همدان سی‌امین استان در پرداخت مالیات همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  131213 تاریخ انتشار:  1402-01-10 - 10:01 تعداد بازدید:  521
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همدان سی‌امین استان در پرداخت مالیات

اقتصادی



مدیرکل امور مالیاتی استان همدان از رتبه سی‌ام همدان در پرداخت مالیات در کشور خبر داد و گفت: نیم درصد مالیات کشور در این استان دریافت می‌شود.

وجیه الله ذکوری در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: همدان جزو استان‌های فعال در کارگروه مبارزه با فرار مالیاتی است که با حضور نهادهای ذی‌ربط به طور مرتب برگزار می‌شود و این در روند اخذ مالیات موثر بوده است.

وی به دریافت مبالغ واقعی مالیات در همدان اشاره کرد و گفت: مالیات داده‌محور و هوشمند شده و بر اساس اسناد، مدارک و مستندات و ابزارهای پرداختی است و بر اساس علی‌الراس نیست که در این راستا مالیات هرآنچه باشد آن را مطالبه می‌کنیم و خارج از آن نخواهد بود.

 مدیرکل امور مالیاتی همدان با بیان اینکه افزایش‌های مالیاتی از محل شناسایی مودیان جدید و مبارزه با فرار مالیاتی در استان حائز اهمیت بوده خاطرنشان کرد: در همدان نیم درصد مالیات کشور، دریافت می‌شود که نه تنها رتبه اول را در این حوزه ندارد بلکه از لحاظ میزان وصول مالیات در کشور، رتبه ۳۰ را دارد.

وی با بیان اینکه بخشی از مالیات، مالیات بر ارزش افزوده است گفت: از ابتدای سال گذشته تا پایان بهمن ۲ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان مالیات در استان وصول شده که نسبت به سال‌های گذشته ۴۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

ذکوری با تاکید به اینکه دلیل افزایش مالیات شناسایی مودیان جدید مالیاتی، مبارزه با فرار مالیاتی و تغییر معیار رسیدگی بر اساس اسناد و مدارک بوده است خاطرنشان کرد: طبق اسناد و مدارک و فروش و ضریب سود واحدها و کسبه‌ مالیات‌هایی اخذ شده که با این روند اتفاقا شاهد کمترین اعتراض را در دریافت مالیات نسبت به سال‌های ‌گذشته بودیم.

وی در خصوص نحوه دریافت مالیات بیان کرد: تمام افرادی که در کشور فعالیت اقتصادی دارند، مشمول مالیات هستند و تشخیص آن طوری است که آمار کسبه‌ را در کشور داریم و آن هم از طریق پایگاه‌های مختلف اطلاعاتی به دست آمده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با اشاره به اینکه هر فعال اقتصادی اگر در کشور بخواهد پروانه کسب و بهره‌برداری و یا همان جواز کسب دریافت کند یک نسخه از اطلاعاتش به سامانه مالیاتی ارسال می‌شود افزود: هر فردی بخواهد فعالیت اقتصادی داشته باشد بر اساس قانون پایانه‌های فروشگاهی باید دستگاه پوز را تهیه کند و بدون داشتن پرونده مالیاتی هم دستگاه پوز داده نمی‌شود.

وی یادآور شد: از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی اصناف، اتاق بازرگانی، نظام صنفی، نظام پزشکی و نظام مهندسی و برای هر فردی که به نوعی دارای مجوز و اسناد و مدارک فعالیت اقتصادی داشته باشد، از طریق سامانه‌های موجود پرونده تشکیل می‌شود.

ذکوری در خصوص نحوه تشکیل پرونده برای دلالان نیز گفت: با رصد و پایش حساب‌های تجاری و گردش‌ حساب‌های افراد می‌توانیم تشخیص دهیم که آن حساب تجاری بوده یا خیر و برای گردش‌های تجاری نیز حتی خود فرد هم مراجعه‌ای نداشته باشد قادریم پرونده تشکیل دهیم تا رسیدگی امور مالیاتی فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه افرادی از پرداخت مالیات معاف هستند تاکید کرد: طبق قانون کشاورزان، دامداران، مرغداران، فعالان فرهنگی و هنری و طبق ماده ۸۱، ماده ۱۳۳ تا۱۴۵افرادی معافیت‌هایی مالیاتی دارند و غیر از این موارد معاف از مالیات نیستند.

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با بیان اینکه هر کسبه‌ای که فعالیت اقتصادی داشته باشد، مشمول پرداخت مالیات است اما اگر فعالیت اقتصادی آن از سقفی پایین باشد، مشمول مالیات نخواهد شد خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۶ میلیون تومان سود خالص، از مالیات معاف بوده است.

وی اضافه کرد: کسانی که سال گذشته کمتر از ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان گردش مالی داشتند، نسبت به نحوه دریافت مالیات، بر اساس تبصره ۱۰۰ توافق شد و۴۷ هزار نفر از آنها با عدد صفر معاف از پرداخت مالیات شدند که با این اقدام به کسبه خرد فشاری نبود.

ذکوری در خصوص فرار مالیاتی پزشکان نیز عنوان کرد: فرار مالیاتی در همه اقشار وجود دارد و در بین پرونده‌هایی که در حال بررسی است نام شرکت‌های بزرگی همچون فولاد دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه پزشکان عدم استفاده برخی از آنها از کارتخوان به مسئله جدی تبدیل شده است گفت: تمام پزشکان  از سال‌ گذشته مکلف بودند با مراجعه بیمار به مطب آنها، از کارتخوان استفاده کنند.

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان تصریح کرد: هر جا بیماران به مطب‌ها و مراکز درمانی مراجعه کردند و متوجه عدم استفاده از کارتخوان شدند که پزشک یا منشی درخواست پول نقد داشت، با سامانه ۱۵۲۶ یا سامانه www.intamedia. ir در بخش گزارش فرار مالیاتی موارد را به ما اطلاع دهند تا رسیدگی صورت گیرد.

وی بیان کرد: کارگروهی بین اداره مالیاتی و سازمان نظام پزشکی همدان تشکیل شده و نظارت قضایی هم وجود دارد که اگر با ارسال گزارش‌هایی از سوی بیماران و طبق بررسی لازم متوجه شویم فردی از کارتخوان استفاده نکرده اداره مالیاتی طبق ماده ۲۴ قانون پایانه‌های فروشگاهی مراتب را به سازمان نظام پزشکی اعلام می‌کند تا برخورد صورت گیرد.

ذکوری ادامه داد: ما به عنوان مرجع گزارش‌دهی موارد را اعلام و سازمان نظام پزشکی مرجع صدور مجوز پروانه پزشکی می‌تواند پروانه‌ای برای پزشکی به خاطر این موضوع صادر نکند.

وی با تاکید به اینکه سازمان نظام پزشکی مکلف است که در مرحله اول فرد مشکل را حل نکرد به تعلیق مجوز و در مراحل بعدی تا ابطال مجوز پیش رود افزود: در حال حاضر تعداد کمی از پزشکان از کارتخوان استفاده نمی‌کنند، کسانی که به این امر توجه ندارد بدانند با توجه به سامانه‌های اطلاعاتی و هوشمند شدن فرایند مالیاتی میزان درآمد آنها با پایش و رصد قابل شناسایی است.

مدیرکل امور مالیاتی همدان خاطرنشان کرد: امیدواریم پزشکان بیماران را به زحمت نیاندازند چراکه با گزارش آنها و در فرایند بعدی، طبق ماده ۲۴ پایانه‌های فروشگاهی نسبت به آنها رفتار خواهیم کرد که مطلوبشان نخواهد بود.

وی با بیان اینکه بالاترین رتبه وصولی مالیات در استان در مرحله اول از منبع مالیات بر ارزش افزوده بوده و در مرحله دوم شرکت‌ها و در مرحله سوم مشاغل گفت: امیدوارم با توجه به تغییر رویه‌های مالیاتی، کسبه برای فعالیت‌های اقتصادی و تجاری خود، فاکتور و اسناد و مدارک خود را نگهداری کنند.
 

واریز پول به حساب منشی یا کارکنان اقدامی غیرقانونی

ذکوری ضمن اینکه از واحدهای اقتصادی خواست برای معاملات از دستگاه پوز استفاده کنند و به حساب افراد دیگر به ویژه خانواده، فرزندان کوچک، کارگران و منشیان خود و افراد غیر، پولی واریز نکنند گفت: کارت به کارت کردن پول به حساب افراد دیگر علاوه بر اینکه حساب آن افراد نیز شناسایی می‌شود و ممکن است به استناد ماده ۲۷۴ مجرمانه تلقی شود، مالیات هم محاسبه خواهد شد.

وی با بیان اینکه این مسئله‌ای است که باعث بروز مشکلاتی خواهد شد افزود: افراد با پوز متعلق به خود کار کرده و مالیات منصفانه خود را بر آن اساس پرداخت کنند که هم خودشان و هم دیگران دچار گرفتاری نشوند.

مدیرکل امور مالیاتی همدان با بیان اینکه تمام هزینه‌هایی که افراد دارند را قبول داریم و به عنوان مثال اگر حقوق می‌دهند در سامانه حقوق و دستمزد اعلام کنند و اگر هزینه درمانی برای خود و خانواده‌های خود داشته‌اند آن را هم عنوان کنند افزود: هزینه درمانی هر مبلغی باشد که بیمه جبران نکند ما آن را از درآمد مشمول مالیات کم کرده و محاسبه نخواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های تجاری و واقعی و هزینه‌های خرید افراد را می‌پذیریم و همه آنها با ارائه مستندات قابل کسر است و مالیات مابه‌التفاوت پرداخت می‌شود گفت: اگر همه افراد برای دستمزد، بیمه و هزینه‌های درمانی، آب، برق و ... اسناد و مدارک کافی نگهداری و ارائه کنند، با توجه به اصلاح قانون مالیات‌ها مطمئنا مالیات منصفانه دریافت خواهد شد و فشاری نخواهد بود.

ذکوری با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ قانون پایانه‌های فروشگاهی، بخش اتصال پوزها به پرونده‌های مالیاتی انجام شد و سال گذشته قانون پایانه‌های فروشگاهی به درستی اجرا می‌شد عنوان کرد: از ابتدای آبان سال گذشته شرکت‌های بورسی مشمول قانون پایانه‌های فروشگاهی شدند و از ابتدای دی نیز شرکت‌ها و ادارات دولتی مکلف به اجرای آن بودند.

وی با تاکید به اینکه از ابتدای فروردین امسال تمام اشخاص حقوقی و شرکت‌ها مشمول عضویت در سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی هستند و مکلف‌اند از طریق سامانه پایانه‌های فروشگاهی فاکتور فروش صادر کنند گفت: از تمام مدیران شرکت‌ها و اشخاص حقوقی می‌خواهیم اقدام به انجام پیش‌نیازهای قانونی کنند و عضو سامانه مودیان شوند.

مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با تاکید به نصب نرم‌افزار از سوی آنها ادامه داد: اگر این شرکت‌ها قانون موجود را اجرا نکنند مشمول مقررات ماده ۲۲ و ۲۴ قانون پایانه‌های فروشگاهی خواهند شد که نخستین مورد آن است که معافیت‌هایشان از بین خواهد رفت.

وی عنوان کرد: معادل ۱۰ درصد از فروش‌هایشان جریمه خواهند شد که تا ۵۰ درصد هم قابل بخشودگی نیست و مشکلاتی بعدی هم ممکن است طبق قانون ماده ۲۴ پیش آید.

ذکوری با تاکید به اینکه مدیران حقوقی و اشخاص و شرکت‌ها حتما تدبیر لازم را برای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی طی سال جدید داشته باشند گفت: این مسئله به خاطر سنگینی جرایم حائز اهمیت است و امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ممکن است ادارات فروش قابل توجهی نداشته باشند اما باید جزو سامانه مودیان قرار گیرند افزود: آنها عضو سامانه می‌شوند و اگر فروش نداشتند فاکتوری برای آنها صادر نمی‌شود و نهایت هیچ مشکلی هم ایجاد نخواهد شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com