نقطه پایان آنها نقطه آغاز یک کار جدید است.
منابعی که کارآفرین‌ها استفاده می‌کنند؛ تنها منابع مادی نیست بلکه در کنار آن از سرمایه‌های فکری و هر منبعی که در اطرافش باشد هم استفاده می‌کند تا از ارزش‌ها و فرصت‌ها نهایت استفاده را ببرد.
روندی که از ابتدای بشریت بوده نشان داده که در هر دوره فرصت‌های جدیدی خلق شده که درواقع کارآفرینان در آن زمان قرار گرفتند و توانستند از فرصت‌های زمانی و مکانی به بهترین شکل ممکن خلق ارزش کنند.  بخش عمده‌ای از تولید ناخالص جهانی را به‌نوعی مدیون کارآفرینانی هستیم که توانستند ایجاد شغل کنند و زنجیره‌های مختلف را بهم پیوند دهند.
چیزی که ما در بحث اجتماعی باید به آن بپردازیم این است که کارآفرینی تنها به کسب وکار مربوط نیست؛ بلکه باید برای تربیت یک فرد کارآفرین به صورت جدی از خانواده‌ها، مدرسه، دانشگاه، واحد کسب و کار شروع کنیم و از همه مهم‌تر وجود نهادهای پشتیبان مثل رسانه‌ها و مطبوعات و همچنین دولت به عنوان یک نهاد اجرایی و مجلس به عنوان یک نهاد قانون‌گذار باید از کارآفرین‌ها حمایت کند.
به نظر می‌رسد همدان جزو استان‌هایی است که به لحاظ محیط کسب و کار وضعیت مطلوبی در سطح کشور ندارد، استانی که می‌خواهد بیکاری را کاهش دهد و برای جوانان اشتغال ایجاد کند، باید به رفع موانع تولید و پشتیبانی از کسب‌وکارها توجه ویژه کند.


وجود نیروی کار جوان و تحصیلکرده یک فرصت است
* حمید مجیدی
 مدیر مرکز نوآوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان همدان
 کارآفرین کسی است که یک ایده جدید دارد و از راه ایجاد کسب‌وکار با بهره‌گیری و هماهنگی منابع و با وجود تمام مخاطراتی که وجود دارد، محصول یا خدمت جدیدی را به مردم ارائه می‌کند.
یک کارآفرین باید هدفمند، خلاق، شجاع، مسئولیت‌پذیر و با اعتمادبه‌نفس باشد، توانایی این را داشته باشد که خطرهای موجود در مسیرش را به حداقل برساند و به طور مداوم مشکلات را حل کند و از همه مهمتر روحیه مشورت گرفتن از کارشناسان را داشته باشد.
افرادی که قصد ورود به حوزه کارآفرینی را دارند باید روحیه کارآفرینی داشته باشند و فرصت‌ها را درک کنند و انگیزه‌ی کافی برای ایجاد کسب و کار داشته باشند.
فرهنگ کارآفرینی را از همان کودکی باید در فرزندانمان ایجاد کنیم، هرچقدر این فرهنگ در بین بچه‌ها تقویت کنیم، افرادی که در آینده می‌توانند در جامعه تحول ایجاد کنند و موجب رونق کسب و کار شوند و موجب پویایی اقتصاد جامعه شوند، بیشتر خواهد بود.
از مواردی که همواره برای افراد مختلف نگران‌کننده است، ترس از دست دادن سرمایه مالی و دسترسی نداشتن به منابع مالی، وجود یک سری مشکلات در قوانین کار است، باید در این باره چتر حمایتی دولت بر سر صاحبان کسب و کار باشد.
اگر یک هشتم جمعیت کشور ما کارآفرین باشند و هر کدام تنها 3 نفر را بر سر کار ببرند مشکل اشتغال در کشور ما حل می‌شود و در کسب و کارها رونق ایجاد می‌شود.
وجود نیروی کار جوان و تحصیلکرده در استان ما یک فرصت بسیار مهم است و باید با استفاده از مشوق‌ها اجازه ندهیم از استان خارج شوند و از فکر و ایده‌های آنها برای پیشرفت استان استفاده کنیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com