کارهای غیرکارشناسی به بیت‌المال لطمه می‌زند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  54597 تاریخ انتشار:  1393-09-29 - 05:45 تعداد بازدید:  285
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در مراسم تجلیل از معلمان و دانش‌آموزان پژوهنده مطرح شد
کارهای غیرکارشناسی به بیت‌المال لطمه می‌زند

اجتماعی

■ رحمانی: با سوءتغذیه فرهنگی در بخش پژوهش مواجه هستیم
 در هر مقوله‌ای که بر اساس کار کارشناسی و پژوهشی اقدام شده است موفق بودیم اما بی‌توجهی به این موضوع باعث شده است در ساخت برخی پروژه‌ها مانند پل فرهنگیان و... با مشکل مواجه شویم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب در مراسم تجلیل از معلمان و دانش‌آموزان پژوهنده اظهار کرد: انجام کارهای غیرکارشناسی در استان و شهرستان به بیت‌المال لطمه وارد می‌کند.
 توجه به پژوهش اولویت اول مجلس است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در این مراسم که به همت آموزش‌وپرورش ناحیه یک همدان برگزار شده بود از اینکه توجه به پژوهش اولویت اول مجلس است سخن گفت و با مطلوب ارزیابی کردن اقدامات پژوهشی کشور در حوزه نظامی و کسب موفقیت در این زمینه اضافه کرد:‌ باید به خلاقیت جوانان توجه بیشتری شود تا به شکوفایی برسد و مردم از آن استفاده کنند.
 امیر خجسته با بیان اینکه حوزه پژوهش در بودجه 94 مدنظر قرار خواهد گرفت بیان کرد: اگر از این موضوع غفلت شود کسانی ‌که کارآفرین و پژوهشگر هستند به خارج از کشور مهاجرت خواهند کرد. در حالی‌که ما باید فکر و خلاقیت را به عنوان محصول تجاری به دنیا عرضه کنیم.
حوزه پژوهش نیازمند بودجه خاص است
 خجسته با تأکید بر اینکه در حوزه پژوهش باید بودجه خاص در نظر گرفته شود گفت: کسانی که نمی‌دانند پژوهش چه جایگاهی دارد بودجه آن را در هزینه‌های جاری سرمایه‌گذاری می‌کنند.
وی از آموزش‌و‌پروش به عنوان زیر ساخت علمی کشور نام برد و افزود: اگر به این بخش توجه شود آینده کشور تأمین خواهد شد.
 نظام رتبه‌بندی معلمان جامع نیست
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظام رتبه‌بندی معلمان توضیح داد: در 70 درصد این رتبه‌بندی دولت می‌تواند اثر‌گذار باشد اما این طرح در مجلس طبق اصل 60 و 70 به دلیل اینکه به برخی موارد توجه نشده است و جامع نیست برگردانده شده است اما در هر حال نظام رتبه‌بندی باشد یا نباشد باید در آینده نزدیک دولت و مجلس به فکر معلمان باشند.
 نظام آموزشی به عنوان متولی اصل پژوهش، پژوهش‌محور نیست
در ادامه این مراسم محمد رحمانی محقق و پژوهشگر استانی وکشوری سخنانش را با فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند "عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به عنوان یک اصل در کارها و فعالیت‌های حوزه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد و اینکه تحقیق منبع تغذیه آموزش است و اگر آن را جد ی نگیرم سال‌های متمادی بایستی چشم به منابع خارجی داشته باشیم" آغاز کرد.
رحمانی در ادامه اظهار امیدورای کرد کارکردهای تخصصی و فضای تعامل دو سویه بین مسئولان و پژوهشگران به وجود بیاید.
وی به این واقعیت هم اشاره کرد که آموزش‌وپرورش با فراز و نشیب‌هایی فراوانی در عرصه دنیای مجازی و فناوری‌های در توسعه اطلاعات و افزایش رشته‌ها مواجه است که همه این موارد ناشی از پیشرفت است اما این نکته هم وجود دارد که گفته می‌شود نظام آموزشی به عنوان متولی اصل پژوهش، پژوهش‌محور نیست.
 پژوهش‌محوری در شرایط سیستمی ما نقش خود را ایفا نمی‌کند
معاون دانشگاه و رئیس مرکز آموزشی‌فرهنگی سما همدان به برخی از مشکلات در سیستم آموزش وپرورش اشاره کرد و توضیح داد: پژوهش‌محوری در شرایط سیستمی ما نقش خود را ایفا نمی‌کند چرا که تدریس ساده‌تر و درآمد حاصل از آن سهل‌الوصل‌تر است و با این شرایط تأمین شرایط و امکانات پژوهشی نیازمند داشتن اعتبارات لازم، صبوری و شکیبایی است.
 کاربردی نبودن نتایج پژوهش در تصمیم‌گیری‌ها
رحمانی از کاربردی نبودن نتایج پژوهش در تصمیم‌گیری‌ها سخن گفت و افزود: ما با یک سوءتغذیه فرهنگی در بخش پژوهش مواجه هستیم که باید تدبیری برای آن اندیشیده شود. البته این موضوع به روش تدریس باز می‌گردد زیرا روش تدریس ما یا معلم‌محور است یا شاگرد‌محور، معلم‌محور یعنی کتاب و جزوه اما اگر قرار است سیستم آموزشی پژوهش‌محور باشد به عقیده من آهسته آهسته باید به سمت شاگردمحوری حرکت کرد در همین زمینه بسیاری از اساتید بزرگ می‌گویند ما شاگردهایمان را روی شانه‌های خود قرار نمی‌دهیم ما روی شانه‌های شاگرد قرار می‌گیریم و این امر باعث ایجاد حس کنجکاوی و در شرایط بهتر معلم را به عنوان راهنما در سیستم آموزشی تبدیل می‌کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد واحد همدان در ادامه توضیح داد: سیستم شاگردمحور همان روش پژوهش‌محور است و متأسفانه این شرایط در دانشگاه‌ها وجود ندارد و دانشگاه تبدیل به فضایی شده است که در آنجا تنها کتاب و جزوه و یک سری اقدامات تکراری انجام می‌شود و توانایی دانشجوی ما را نسبت به مسائل آموزشی کاهش می‌دهد.
 در تشکیلات نظام آموزشی در خصوص پذیرفتن حوزه پژوهش مشکل داریم
رحمانی با اشاره به مانع پیش‌ روی کارهای پژوهشی بیان کرد: در بسیاری از مواقع کار پژوهشی انجام می‌شود اما مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و از سوی دیگر ما به شکل واقعی در سازمان و تشکیلات مدیریت نظام آموزشی در خصوص پذیرفتن حوزه پژوهش مشکل داریم.
در حالی‌که باید قبول داشته باشیم که فقدان ارتباط متقابل میان تصمیم‌گیران و پژوهشگران مشکل اصلی عدم توسعه یافتگی است همچنین قبول داشته باشیم گاهی عدم احساس مسئولیت‌پذیری برای قبول کردن نتایج پژوهش در تصمیم یکی از مشکلاتی اساسی است و شک نداشته باشیم در اختیار نداشتن امکانات و منابع مالی در پژوهش از بدترین شرایطی است که متأسفانه وجود دارد در زمانی‌ که داعیه پژوهشی داریم.
 مدیران به نتایج کارهای پژوهشی اعتماد ندارند
وی اضافه کرد: آسان بودن تصمیم‌گیری گاهی به شکلی است که حوصله مدیران را برای استفاده کار پژوهشی کم می‌کند گاهی مدیران به نتایج کارها‌ی پژوهشی اعتماد ندارند.
اما در بحث پژوهش مشکلات فرهنگی، تکنولوژی وجود دارد اینترنت با همه خوبی در کار پژوهش به آفت تبدیل شده است جامعه را عادت داده است به استفاده محض از کار دیگران یا در دانشگاه دانشجو حوصله کار پژوهشی ندارد یاد گرفته است کتاب حفظ کند.
رحمانی در کنار انقلاب صنعتی و انقلاب الکترونیکی به انقلاب کارآفرینی اشاره کرد و گفت انقلاب کارآفرینی ممکن نیست مگر اینکه سیستم آموزش‌وپرورش و دانشگاه ما به سمت مهارت حرکت کند.
در این مراسم مدیر آموزش‌وپرورش ناحیه یک همدان از توجه ویژه دولت تدبیر و امید به پژوهش سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که این روند ادامه داشته باشد.
بهمن پارسا به 2 اتفاق مهم در ناحیه یک اشاره کرد و گفت: تأسیس پژوهش‌سرای دانش‌آموزی به نام «دکتر پرویز اذکایی» و در سال آینده پژوهش‌سرای دانش‌آموزان به نام «دکتر ذکاوتی» که از افتخارات استان در حوزه پژوهش و تحقیق هستند زمینه را برای پژوهشگران و دانش‌آموزان فراهم می‌کند.
گفتنی است در پایان این مراسم از معلمان و دانش‌آموزان پژوهنده تقدیر شد همچنین از محمد رحمانی، محقق و پژوهشگر استانی و کشوری، 5  دانش‌آموز پژوهشگر استانی و 3  دانش‌آموز حایز رتبه برتر در ناحیه یک و دانش آموزان برتر جشنواره های استانی و کشوری تقدیر شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com