پس از مشخص شدن سمت وسوی رأی مردم در انتخابات ریاست جمهوری که رأی به تغییر روشها و نظام حکمرانی در تمامی حوزهها بود، انتظار برای انتصابات جدید و روی کار آمدن مدیرانی که بتوانند خواسته مردم را پیگیری کنند، در جامعه ایجاد شد.
رئیسجمهور منتخب در نخستین اقدام با صدور حکمی برای ظریف وی را مأمور تشکیل شورای راهبری برای ایجاد ساز وکاری در راستای شناسایی شایستگان و مشورت به رئیسجمهور برای انتخاب وزرا و اعضای کابینه کرد.
این شورا نخستین تجربه برای انتصابات به این شکل در کشور بود و نتایج حاصل از آن پس از اعلام اسامی پیشنهادی کابینه از سوی رئیس جمهور قابل ارزیابی و نقد است. جدای از این پس از انتخابات در استان فضای عجیبی شکل گرفته است فضایی که حکایت از فعالیت داوطلبان بسیاری برای سمت استانداری دارد.
این فضا به گونهای است که اکنون نزدیک به ۳۰ نامزد برای استانداری همدان از درون و بیرون استان مطرح هستند که شاید برای نخستین بار این تعداد داوطلب برای این سمت در گمانهزنیها مطرح هستند؛ البته طرح این تعداد در مواردی توسط خود داوطلبان و در مواردی توسط فعالان سیاسی بوده است.
آنچه قابل تأمل است این وضعیت در شرایطی شکل گرفته که هنوز ترکیب دولت مشخص نیست و معلوم نیست وزیر کشور چه کسی خواهد بود و آیا از مجلس رأی اعتماد خواهد گرفت و دیدگاهها و شاخصهای او برای انتصاب استانداران چه مواردی است؟ در این فضا که هر کس با اندک سابقه و یا فعالیت در انتخابات ندای اناالاستاندار سر میدهد و فضای نگرانی از آینده مدیریتی استان ایجاد میکند لازم است به استانداران خود خوانده یادآوری شود که داوطلبی شاید بخشی از روند انتصاب استاندار باشد اما اصل موضوع اجماع و مقبولیت استاندار منتخب در بین مردم، مسئولان استان و کشور به لحاظ حسن سابقه، توانمندی، شخصیت اجتماعی و سیاسی و قدرت برنامهریزی و اجرای برنامه است.
در واقع با این شاخص شاید از این لیست ۳۰ نفره در نهایت یک یا 2 نفر باقی بمانند که میتوانند بر اساس این شاخصها استاندار همدان شوند.
موضوع دیگر این است که افراد باید به این موضوع توجه کنند که قرار است استاندار دولت چهاردهم با گفتمان مخصوص به خود انتخاب شود و اگر فعالیتی خارج از این گفتمان داشته یا باوری به آن ندارند نمیتوانند انتظار زیادی برای انتخاب داشته باشند. همچنین انتظار میرود دولت به این نکته توجه کند که مردم همدان انتظار انتصاب استانداری توانمند و امتحان پس داده در حوزه توسعه و مدیریت را دارند تا بتواند مشکلات استان را رفع و استان را با سرعت به سمت توسعه مدیریت کند. خاطره خوب مردم همدان از استانداری خرم موضوعی است که دولت در انتخاب استاندار همدان باید به آن توجه کند تا مدیری با آن تفکر و یادآور آن دوران باشکوه را برای استانداری همدان انتخاب کند تا استان همدان بتواند مسیر توسعه را با سرعت بیشتری گذرانده و عقبماندگیها را جبران کند.
آنچه روشن است روش دولت در انتصابات با روندی که در انتصاب وزرا و کابینه سپری شد دوری از رفتارهای بیمنطق مانند روش راهبنداز و جابنداز است و به همین دلیل فعالیت افرادی که خود را برای این سمت با کمترین توانمندی مطرح میکنند، آب در هاون کوبیدن است. بدیهی است در این مسیر افراد مؤثر مانند نمایندگان و نماینده ولیفقیه در استان نیز خواستار انتخاب فردی توانمند هستند که البته دولت وی را از باورمندان به گفتمان دولت انتخاب خواهد کرد.
پس انتظار میرود همه افرادی که ندای اناالاستاندار سر دادهاند با کاستن از هیاهو و تبلیغات و... اجازه دهند دولت در روندی معقول به گزینه نهایی رسیده و با هیاهو و تلاطم فضا دولت را به سمت تحمیل گزینه به استان سوق ندهند که در آن صورت ممکن است گزینه دولت چند ماهی نیاز به آشنایی و آموزش نحوه کار در استان همدان داشته باشد، در حالی که همدان جهانی دیگر فرصتی برای از دست دادن ندارد و استاندار دولت چهاردهم باید کار جدی خود را از همان روز معارفه آغاز کند.