وضعیت 5 نفتکش ایرانی حامل فرآورده‌های نفتی در راه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108765 تاریخ انتشار:  1399-03-06 - 09:16 تعداد بازدید:  672
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وضعیت 5 نفتکش ایرانی حامل فرآورده‌های نفتی در راه

بین الملل

 ونزوئلا به‌عنوان یک کشور دارای منابع نفتی به چند دلیل، نیازمند واردات بنزین شده است. یکی از دلایل نیاز این کشور به این فرآورده نفتی تحریم‌های ایالات متحد آمریکا به‌دلیل اختلاف با دولت کشور ونزوئلا است. پس از اقدام کشورمان به ارسال 5 نفتکش حامل بنزین به مقصد ونزوئلا، شاهد واکنش مقامات آمریکا نسبت به این مسأله بودیم.
از این رو تنش میان ایران و آمریکا بار دیگر اوج گرفته است، به این دلیل که واشنگتن حرکت تجارت دریایی ایران به سمت ونزوئلا را تجاوز از تحریم‌ها خوانده و تهدید به هدف‌گرفتن نفت‌کش‌های ایرانی کرده است. از این رو تهران هم تهدید کرده است درصورتی‌که آمریکا متعرض به کشتی‌های کشورمان شود، پاسخ محکمی به آن می‌دهد.
با وجود این طبق گزارش منتشرشده از ایرنا، مرکز ردیابی تانکر ترکز در پیامی توئیتری خبر داد که نفتکش ایرانی فورچون که در اواسط ماه مارس (اسفند- فروردین) در بندر شهید رجایی با ۴۳ میلیون لیتر بنزین بارگیری شده بود، دوشنبه (5 خرداد ماه) در اسکله ۲ در پالایشگاه ال پالیتو ونزوئلا واقع در غرب پایتخت کاراکاس لنگر انداخته است.
بنابر این گزارش، تصاویر ماهواره‌ای عملیات پهلو گرفتن این کشتی با همراهی 2 قایق یدک‌کش ونزوئلایی به‌منظور اطمینان یافتن از رسیدن ایمن این نفتکش به منطقه انحصاری اقتصادی ونزوئلا را دقایقی پس از نیمه‌شب به وقت محلی در این بندر را نشان می‌دهد.
همچنین روزگذشته دومین کشتی نیز که فارست نام دارد پس از پهلو گرفتن نفتکش نخست وارد آب‌های ونزوئلا شده است که به احتمال زیاد تا امروز در سواحل این کشور پهلو گرفته است. قرار است این نفت‌کش‌ها به نام‌های «فورچون»، «فارست»، «فاکسون»، «پتونیا» و «کلاول»، در مجموع بیش از 5/1 میلیون بشکه بنزین را از ایران به این کشور حمل کنند. رئیس جمهور ونزوئلا پیش از این در حساب توئیتری خود با تشکر از ایران برای ارسال بنزین به این کشور با انتشار تصاویری از کشتی ایرانی حامل بنزین، نوشت: «پایان ماه رمضان برای ما ورود کشتی Fortune را به ارمغان آورد؛ نشانه‌ای از همبستگی میان مردم جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا. در جایی‌که کشورهای امپریالیستی می‌خواهند با زور احکام خود را تحمیل کنند، فقط برادری می‌تواند مردمان آزاد را نجات دهد. متشکرم ایران.»
نیکولاس مادورو تأکید کرد: کاراکاس و تهران هر 2 خواهان صلح هستند. ما حق داریم آزادانه تجارت کنیم.
به گزارش تسنیم، رئیس جمهوری کوبا با انتشار توئیت شخصی خود در واکنش به ورود نخستین نفتکش حامل سوخت ایران به آب‌های ونزوئلا، اقدام ایران را به‌معنی شکسته شدن محاصره «غیرقابل قبول و جنایتکارانه‌ای» خواند که ایالات متحده به ونزوئلا تحمیل کرده است.
میگل دایاز همچنین با هشتگ «زنده باد همبستگی میان مردم» بر حفظ همبستگی به‌ویژه در مقابل آمریکا تأکید کرد.


ورود نفتکش ایرانی به ونزوئلا، بینی ترامپ و دولت آمریکا را به خاک مالید
یک روزنامه الکترونیکی با تمجید از اقدام ایران در ارسال فرآورده‌های نفتی به ونزوئلا، این اقدام را بزرگ‌ترین شکست برای استکبار آمریکا قلمداد کرد.
طبق گزارش منتشرشده از فارس، روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم»، گزارش داد: «نمی‌دانیم احساس دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که پیگیر رسیدن نخستین نفتکش ایرانی به یکی از بندرگاه‌های ونزوئلاست، چیست؟ اقدامی که چالش قوی برای تهدیدهای وی و شکست محاصره ظالمانه‌ای است که به ونزوئلا تحمیل کرده، ولی خوب می‌دانیم که احساس فرد شکست‌خورده خوارشده را دارد.»
رأی الیوم با بیان اینکه اقدام تهران، حمایت از ونزوئلا و ملت و رئیس جمهور این کشور و شکست محاصره آمریکاست، تأکید کرد، تفاوت اساسی بین ایران و آمریکا این است که تهران فرآورده ‌نفتی به یک ملت محاصره شده فرستاده که سران آن، «نه» بزرگی به تلاش‌های آمریکا برای به زانو درآوردن کشور خود گفته‌اند، ولی آمریکا نیروهای مزدور خود را برای سرنگونی «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور منتخب ونزوئلا فرستاده تا یکی از مزدوران خود را در رأس هرم قدرت این کشور قرار دهد.
به گزارش این روزنامه، رئیس جمهور متکبر و زورگوی آمریکا به‌خوبی پی برده است که ایران هر تهدیدی کرده، آن را عملی کرده است و می‌داند زمانی که حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، به دولت آمریکا نسبت به هرگونه مزاحمت برای نفتکش‌های ایرانی، هشدار داد، پاسخ ویرانگری به هر گونه اقدام آمریکا خواهد داد؛ نه در دریای کارائیب، بلکه در خلیج فارس که صدها کشتی آمریکایی در آن حضور دارند.
بنا بر این گزارش، یک سال پیش، زمانی که نیروی دریایی انگلیس نفتکش ایرانی را که عازم سوریه بود، در تنگه جبل الطارق توقیف کرد، قایق‌های ایرانی، یک نفتکش انگلیسی را در خلیج فارس، توقیف و آن را در برابر دیدگان کشتی‌های جنگی آمریکایی تفتیش کردند. کشتی‌های آمریکایی حتی برای جلوگیری از توقیف نفتکش انگلیسی، جرأت نکردند وارد عمل شوند و ترامپ نیز اعلام کرد که ناوگان آمریکا، فقط از کشتی‌های آمریکایی حمایت می‌کند. این اظهارنظر ترامپ، سیلی محکمی برای هم‌پیمانان انگلیسی وی بود که به دستور دولت آمریکا، نفتکش ایران را ربوده بودند.
رأی الیوم در ادامه می‌نویسد، سیاست تحریم آمریکا، در ونزوئلا، ایران و سوریه شکست خورده و به‌زودی این سیاست علیه چین و روسیه هم شکست خواهد خورد؛ زیرا این سیاست، نشانگر قلدری استکبار غرب است، ولی دیگر کارآیی خود را از دست داده و سبب شده که همه جهان علیه این سیاست متحد شوند؛ مسأله‌ای که ضربات مهلکی بر هژمونی آمریکا وارد کرده و بر تنفر سایر ملت‌ها از آمریکا افزوده است.
به گزارش این روزنامه، این همبستگی «شجاعانه ایران با دوست و همپیمان ونزوئلایی نشان می‌دهد که کشورهایی وجود دارند که از تهدیدهای آمریکا نمی‌ترسند و برای دفاع از دوستان و هم‌پیمانان خود و کرامت آنان آماده مقابله نظامی هستند.
در پایان این گزارش تأکید شد، این یک لحظه تاریخی است که «بینی ترامپ و دولتش را به خاک مالید و به ملت‌هایی که در محاصره آمریکا قرار دارند، نشان می‌دهد که کشوری وجود دارد که به تحریم‌ها نه بگوید و با شجاعت و مردانگی در برابر آن ایستادگی کند. ونزوئلا و کشورهای مقاومت با سایر کشورهایی که به دیکته‌های تحقیرآمیز ترامپ تن می‌دهند و صدها میلیارد دلار با خواری به وی می‌دهند، تفاوت دارد».
 

 پاسخ تعرض احتمالی کارائیب در خلیج فارس
از آنجایی که اقدام به تحرکات نظامی آمریکا علیه کشتی‌های نفتکش ایران هیچ پوشش قانونی ندارد و اقدامات پیشین آمریکا درباره تحریم‌های یکجانبه علیه کشورمان هم نیز از مشروعیت بین‌المللی برخودار نیست، درصورت اجرایی شدن تهدید واشنگتن در مورد حمله به کشتی‌های ایران در دریای کارائیب، احتمالاً تهران به اجرای یک اقدام دریایی روی آورده، تا جایی‌که تبدیل به یک اقدام نظامی شود.
با وجود این، کشورمان تلاش می‌کند از راه قانونی برای جلوگیری از تعرض آمریکا به کشتی‌های خود وارد شود و در همین مورد محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به دبیرکل سازمان ملل نامه‌ای اعتراض‌آمیز نوشت.
از این رو می‌توان نتیجه‌گرفت که درصورت هرگونه اتفاقی تهران منتظر تصمیم سازمان ملل درباره این موضوع می‌ماند تا پس از آن‌، به اقدامات متقابل علیه آمریکا دست زند.
از آنجایی‌که خلیج‌فارس و تنگه‌هرمز منطقه استراتژیک نفتی برای آمریکا و متحدانش محسوب می‌شود، ایالات متحده آمریکا درصورت هرگونه اقدام علیه نفتکش‌های ایرانی در خلیج‌فارس پاسخ خواهد گرفت. بر همین اساس، در پاسخ به هدف گرفته شدن کشتی‌های تجاری ایران در کارائیب توسط آمریکا، عبور و مرور کشتی‌های تجاری آمریکا از این تنگه ممنوع می‌شود.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com