صنایع تبدیلی نهاوند لنگ می‌زند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74272 تاریخ انتشار:  1395-08-04 - 05:45 تعداد بازدید:  268
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صنایع تبدیلی نهاوند لنگ می‌زند

مادستان
■ باغداران می‌گویند مسئولان سال‌هاست احداث صنایع تبدیلی را وعده می‌دهند
 نهاوند- میترا عباسی- خبرنگار همدان‌پیام: احداث صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و فرآوری محصولات کشاورزی از جمله دغدغه‌های بهره‌برداران حوزه کشاورزی در نهاوند است.
به‌رغم ضرورت احداث این صنایع، اما سال‌هاست آنگونه که لازم است این صنعت چندان مورد توجه مسئولان واقع نشده است؛ صنعتی که اگر مورد توجه بود می‌توانست علاوه بر اشتغال، رونق اقتصادی را هم در این شهر رقم بزند.
 درآمدزایی سیب درجه 2 هم‌طراز سیب صادراتی
مسئولان می‌گویند سالانه به طور متوسط 42 هزار تن انواع سیب از باغ‌های شهرستان نهاوند برداشت می‌شود که درآمد حاصل از این میزان برداشت، رقمی معادل 420 میلیارد ریال است.
این در حالیست که همزمان با آغاز فصل برداشت سیب که هر ساله از اوایل مهرماه انجام می‌شود، یکی از گلایه‌های باغداران این است که اگر صنایع تبدیلی در نهاوند فعال بود، سیب‌های غیرصادراتی و به اصطلاح درجه 2 هم می‌توانست هم‌طراز سیب صادراتی درآمدزا باشد.
مهدی روزبه، یکی از باغداران نهاوندی است و آنگونه که خودش می‌گوید سالانه 130 تن سیب تولید می‌کند و از این میزان تولید، 30 تن سیب درجه 2 است.
وی که از صادرکنندگان سیب به عراق است، بیان می‌کند: نهاوند یکی از قطب‌های تولید سیب استان است و مسئولان باید با این میزان برداشت به فکر احداث صنایع تبدیلی باشند که سالانه بیش از10 هزار تن سیب خراب نشود.
به گفته روزبه، پیش از این ما سیب‌های درجه دو را به ارومیه می‌بردیم؛ اما در حال حاضر بدلیل هزینه‌های بالای حمل‌ونقل، به صرفه نیست و متأسفانه بخش زیادی از سیب‌ها خراب و هدر می‌رود.
یکی دیگر از باغداران نهاوند که بیش از 3 هکتار از باغش را به درخت سیب اختصاص داده، می‌گوید سال‌هاست مسئولان از احداث کارخانه صنایع تبدیلی حرف می‌رنند، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
باغدار دیگری معتقد است: حمایت از کشاورز و بهره‌بردار زمانی معنا پیدا می‌کند که مسئولان گامی برای کشاورزان و فعالان این حوزه بردارند.
به گفته وی که نخواست نامش آورده شود، در زمان سرمازدگی هم خسارت زیادی به باغ‌ها وارد شد، اما دریغ از حمایت مسئولان. در حال حاضر هم با پیشرفت صنعت و تکنولوژی انتظار می‌رود مسئولان نه‌تنها در بحث سیب، برای سایر محصولات از جمله گیاهان دارویی هم به‌ دنبال احداث صنایع تبدیلی باشند و اگر مسئولان به دنبال رونق اقتصادی در بخش کشاورزی هستند باید با احداث صنایع تبدیلی این بستر را فراهم کنند.
 صنایع تبدیلی و بسته‌بندی برای گیاهان دارویی نهاوند
البته این تنها وضعیت نابسامان یکی از محصولات باغی بوده؛ این در حالیست که نهاوند در تولید 14 محصول باغی دیگر هم در استان رتبه نخست را دارد و با این جایگاه، ضرورت نیاز به احداث صنایع تبدیلی در این شهرستان بیشتر احساس می‌شود. از طرفی شهرستان نهاوند در زمینه کشت گیاهان دارویی هم به موازات سایر بخش‌های کشاورزی توانسته موقعیت خوبی را در استان کسب کند. در حال حاضر بیش از 43 هکتار از اراضی نهاوند زیر کشت گیاهان دارویی رفته است که با این میزان سطح زیر کشت 65 درصد گشنیز کشور هم در این منطقه تولید و تأمین میشود.
به گواه مسئولان کشورهای آلمان و پاکستان، مقصد اصلی گیاهان دارویی، شهرستان نهاوند است. با وجود چنین شرایطی توجه به این ظرفیت بی‌شک می‌تواند نهاوند را به یکی از قطب‌های مهم گیاهان دارویی تبدیل کند. البته باز هم در صورت احداث کارگاه و کارخانه بسته‌بندی و فرآوری گیاهان دارویی.
اما متأسفانه در این بخش هم آنگونه که لازم است توجهی به احداث صنایع تبدیلی نشده و از تمامی پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های نهاوند برای توسعه گیاهان دارویی استفاده نشده است. 
سنبل‌الطیب، کالاندولا، شیرین‌بیان و گل گاوزبان از جمله گیاهانی دارویی است که حتی ارزش تجاری دارند و می‌توانند در زمینه ارزآوری به رونق اقتصادی شهرستان بینجامند؛ اما متأسفانه نبود صنایع تبدیلی و نبود صنایع بسته‌بندی و فراوری گیاهان دارویی، راه توسعه از این مسیر را به روی برخی ظرفیت‌های نهاوند محدود کرده است.
یک بهره‌بردار گیاهان دارویی، مهمترین سد راه توسعه مزرعه‌اش را نبود صنایع بسته‌بندی گیاهان دارویی در نهاوند می‌داند و می‌گوید: اگر مسئولان نگاه ویژه‌ای به کشت گیاهان دارویی داشته باشند، شاهد تحول اشتغالزایی 250 نفره در شهرستان خواهم بود که این امر منوط به ارائه تسهیلات برای احداث صنایع بسته‌بندی است.
 استقبال از سرمایه‌گذار برای احداث کارگاه یا کارخانه صنایع تبدیلی
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند در ادامه در این‌باره می‌گوید: در این شهرستان ۲۰ واحد صنایع تبدیلی وجود دارد که از این تعداد تنها ۱۱ واحد صنایع تبدیلی فعال است.
احمد باقری با بیان اینکه احداث صنایع تبدیلی در نهاوند بسیار ضروری است، ادامه داد: صنایع تبدیلی شهرستان نهاوند شامل کشتارگاه صنعتی دام و طیور، صنایع لبنی، سردخانه میوه، کارخانه آرد، کارخانه روغن نباتی، واحدهای تولید خوراک دام، بسته‌بندی میوه و خشکبار و کارخانه تولید مالت است که با شرایط فعلی کمبود صنایع تبدیلی بویژه در زمینه کمپوت، آبمیوه و گیاهان دارویی احساس می‌شود.
به گفته وی، البته مجوزی به تازگی برای احداث کارخانه یا کارگاه عرقیجات گیاهی صادر شده و در مرحله معرفی به بانک است که امیدواریم احداث این واحد بتواند تا حدودی نیاز این بهره‌برداران را حل کند. 
باقری به مشکلات واحدهای صنایع تبدیلی شهرستان نهاوند اشاره کرد و گفت: عمده مشکلات صنایع تبدیلی در شهرستان نهاوند بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی، کمبود سرمایه در گردش و موقعات بانکی است که امیدورایم با همکاری بانک‌های عامل مهلتی برای پرداخت تسهیلات بانکی به این واحدها داده شود تا بتوانند مجدداً به چرخه تولید بازگردند.
وی همچنین می‌گوید: چنانچه سرمایه‌گذارن بخش خصوصی برای احداث کارگاه یا کارخانه صنایع تبدیلی اقدام کنند، با توجه به اینکه نهاوند ظرفیت لازم برای احداث صنایعی در بحث میوه و داروی گیاهی را دارد قطع یقین استقبال خواهیم کرد.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com