بازگشت حاجی‌بابایی به وزارت آموزش‌وپرورش همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118301 تاریخ انتشار:  1400-04-02 - 09:07 تعداد بازدید:  707
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کابینه دولت سیزدهم؛ وزرای احمدی‌نژاد یا نواصولگرایان
بازگشت حاجی‌بابایی به وزارت آموزش‌وپرورش

نویسنده : محمد ترابی

داخلی

■ آیا منظور رئیسی از انقلابی‌ها تنها جریان نو ظهور اصولگرا است

 قرعه دولت سیزدهم به نام اصولگرایان خورده و این مسأله موجب می‌شود که مدیران اصولگرا شانس حضور در دولت را بیشتر از گذشته داشته باشند. از آنجایی که آخرین دولت اصولگرا متعلق به محمود‌ احمدی‌نژاد و وزرای وی بوده، اکنون بیش از هر مسئول دیگری وزرای کابینه‌ وی احتمال بازگشت به دولت را دارند.
با این حال برخی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که آیت‌ا... سید ابراهیم رئیسی به‌ جای استفاده از وزرای سابق دولت نهم و دهم، از جریان نو اصولگرایی که خود را فارغ از بدنه اصولگرایی دانسته و خود را انقلابی معرفی می‌کنند، استفاده خواهد کرد. مجلس یازدهم شورای اسلامی را می‌توان میعادگاه این جریان نو اصولگرایی دانست و از این‌رو برخی از کارشناسان گزینش کابینه رئیسی از بدنه مجلس یازدهم را بسیار محتمل می‌دانند.
با این حال برخی دیگر از کارشناسان اعتقاد دارند که در روز‌های ابتدایی و آغاز به کار دولت سیزدهم رئیسی به سمت وزرایی خواهد رفت که تجربه اجرایی در وزارتخانه‌ها را داشته باشند. از این‌رو معتقد هستند که حدأقل برای آغاز به کار دولت خود رئیسی از وزرای دولت احمدی‌نژاد استفاده می‌کند.
البته این مسأله نیز گفتنی است که بسیاری از وزرای سابق دولت احمدی‌نژاد هم در مجلس یازدهم حضور دارند. از این‌رو می‌توان گفت که شاید نیمی از کابینه دولت آینده از میان نمایندگان مجلس انتخاب می‌شوند.
البته فعالیت برخی از این وزرای دولت‌ احمدی‌نژاد در زمان پیش از انتخابات حکایت از این دارد که ارتباطاتی میان رئیسی و آنها وجود دارد. در سفر‌های تبلیغاتی انتخاباتی چند تن از این افراد از جمله علی نیکزاد و قاسم رستمی به همدان سفر کردند. این در حالی است که حمیدرضا حاجی‌بابایی نیز در زمان تبلیغات انتخاباتی علاوه بر شرکت در همایش‌های ستاد‌های تبلیغاتی رئیسی، همچون نیکزاد و رستمی با سفر به سایر استان‌ها در همایش‌های انتخاباتی سایر استان‌ها نیز حضور داشت.
معاون اول: سعید جلیلی، سعید محمد و علی نیکزاد
وزیر اطلاعات: حیدر مصلحی، حسین طائب و محسنی اژه‌ای
وزیر دفاع: امیر حبیب‌ا... سیاری و سردار حاجی‌زاده
وزیر کشور: محمدباقر ذوالقدر، صادق محصولی و صولت مرتضوی
وزیر امور خارجه: امیر عبدالهیان، سعید جلیلی، علی‌باقر کنی یا منوچهر متکی
وزیر فرهنگ و ارشاد: عزت‌ا... ضرغامی، محمدحسین رنجبران و نادر طالب‌زاده
وزیر صنعت: مهرداد بذرپاش
وزیر بهداشت: علیرضا مرندی، سعید نمکی و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی
وزیر مسکن: علی نیکزاد
وزیر ورزش‌وجوانان: محمدجواد حاج علی اکبری
وزیر نیرو: پرویز فتاح
وزیر علوم: محمدمهدی زاهدی
وزیر آموزش‌وپرورش: حمیدرضا حاجی‌بابایی
وزیر اقتصاد: الیاس نادران، حجت‌ا... عبدالملکی، فرهاد رهبر و محمدرضا پورابراهیمی
معاون امور زنان: مرضیه دستجردی
وزیر نفت: رستم قاسمی و مسعود میرکاظمی
وزیر کشاورزی: محمود حجتی
دبیر شورای عالی امنیت: محسن رضایی
معاون پارلمانی: علیرضا زاکانی
وزیر ارتباطات: رضا نقی‌پور، جواد جاویدنیا  و مهدی اخوان بهابادی
وزیر دادگستری: ناصر سراج  و محمد دهقان
وزیر کار: محمد مخبر
گفتنی است که در این میان افرادی همچون سعید ‌جلیلی حضورش در کابینه‌ رئیسی بیش از همه بوده و بیشتر مسأله این است که وی در کدام یک از پست‌ها قرار می‌گیرد. به طور مثال برخی وی را به عنوان معاون اول دولت آینده دانسته و برخی دیگر جلیلی را وزیر امور خارجه بعدی کشورمان می‌دانند.
همان‌طور که در بالا گفته شد، وزرای احتمالی کابینه رئیسی از 2 طیف هستند، اصولگرایان با سابقه که عمدتاً از بدنه دولت احمدی‌نژاد هستند و نواصولگرایانی که در چند سال گذشته ظهور یافته و غالباً از جوانانی هستند که تجربه مدیریتی پایین‌تری نسبت به دسته‌ اول دارند.
این در حالی است که خود رئیسی را برخی از کارشناسان جزء دسته دوم دانسته و بر این باور‌ند که در واقع جریان نو اصولگرایی کنونی پس از انتخابات 96 و ظهور رئیسی در عرصه این انتخابات شکل گرفته است. از این‌رو کابینه‌ای جوان از طیف انقلابی(جریان نو اصولگرایی) را محتمل‌ترین گزینه می‌دانند.
البته این رئیس‌جمهوری منتخب در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به حمایت گروه‌های مختلف از شما، ملاکتان برای تعیین اعضای  کابینه و به دست آوردن  رضایت همه گروه‌ها چیست؟ آیا به تشکیل کابینه فراجناحی معتقدید؟ یا برای جنابعالی شایستگی و کارآمدی فارغ از گرایش‌های سیاسی مهم است؟ و یا گرایش‌های سیاسی به همراه  کارآمدی؟» گفت: همانطور که من بارها اعلام کردم به صورت مستقل وارد انتخابات شدم و از همه احزاب و اشخاصی که  از من حمایت کردند صمیمانه تشکر می‌کنم، اما من برای تشکیل دولت خود را در مقابل خداوند متعال مسئول می‌دانم و فقط وامدار مردم خواهم بود؛ در تشکیل دولت نگاهم به انقلابی بودن، کارآمد بودن، فسادستیز بودن و مردم‌دار بودن است.
البته نمی‌توان گفت که این لفظ "انقلابی بودن" دقیقاً اشاره به نواصولگرایان خواهد داشت، زیرا اصولگرایان در معنای عام حزبی از این کلمه در مقابل غالباً افراد از جریان اصلاحات استفاده کرده و این انقلابی بودن را به طیف گسترده‌تری نسبت به جریان نوظهور اصولگرا تعمیم می‌دهند.
حال که در عرصه قدرت خبری از جریان اصلاحات نیست، احتمالاً نخستین رقابت میان اعضای اصولگرا را زمان گرفتن رأی اعتماد وزرای کابینه رئیسی از نمایندگان مجلس، شاهد باشیم. رقابتی میان اصولگرایان قدیمی و سهم‌‌خواه با اصولگرایانی جوان و با انگیزه که بار‌ها اعلام‌ کرده‌اند که با طیف اول اختلاف‌نظر و اختلاف عمل دارند.
البته گفتنی است که در رقابت این 2 طیف در جریان تقسیم قدرت در مجلس یازدهم شورای اسلامی، جریان انقلابی اقبال بیشتری داشت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com