1403-08-121403-08-22bool(false) 1403-08-121403-08-22bool(false) 1403-08-121403-08-22bool(false) 1403-08-121403-08-22bool(false) لالجین باید در جغرافیای ایران تکثیر شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 22 آبان 1403

Today : Tue, November 12, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140249 تاریخ انتشار:  1403-08-07 - 13:31 تعداد بازدید:  98
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:
لالجین باید در جغرافیای ایران تکثیر شود

گردشگری


 در نشست وزیر میراث فرهنگی و استاندار همدان با هنرمندان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان سفال و سرامیک شهر جهانی لالجین به مناسبت 8مین سالگرد جهانی شدن لالجین فرصت‌ها و ویژگی‌های لالجین مورد بررسی قرار گرفت .

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: باید موانع صادرات صنایع‌دستی را برداریم و راه حل مشکلات این حوزه رفع موانع صادرات است.

سیدرضا صالحی‌امیری در نشست با هنرمندان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان سفال و سرامیک شهر جهانی سفال با اشاره به اینکه تمام ظرفیت‌هایی که در سراسر کشور وجود دارد در استان همدان تجمیع شده است، اظهار کرد: این استان دارای اسطوره‌ای تاریخی و عرفانی، تمام ادوار تاریخی میراث ایران زمین و انواع گردشگری است.

وی ادامه داد: نهاوند نقطه‌ای پر رمز و راز در این جغرافیا، ملایر نماد منبت ایران زمین، کبودراهنگ و غارعلیصدر یکی از بزرگترین سایت‌های گردشگری ایران و لالجین دیار کیمیاگران خاک است.

صالحی‌امیری با بیان اینکه لالجین شهر هنرمندان کیمیاگر رنگ‌های زیبا و مردان و زنان سختکوش است، اضافه کرد: این شهر باید در جغرافیای ایران تکثیر شود و فراتر از خاک و گل است.

وی با اشاره به اینکه هنرمندان لالجین به خاک روح می‌دهند، یادآور شد: ما کمتر به ارزش ثبت جهانی این شهر پرداخته‌ایم و رسانه‌ها و صدا و سیما باید تصویر جدیدی از لالجین را به نمایش بگذارند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه حاشیه‌ها را باید کنار بگذاریم و به فکر مطالبات مردم باشیم، گفت: لالجین می‌تواند الگویی برای ایران و ایرانیان باشد.

وی خاطرنشان کرد: صنایع‌دستی فقط یک تولید نیست بلکه خلق یک هنر است و ما باید برای هنرمندان امنیت شغلی را به وجود آوریم همچنین بیمه آنها باید تأمین شود تا در لابه‌لای سختی‌ها کمر خم نکنند و باید بازار مناسب را برای تولیدکنندگان فراهم کنیم.

صالحی‌امیری با تأکید بر اینکه باید موانع صادرات صنایع‌دستی را برداریم و راه حل مسأله صنایع‌دستی موانع صادراتی است، گفت: در صددیم با تشکیل میز تخصصی صنایع‌دستی در وزارتخانه این چالش حل شود.

وی با اشاره به اینکه باید همدان را به ایران و جهانیان بشناسانیم، افزود: در این استان رمزهایی نهفته است که برای جوانان جالب است و آموزش مستمر به جوانان برای خلق صنایع‌دستی از لالجین یک ضرورت قطعی است.

صالحی‌امیری با بیان اینکه دانشکده یا مرکز علمی برای تربیت جوانان در لالجین تأسیس شود تا شاهد تداوم هنر سفالگری در شهر باشیم، گفت: مجموعه جغرافیای کبودراهنگ و بهار سرمایه‌های بزرگی هستند.

صنعت گردشگری، اشتغال‌زایی پایدار ایجاد می‌کند

استاندار همدان در این مراسم  گفت: صنعت گردشگری به دلیل اشتغالزایی بالا و نیاز به سرمایه کم، می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین منابع درآمدی و اشتغال‌زایی پایدار در استان همدان باشد.

حمید ملانوری‌شمسی استاندار در نشست با هنرمندان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان سفال و سرامیک شهر جهانی لالجین، گفت: یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های استان همدان، صنعت گردشگری است و این استان به دلیل برخورداری از تمامی زیرساخت‌های لازم در حوزه گردشگری و موقعیت جغرافیایی بسیار خوبی که دارد، می‌تواند بسیاری از مشکلات اشتغال را حل کند.

وی گفت: به‌ویژه ارتباطات مناسبی که با استان‌های هم‌جوار و همچنین مرزهای غربی کشور داریم، استان همدان را به یکی از مهمترین محورهای گردشگری تبدیل کرده است.

وی افزود: همچنین در حوزه جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، استان همدان دارای جاذبه‌های منحصر به فردی است که می‌تواند در سطح ملی و حتی جهانی به‌عنوان مقاصد گردشگری شناخته شود.

استاندار همدان بیان کرد: صنایع‌دستی استان همچون هنر منبت‌کاری، صنایع چرمی، سفال و بسیاری از هنرهای دستی دیگر، رتبه‌های برتر کشوری و جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. شهرهای مختلف استان، از جمله لالجین، به دلیل ثبت جهانی و فعالیت‌های گسترده هنری، از شهرت زیادی برخوردارند.

وی افزود: یکی از بزرگ‌ترین معضلات کشور، مشکل بیکاری است و با وجود ظرفیت‌های فراوان از جمله؛ ذخایر معدنی، بخش کشاورزی، صنعت، خدمات که به‌ویژه در حوزه گردشگری در استان داریم، باید به‌درستی از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم. این صنعت، نه‌تنها اشتغال فراوانی ایجاد می‌کند، بلکه با کم‌ترین تأثیرات منفی زیست‌محیطی همراه است و به همین دلیل باید به عنوان اولویت اصلی توسعه استان به آن نگاه کرد.  

وی افزود: در استان همدان ظرفیت‌های فراوانی داریم که با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح، می‌توانیم از آنها بهره‌برداری کنیم. درپایان مراسم نیز تندیس لالجین به استاندار و معاون صنایع‌دستی کشور توسط شهردار لالجین  اهدا شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com