در سالجاری، ۴۰۹هزار و ۷۷۲تن گندم تضمینی از کشاورزان استان خریداری شده که افزایش 30درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد. خرید تضمینی گندم در سال 1402 نسبت به سال 1400 نیز افزایش 105درصدی داشته است.
با برنامهریزی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان و به منظور تشریح قرآیند خرید تضمینی گندم و دانههای روغنی و همچنین روند تولید آرد، اصحاب رسانه از بازدید کردند .
مدیر کل غله و خدمات بازگانی استان همدان در حاشیه بازدید از سیلوی ذخیرهسازی گندم و شرکت آرد ممتاز همدان، گفت: ۴۰۹هزار و ۷۷۲ تن گندم تضمینی در استان همدان خریداری شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 30درصد رشد داشته است .
سیدحسین خوانساری در ادامه با بیان اینکه 2برابر نیاز استان ذخیرهسازی کردهایم، افزود: تقریباً ۲۰۵هزار تن گندم برای تبدیل به آرد و نان در استان مورد نیاز است که میزان خریداریشده نشان میدهد مشکل کمبود نخواهیمداشت.
وی در ادامه تشریح کرد: ۱۳سیلو و ۹کارخانه آرد در استان وجود دارد که با این زیر ساخت ظرفیت خرید و ذخیره یک میلیون تن گندم ایجاد شده و سالانه ۱۸۰هزار تن آرد تولید میشود و مصرف گندم استان همدان در حدود ۲۰۶هزار تن است.
خوانساری با اشاره به اینکه سیلوی ذخیره گندم کوریجان ۸۵هزار تنی است و ۱۸کندوی ذخیره دارد اضافه کرد: در سال1372 سیلوی کوریجات تاسیس شده لازم به ذکر است تمام گندمهای ارسالی از مرکز استان و شهرستانها ابتدا مورد آزمایش قرار گرفته و اگر دارای استاندارهای مورد نیاز باشند، ذخیرهسازی انجام میگیرد و در صورت وجود هرگونه آفت یا ناخالصی بالاتر از استاندارد به کشاورز برگردانده میشود.
وی در ادامه از دیگر خصوصیات این سیلو سخن گفت و ابراز کرد: ظرفیت سیلوی کوریجان برای تخلیه گندم ساعتی ۱۶کامیون است که در حال حاضر ۳۰هزار تن ذخیره گندم در سیلوی کوریجان داریم.
این مقام مسئول با اشاره به یکی از دغدغههای گندمکاران یعنی پرداخت مطالبات آنان، بیان کرد: تاکنون ۷۱درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده است و با پیگیریهای انجام شده در سفر وزیر جهاد کشاورزی به استان همدان، درصددیم تا پایان این ماه با آنها تسویه کنیم.
خوانساری قیمت هر کیلو گندم در سال جاری را ۱۵ هزار تومان، و سال گذشته را ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان عنوان و تأکید کرد: 6هزارمیلیارد تومان مطالبات کشاورزان بوده که از این مبلغ، ۴۸۰۰میلیارد پرداخت شده و مابقی آن تا پایان ماه پرداخت خواهدشد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی به تعداد مراکز خرید گندم نیز اشاره کرد و افزود: تعداد این مارکز 56مورد است.
وی در ادامه تصریح کرد: افزایش کیفیت گندم و آرد تولیدی همواره یکی از اهداف اصلی این مجموعه بود که در این راستا از استانهای خوزستان و گلستان و نیز کشورهای خارجی مانند قزاقستان گندم وارد استان میکنیم که اخیرا ۳هزار تن گندم خارجی وارد استان شد و قرار است ۲هزار تن نیز وارد استان شود.
خوانساری گفت: طرحی در قالب ارائه نان با سبوس کامل به شهروندان مطرح شده است که تاثیرات مثبتی بر سلامتی آنان خواهدداشت.
وی ادامه داد: در این طرح آزمایشی 10نانوایی بهعنوان پایلوت انتخاب خواهندشد .
مدیذ کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان از مشکلات گوارشی که مردم درگیر آن هستند سخن گفت و خاطرنشان کرد: با بالا رفتن کیفیت نان 30درصد چاش هایی که برای سلامتی وجود دارد رفع خواهد شد.
وی تأکید کرد: کیفیت نان فقط وابسته به آرد نیست و خواب خمیر و موارد دیکر در کیفیت نان موثر است.
وی با بیان اینکه حمایت لازم از کارخانه در این باب صورت خواهد گرفت، ادامه داد: نان کامل با سبوس دارای خواصی است که رنگ آن تغییر خواهدکرد و چنانچه مورد استقبال قرارگیرد به سراسر استان ابلاغ خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از فعالیت کارخانههای آرد ساری در استان سخن گفت و اضافه کرد: ۹ کارخانه آردسازی با تولید ۱۸۰هزار تن آرد در سطح استان مشغول فعالیت هستند و در این بین کارخانه آرد ممتاز استان در ماه ۲۵۰۰تن آرد تولید میکند که ظرفیت ذخیرهسازی ۵۵هزار تن را دارد.
خوانساری در پایان سخنان خود گفت: پیشبینی خرید تضمینی ۱۵۰۰تن کلزا را داریم اما با توجه به بررسیهای انجام شده میزان برداشت در حدود ۱۲۰۰تن خواهد بود.
امسال کیفیت گندم بهتر شده است
مدیرعامل کارخانه آرد ممتاز همدان نیز در بازدید خبرنگاران از این کارخانه گفت: کیفیت گندم امسال استان نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است.
بهرام خسروزاده اضافه کرد: در سالهای گذشته کارخانه برای تولید آرد با کیفیت نیاز به گندم خارجی زیادی داشت اما نسبت به سالهای گذشته کیفیت گندم استان بهتر شده و کارخانه میتواند با انتخاب خود از شهرستانهای مختلف گندم خریداری کند که این امکان در سالهای گذشته وجود نداشت.
وی ظرفیت سیلوهای داخل کارخانه را ۱۲۰۰تن دانست و گفت: آرد مخصوص سنگکی ۱۲درصد، آرد نان لواش ۱۵ تا ۱۸درصد و آرد نان فانتزی بالای ۱۸درصد سبوسگیری میشود و محصول جانبی کارخانه سبوس گرفتهشده و ضایعات گندم است که برای خوراک دام به دامداریها فروخته میشود.
خسروزاده در بخشی از سخنان خود به روند تولید آرد اشاره کرد و گفت: گندم زمانیکه وارد کارخانه میشود بعد از توزیع، وارد سیلوها شده و از طریق تونلهای موجود در زیر کارخانه برای تبدیل به آرد وارد کارخانه، بوجاری و پاکسازی میشود که همه این مراحل ۴۰ساعت زمان میبرد.
خسرو زاده در ادامه به چالش عدم اصلاح قیمت آرد از سال۹۳ اشاره کرد و افزود: قیمت آرد یارانهای از سال۹۳ تاکنون افزایش نیافته درحالیکه روند افزایش هزینههای تولید بسیار صعودی است و این موضوع اسباب بیانگیزگی ما را فراهم کرده است.
مدیرعامل کارخانه آرد ممتاز همدان به کیفیت آرد و تأثیر گندم تولیدی در این راستا گریزی زد و گفت : کیفیت گندمی که به کارخانه تحویل میشود در کیفیت آرد تولیدی اثر بسزایی خواهدداشت.
وی با بیان اینکه 6سال است نمونه آرد رد شده نداشتیم، تأکید کرد: خوشبختانه در 6سال گذشته هیچ نمونه آرد رد شدهای از سوی سازمان استاندارد و غذا و دارو نداشتیم و آرد تولیدی، تمام استانداردها را دارد.
وی در پایان توضیح داد: کارخانه کاملا مکانیزه است، دخالتی در کیفیت آن ندارد و اگر گندم با کیفیت استان و خارجی به ما داده شود، آرد تولیدی از بالاترین کیفیت برخوردار خواهدبود.
شرکت آرد ممتاز همدان با برند 883 همدان یکی از واحدهای تولید و بستهبندی انواع آرد گندم واقع در استان همدان میباشد .
این کارخانه در ماه ۲۵۰۰تن آرد در مصارف مختلف اعم از آرد نانوایی، سنکگی، بربری، قنادی و نان فانتزی تولید میکند و ظرفیت ذخیره ۵۵هزار تن گندم در این کارخانه وجود دارد.