مجموعه قضایی با تخریب کنندگان محیط زیست برخورد جدی می کند این مهم همواره یکی از اولویت های اساسی این مجموعه است.
رئیس کل دادگستری همدان گفت: حضور قضات در این مناطق و بازدید از نزدیک، زمینه ای برای آشنایی بیشتر مجموعه قضایی با این مناطق است.
محمدرضا عدالتخواه در جریان بازدید از منطقه حفاظت شده خانگرمز تویسرکان افزود: این بازدیدها موجب می شود آنها شناخت بهتری از آثار خسارات وارده به محیط زیست داشته باشند و در صدور آرا به این نکات نیز توجه کنند.
رئیس کل دادگستری استان همدان با بیان اهمیت و ضرورت مجازات های جایگزین حبس گفت: تجربه نشان داده که حبس و زندانی کردن مجرم به تنهایی نمی تواند در تنبیه او، کاهش جرائم و ایجاد امنیت تاثیر بگذارد.
عدالتخواه افزود: البته حبس افرادی که حضورشان در جامعه خسا ت بار و مضر است در حد ضرورت دارد مورد تاکید است.
وی با بیان اینکه جرائم خرد بیشترین میزان پرونده های قضایی همدان را تشکیل میدهد اضافه کرد: بنابراین اغلب مجرمان افراد خطرناک نیستند که نیاز به نگهداری آنها در زندان باشد هر چند مجرمان خطرناک هم باید در دوران تحمل محکومیت باز اجتماعی شده سپس به جامعه برگردند.
رئیس کل دادگستری همدان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بارها بر مجازات جایگزین حبس تاکید کردند بنابراین می توان علاوه بر استفاده از توان افراد مختلف از زندانیان نیز برای پاکسازی محیط زیست استفاده کرد.
عدالتخواه تأکید کرد: رهاسازی زباله در طبیعت و محیط های گردشگری پسندیده و مورد تأیید نیست.
وی افزود: همانگونه که افراد به نظافت فردی توجه دارند باید به نظافت محیط زندگی و جامعه نیز به عنوان خانه دوم حساس باشند.
در خبر دیگری که در ارتباط با همین موضوع است، برای گسترش همکاری و تعاملات اجرایی در راستای بهره مندی از امکانات و توانمندیهای طرفین به منظور تحقق اهداف پیشگیرانه همراه با هدف گذاری برای حفاظت محیط زیست، این اداره کل با معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: نظر به همگانی بودن وظیفه صیانت از حقوق شهروندی و محافظت از محیط زیست، برای بسط و گسترش همکاری های علمی، آموزشی، پژوهشی، اجرایی همچنین پیشگیری و جلوگیری از جرائم زیست محیطی و استفاده از ظرفیت و توانمندی طرفین این تفاهم نامه، با توجه به سیاست های کلی ابلاغی رهبر فرزانه انقلاب پیرامون حفاظت و صیانت از محیط زیست و انفال با استفاده حداکثری از خدمات عمومی رایگان مجازاتهای جایگزین حبس این تفاهمنامه منعقد شد.
سیده مریم محمدی افزود: هدف از انعقاد این تفاهمنامه فرهنگسازی صیانت و حفاظت از محیط زیست به منظور پیشگیری از تخریب انفال در بین اقشار مختلف مردم، ایجاد زمینه لازم برای تحقق اصول مرتبط از فصل سوم، اصل هشتم و پنجاهم قانون اساسی مبنی بر صیانت از محیط زیست از طریق هم اندیشی و همکاری با بهره گیری از ظرفیت و امکانات طرفین است.
وی همگام شدن با سیاستهای کلی محیط زیست و برنامههای این حوزه از طریق پیگیری امور مربوط به رعایت حقوق در قلمرو محیط زیست و برخورد با معضلات محیط زیستی، استفاده از ظرفیت خدمات عمومی رایگان جایگزین حبس زندانیان با هدف کاهش جمعیت کیفری زندانها و پاکسازی محیطزیست استان توسط زندانیان را از دیگر اهداف این تفاهم نامه برشمرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: به منظور حسن اجرای این تفاهم نامه کمیته ای متشکل از نمایندگان ثابت و تامالاختیار محیط زیست و معاونت پیشگیری دادگستری همدان در این اداره کل تشکیل میشود که این کمیته مسئولیت برنامهریزی، پیگیری و نظارت بر اقدامات مشترک و سایر موارد را بر عهده دارد.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان نیز گفت: پیرو تأکید رئیس کل دادگستری مبنی بر استفاده حداکثری از مجازاتهای جایگزین حبس، مقرر شد فرایند اجرای این کار مهیا و تسهیل شود.
عباس نجفی افزود: کمیته و کارگاهی در این راستا تشکیل و ۹ فرم با هدف استفاده از ظرفیت قانونی برای ارائه خدمات عمومی جایگزین حبس تهیه شد.
وی ادامه داد: این فرمها با چهار نمونه رأی طبق قوانین و قرار داد در اختیار قضات محاکم و دادسراها قرار گرفتهاست که شامل معرفی فرد به دستگاه مربوطه، نحوه فعالیت، کیفیت کار، حضور و غیاب و امثالهم است.