همچنان که پیش بینی می شد سفر رسمی رئیس قوه قضاییه به استان همدان با شگفتانههایی در ارتباط با مردم و حضور در مکانهایی که مسئولان از حضور در آن پرهیز دارند، همراه بود.
حضور محسنی اژهای در شرکت پتروشیمی هگمتانه با انبوهی از مشکلات کارگری و تولید و تاکید وی بر اینکه اگر حضور فیزیکی من در اینجا مهم است، هر زمان بگویید به استان میآیم، همان حمایت عملی است که بخش تولید و بخش خصوصی از قوه قضاییه انتظار دارد.
حضور اژهای در پتروشیمی هگمتانه را هر چند میگویند مسئولان اجرایی استان پیگیری نکردهاند و این برنامه با پیگیری ویژهای در برنامههای سفر قرار گرفته اما نتیجه آن به نفع توسعه استان خواهد بود.
در کنار این حضور رئیس عدلیه در دانشگاه بوعلی و شنیدن بیواسطه سخنان صریح نمایندگان دانشجویان که از طیف های مختلف دانشجویی بودند، درس دیگری از مردم داری و شنیدن صدای نخبگان، تمرین گفت و گو، نقد طلبی و احترام به آزادی بیان است.
این مهم را دانشجویان نیز میدانستند و دانشجویی خطاب به رئیس عدلیه گفت؛
در دوره کسادی دیدار و ملاقات با دانشجویان و در جایی که خبری از انتخابات نیست، قدردان حضور ارزشمند رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان هستیم.
در این دیدار دانشجویان با صراحت و شجاعت اکثر مسائل استان و کشور را طرح و درباره آنها مطالباتی مطرح کردند و رئیس قوه قضائیه نیز سخنانی در پاسخ و دستیابی به تفاهم بیان کرد.
در این دیدار دانشجویان اثبات کردند که مسائل را به خوبی رصد و مطالبات خود را از مسئولان متناسب با توان آنها بیان می کنند و در این دیدار با توجه به اینکه محسنی اژهای تصویر قوه قضاییه را در جامعه اصلاح کرده و معتقد به گفتوگو با دانشجویان است و ملاقات مردم با مقامات قضایی در جامعه را به امری عمومی تبدیل کرده و رویکرد مردممدارانه را در دستگاه قضایی تقویت و با مفسدان اقتصادی قاطعانه و بدون تبعیض برخورد می کند و اقدامات اساسی و اصلاحی بسیاری دارد، مطالبات از او هم در سطح این توان بالا از سوی دانشجویان مطرح شده است.
این دیدار به تمامی مسئولان استان که در روز دانشجو سال گذشته به جای برگزاری نشستی همچنین منتقدانه و نخبه پسند به دنبال بردن کیک و شیرینی به دانشگاه و تبدیل مراسم روز دانشجو به جشن تولد بودند، نیز درسی داشت که نباید با دانشگاه و دانشجو رفتاری خارج از عرف داشت و نباید از انتقادات و مطالبات نخبگان فرار کرد و....
به هر حال اتفاقی که رئیس قوه قضائیه دنبال می کند ، محور و مدار قرار دادن مردم، توجه جدی به مطالبات نخبگان، و فرهنگ نترسیدن از مردم به ویژه نخبگان و محیط های دانشگاهی و نترسیدن از چالشها و به میان مشکلات رفتن و با حمایت مردم برنامهریزی برای رفع مشکلات و افزایش رضایتمندی مردم با کنار آنها قرار گرفتن بدون واسطه و تشریفات و ترویج فرهنگ گفت و گو است، فرهنگی که مدیریت اجرایی در کشور ما بیش از هر موضوعی به آن نیاز دارد و لازم است تغییرات رفتاری مدیران استان پس از این سفرها که فرهنگ آن به سفرهای ریاست جمهوری و رئیسجمهور بسیار نزدیک است، مشاهده شود.