جشنواره رضوی دیپلماسی فرهنگی است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  61985 تاریخ انتشار:  1394-05-29 - 05:45 تعداد بازدید:  961
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نوش‌آبادی معاون وزیرارشاد در جشنواره ملی همدان
جشنواره رضوی دیپلماسی فرهنگی است

اخبار

■ ارسال 1400 دو بیتی از 110 شاعر جوان به جشنواره
■ همدان ظرفیت های فرهنگی هنری خوبی در میزبانی جشنواره‌ها دارد
 جشنواره ملی رباعی و دوبیتی رضوی همزمان با دهه کرامت با حضور معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی 28 مردادماه به صورت ملی در مجتمع شهید آوینی در همدان برگزار شد. این جشنواره به علت قرابت نزدیکی که به خاطر باباطاهر شاعر دوبیتی‌سرای همدانی دارد، 2 سال است که در همدان برگزار می‌شود. برگزاری این جشنواره بهانه‌ای شد برای یک نشست خبری معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی که روز گذشته رقم خورد.
*جشنواره رضوی مهمترين حركت ديپلماسی فرهنگی ايران در خارج كشور است
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین آغازین این رویداد گفت: جشنواره رضوی مهمترين حركت ديپلماسی فرهنگی ايران در خارج كشور است.
حسین نوش‌آبادی در جشنواره دو بیتی و رباعی رضوی كه در مجتمع آوینی همدان برگزار شد، اظهار داشت: گردهمایی اندیشمندان، صاحبان قلم و ادیبان از برکات بزرگ جشنواره رضوی بوده و هست.
وی در ادامه سخنانش با تأكید بر اینكه این حرکت فرهنگی باعث ایجاد انس و الفت، توسعه فضای معنوی در جامعه و ادای احترام به ساحت مقدس علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) می‌شود، افزود: برگزاری جشنواره فرهنگی هنری رضوی از ابتکارات وزارت فرهنگ و ارشاد در دهه گذشته بوده است. وی در ادامه عنوان داشت: با گذشت چند دوره از برگزاری این جشنواره به مرور بر عمق و محتوای این جشنواره افزوده شده است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه جشنواره رضوی به پیشنهاد مرکز خراسان رضوی و برای نخستين‌بار تنها در این استان در سال ۸۲ برگزار شد، گفت: پس از سال ۱۳۸۲ بسیاری از استان‌ها برای برگزاری این جشنواره اعلام امادگی كردند.
وی در این خصوص ادامه داد: یکسال پس از برگزاری نخستين جشنواره و در سال ۸۳، 5 استان برای برگزاری این جشنواره اعلام آمادگی کردند و در سال ۸۴ استان‌ها به ۱۰ مرکز استان افزایش یافت و در حرکتی قابل توجه در سال ۸۵ تمامی استان‌ها آمادگی خود را برای برگزاری جشنواره اعلام کردند.
 همدان برای دومین سال متوالی برگزاری جشنواره رضوی را بر عهده دارد
نوش‌آبادی با بیان اینکه همدان برای دومین سال متوالی برگزاری جشنواره رضوی را بر عهده دارد، ابراز داشت: استان همدان برای دومین سال متوالی جشنواره رضوی متولی برگزاری بخش دوبیتی این جشنواره شده است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان داشت: هزار و ۴۰۰ اثر از ۱۱۰ شاعر جوان و پیشکسوت به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که ۱۶ اثر به مرحله داوری استانی و ملی راه یافتند. وی برگزاری جشنواره را ظرفیت قابل توجهی برای استان همدان دانست و بیان داشت: اختصاص جشنواره دوبیتی و رباعی رضوی به استان همدان به دلیل وجود شاعر و فیلسوف بزرگ باباطاهر عریان پایه‌گذار سبک دوبیتی در ایران بوده به سبک منحصر‌به‌فرد است. نوش‌آبادی با اشاره به این موضوع كه قدمت سراییدن و خواندن دوبیتی به اواخر دوران ساسانیان و ظهور اسلام در ایران می‌رسد، گفت: اما باباطاهر با سبک منحصربه‌فرد در دنیای شعر و ادب و در یک قالب ریشه‌دار شعر فارسی را تکامل داد و آثار ارزشمندی نیز بر جای گذاشت.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینكه وجود آرامگاه باباطاهر در همدان برای اثبات اینکه استان همدان می‌تواند مهد دوبیتی کشور باشد کافیست، به حدیث «سلسله‌الذهب» اشاره کرد و عنوان داشت: در این حدیث درخشان به تمامی پایه‌های اعتقادی و جهان‌بینی اشاره شده است و به کار فرهنگی نیز اشاره دارد.
معاون وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فرموده رهبر معظم انقلاب که اساس کار و و جود امام رضا(ع) کار فرهنگی و تبلیغی در ایران بود، گفت: کار این امام بزرگوار و اساس حرکت ایشان در بُعد فرهنگی بوده است. جشنواره رضوی مرز‌های داخلی را درنوردیده و اکنون 4 قاره بزرگ و ۷۷ کشور را نیز در برگزاری این جشنواره درگیر کرده است.
 نوش‌آبادی با تأكید بر اینكه جشنواره رضوی مرز‌های داخلی را درنوردیده است و اکنون 4 قاره بزرگ و ۷۷ کشور را نیز در برگزاری این جشنواره درگیر کرده است، اظهار كرد: جشنواره رضوی مهمترین حركت دیپلماسی فرهنگی ایران در خارج كشور است.
وی افزود: به برکت علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) و نیت پاک پیشنهادکنندگان برگزاری جشنواره و آغاز دهه کرامت رونق ویژه‌ای در این جشنواره دیده می‌شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تأثیر برگزاری این جشنواره در تحکیم، وحدت و همبستگی ملی و تقریب ادیان و مذاهب در دنیا اشاره کرد و گفت: علاوه بر تأثیرات ذکر شده جشنواره باعث نزدیکی دل‌های پاک به علی‌ابن‌موسی‌الرضا در سراسر دنیا می‌شود.
وی با تأكید بر اینكه به دنبال استفاده از ظرفیت‌های استان‌ها در برگزاری برنامه‌های فرهنگی هستیم، بیان داشت: جشنواره‌های ملی را به سمت استان‌ها سوق خواهیم داد.
 رسانه‌ها رگ حیات اجتماعی و فرهنگی جامعه
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران همدان هم گفت: رسانه‌ها رگ حیات اجتماعی و فرهنگی جامعه هستند؛ چراکه اگر رسانه‌ها عملکرد خوب و مثبتی داشته باشند باعث ترقی فرهنگ و اقتصاد جامعه می‌شوند.
وی به نقش بی‌بدیل رسانه‌ها در توسعه کشور اشاره کرد و افزود: ما هر اندازه به حل مشکلات جامعه رسانه‌ای توجه کنیم و تلاش کنیم رابطه بین رسانه، خبرنگار و مسئولان مثبت باشد، فواید این ارتباط در حل مشکلات جامعه نیز قابل توجه است.
وی اظهار داشت: خبرنگاران موتور حرکت جامعه هستند و مطبوعات و رسانه‌ها می‌توانند تنظیم کننده رابطه قوای کشور و پیشرفت و توسعه کشور در زمینه‌های مختلف باشند.
 معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حسین نوش‌آبادی، در حاشیه این جشنواره در نشست خود با اصحاب رسانه استان همدان با تأكید بر اینكه هر آنچه رسانه عملكرد مثبتی داشته باشد چرخه فرهنگ خوب می‌چرخد، افزود: رسانه‌ها در توسعه هر كشور نقش بی‌بدیل دارند و فرایند پیشرفت رسانه و ارتباط مؤثر بین رسانه و حاكمیت در پیشرفت جامعه مؤثر است.
نوش آبادی با تأكید بر اینكه باید به رسانه‌ها به عنوان یك ظرفیت نگاه كنیم، عنوان کرد: برخی‌ها خبرنگار را تهدید می‌بینند اما رسانه‌ها فرصت هستند و خبرنگاران باید بر مبنای اخلاق حرفه‌ای و رسالت خبرنگاری عمل و با استقلال در خبر و آزاداندیشی به وظیفه خود عمل كنند.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص حمایت از فروش روزنامه‌ها در پاسخ به خبرنگار روزنامه جمهوری در استان همدان بیان داشت: در صورت امکان باید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها سهمیه خرید روزنامه برای دستگاه‌های اداری تعیین کنند و اگر می‌خواهیم به مطبوعات رونق دهیم این حمایت‌ها لازم است. معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هر تدبیری كه برای تسهیل دسترسی مردم به رسانه‌ها انجام شود جزو برنامه‌های فرهنگی محسوب می‌شود.
 در این نشست معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در 3 ماه نخست سال جاری ۲۰ ميليارد تومان يارانه برای بيمه خبرنگاران بين رسانه‌های كشور توزيع شده است.
حسین نوش‌آبادی ظهر روز گذشته در جمع خبرنگاران استان همدان با بیان اینكه با وجود تنگناها و مشكلات بودجه‌ای فعالیت قابل تحسینی در حوزه مطبوعات انجام شده است، اظهار داشت: خبرنگاران پل ارتباط سازنده بین مردم و مسئولان هستند و در واقع خبرنگاران رگ حیاتی جامعه محسوب می‌شوند. در پرداخت یارانه مطبوعات و بیمه خبرنگاری سمت و سو به سمت استان‌ها است و باید مطبوعات استانی را بیشتر حمایت كنیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در قسمت دیگری از سخنانش با بیان اینكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از مطبوعات محلی استان‌ها را اولویت قرار داده است، بیان كرد: در پرداخت یارانه مطبوعات و بیمه خبرنگاری سمت و سو به سمت استان‌هاست و باید مطبوعات استانی را بیشتر حمایت كنیم.
نوش‌آبادی گفت: در پرداخت یارانه به مطبوعات نیز اولویت با استان‌ها بوده و نمایندگی روزنامه‌ها در استان‌ها نیز مورد حمایت قرار می‌گیرد.
وی با تأكید بر اینكه در راستای حمایت از مطبوعات نگاه استانی است، افزود: نه‌تنها در بحث مطبوعات بلكه در توزیع اعتبارات هنری، پژوهشی و قرآنی نیز اولویت با استان‌ها است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بیان داشت: در حال حاضر جشنواره‌هایی كه در تهران برگزار می‌شد به استان‌ها سپرده شده و استان همدان نیز میزبان 2 جشنواره بین‌المللی است كه این نشان‌دهنده آن است که همدان ظرفیت خوب و فرهنگی و هنری در برگزاری جشنواره‌های ملی دارد. نوش‌آبادی در مورد مشكلات خبرنگاران در بخش‌های مختلف گفت: دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی در مورد حرفه خبرنگاری وجود دارد كه درصدد كاهش این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها هستیم.
وی در مورد بازنشستگی بیمه خبرنگاری نیز افزود: تمام عواملی كه با تولید و نشر خبر در ارتباط هستند می‌توانند از بازنشستگی قبل از موعد با ۲۰ سال سابقه استفاده كنند كه این قانون شامل خبرنگاران، عكاسان و روزنامه‌نگاران و نویسندگان می‌شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه یارانه‌ای كه به مطبوعات پرداخت می‌شود فقط در حد كمك است، بیان كرد: به‌رغم همه محدودیت و تنگناها یارانه پرداختی به مطبوعات كافی نیست اما وزارت ارشاد این مبلغ را در راستای حمایت از مطبوعات پرداخت می‌كند.
وی در ادامه در پاسخ به خبرنگار روزنامه آسیا در زمینه چرایی لغو برخی کنسرت‌ها تأكید کرد: با رونق كسب‌وكار و حل مشكلات و فعال شدن چرخه اقتصادی باید شان مطبوعات را رعایت كرد. معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اعطای مجوز كنسرت در استان‌ها نیز بیان كرد: هنگامی كه شركتی متقاضی برگزاری كنسرت در استان می‌شود باید یك سری مراحل را طی كند و با تأيید شدن عوامل اجرایی و محتوای برنامه مجوز از سوی ارشاد صادر می‌شود.
 پیشنهادات رسانه‌ای‌ها به معاون وزیر
نصرت‌ا... طاقتي‌احسن، مديرمسئول روزنامه همدان‌پيام نیز در اين نشست پيشنهاداتي را مطرح كرد. وي به روزهاي پساتحريم اشاره كرد و گفت: اولين نقطه كه در بحث تحريم‌ها آسيب ديد، مسائل فرهنگي بود و پيش‌بيني مي‌شود پس از رفع تحريم اين حوزه روز به روز شرايط بهتري پيدا كند. اما گويا آخرين مواردي كه مورد توجه قرار خواهد گرفت در حوزه مشاغل فرهنگي خواهد بود و ما اميدواريم در اين زمينه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همچون هميشه با برنامه‌هاي متمايز وارد عمل شود. وي همچنين به جايگاه رسانه‌ها در استان‌ها اشاره كرد و گفت: متأسفانه روزنامه‌ها هنوز به جايي نرسيدند كه قوانين مربوط به تعرفه‌هاي دولتي در حوزه آگهي‌ها را به صورت قانونمند اجرا كنند و ما اميدواريم از سوي مسئولان ذي‌ربط تاكتيك‌هايي چيده شود تا قوانين آنگونه كه مقرر شده است، به اجرا درآيد. طاقتي‌احسن همچنين به ظرفيت بالاي فضاي مجازي در كشور اشاره كرد و گفت: اين حوزه مي‌تواند در صورت مديريت محتوا توسط وزارت ارشاد به يك فرصت تبديل شود و كارشناسان فرهنگي بر اين باورند اين مهم در كشور جاي كار دارد.
مديرمسئول روزنامه همدان‌پيام همچنين انتخاب برجسته‌هاي كشوري در حوزه‌هاي متعدد را يكي از اتفاقات شاخص مطرح كرد و گفت: خبرنگاران نيز اميدوارند به بهانه مناسبت‌هايي همچون روز خبرنگار، برترين‌ها و پيشكسوت‌هايشان معرفي و مورد حمايت قرار گيرند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com