کشاورزی 60 درصد آب کشور را می‌نوشد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  65862 تاریخ انتشار:  1394-09-08 - 05:45 تعداد بازدید:  800
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کشاورزی 60 درصد آب کشور را می‌نوشد

اقتصادی

 همچنان اختلاف نظر آبی بین وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی وجود دارد و یکی "کشاورزی را مقصر بحران آب" می‌داند و دیگری "آن را مظلومی که هر جا آبی کم می‌آید از سهم او می‌کاهند". یکی "آن را مصرف‌کننده 90 درصد منابع آبی تجدید‌شونده" می‌داند و دیگری "مصرف 50 تا 60 درصدی" را اعلام می‌کند.
در طول سال‌های گذشته اختلاف نظر بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو در زمینه‌ تقسیم منابع آبی کشور و چگونگی محاسبه آن وجود دارد، زیرا در این سال‌ها همواره وزارت نیرو معتقد بوده که بالغ بر 90 درصد منابع آبی تجدید‌شونده موجود در کشور را بخش کشاورزی مصرف می‌کند و وزارت جهاد کشاورزی این میزان را رد کرده است. به نظر می‌رسد مدیری که سابقه کار در هر دو وزارتخانه را دارد، شاید بهتر و دقیق‌تر بتواند در این زمینه اظهارنظر کند، زیرا خلیل آقایی که هم‌اکنون قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در دولت یازدهم شده است و در دولت گذشته نیز در وزارت نیرو به عنوان مشاور معاون آب و آبفای وزارت نیرو فعالیت می‌کرد، معتقد است که "بخش کشاورزی مصرف‌کننده 50 تا 60 درصد منابع آبی تجدید‌شونده کشور است".
وی در این باره به ایسنا گفته: اگرچه کشمکشی بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو وجود ندارد اما یک اختلاف‌نظر سر مسأله‌ای کارشناسی است که از قدیم‌الایام وجود داشته و همواره مورد بررسی قرار گرفته است.
به گفته قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس وزارت نیرو متولی و تأمین‌کننده آب است که این وزارتخانه درباره‌ سدهایی که ساخته و آب پشت آنها جمع شده است نمی‌تواند برآورد دقیقی داشته باشد و هرگاه می‌خواهند سهم کشاورزی را محاسبه کنند، شرب و صنعت را از کل منابع آبی تجدید‌شونده کسر می‌کنند و مابقی را به حساب کشاورزی می‌ریزند.  این در حالی است که مسائل بسیاری سبب شده تا سهم بخش کشاورزی روز‌به‌روز، ماه‌به‌ماه و سال به سال کمتر شود. آقایی در ادامه گفته: برداشت بیش از حد از سفره‌های آب زیرزمینی توسط چاه‌های مجاز و احداث بیش از حد چاه‌های غیرمجاز که پروانه بهر‌ه‌برداری هم ندارند، آب‌های جاری در رودخانه‌ها، میزان بارش که در فصول مختلف، متفاوت است، آب‌های روانی که از کشور خارج می‌شود، میزان تبخیر آب پشت سدها تا رسیدن به مزارع و... از جمله مسائلی است که وزارت نیرو هیچ آمار دقیقی درباره‌ آن ندارد و بنابراین نمی‌توان گفت که بخش کشاورزی مصرف‌کننده بالغ بر 90 درصد آب‌های تجدید‌شونده کشور است.
این مدیر سابق وزارت نیرو درباره‌ سهم هر بخش در مصرف آب عنوان کرده: بخش کشاورزی به ویژه در این سال‌ها که با مسأله‌ای مانند خشکسالی مواجه هستیم و در هر جا با مشکل مواجه شده‌ایم از سهم آن کاسته‌ایم و به بخش‌های دیگر داده‌ایم مصرف‌کننده 50 تا 60 درصد منابع آبی تجدید‌شونده است و اگر قرار است محاسبه‌ دقیقی داشته باشیم باید به میزان بارش، میزان گرایش ایجاد شده برای استفاده بیشتر از آب ذخیره‌ شده برای شرب توجه کنیم و اگر در خشکسالی یا ترسالی قرار گرفتیم آن را هم محاسبه کنیم و هر سال بر 90 درصد و 90 و چند میلیارد مترمکعب تأکید نکنیم.
طبق گفته‌های آقایی، وزارت نیرو متولی تأمین آب برای بخش‌های مختلف کشور است و اگر دشت به دشت کشور را بررسی کنیم، طبق قانون باید ببینیم چقدر آب می‌تواند در اختیار بخش کشاورزی قرار داده شود و وزارت نیرو چقدر از میزان دقیق آب تحویل داده شده به عرصه‌های کشاورزی اطلاع دارد و آیا آن را به صورت حجمی به بخش کشاورزی تحویل داده که ما پاسخگوی آن باشیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com