1403-01-181403-01-28bool(false) مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا قرار دارند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120242 تاریخ انتشار:  1400-08-04 - 09:52 تعداد بازدید:  222
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

یکم تا هفتم آبان‌؛ هفته آشنایی با هپاتیت
مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا قرار دارند

اجتماعی

یک فوق‌تخصص گوارش و کبد با تأکید بر اینکه انواع هپاتیت به دلیل مشغله کاری یا مصرف نوشیدنی‌های الکلی در میان مردان بیشتر از زنان شایع است، گفت: هپاتیت به شرط مراجعه زودهنگام به پزشک و تشخیص و توجه به بیماری قابل درمان است.
به گزارش ایرنا، هفته اول آبان‌ماه هفته آشنایی با بیماری هپاتیت نام‌گذاری شده است؛ بیماری‌ای که طبق گفته رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت با 3 گونه A، B و C خودنمایی می‌کند و در حال‌حاضر 8/3درصد جمعیت جهان یعنی معادل ۲۹۶ میلیون نفر به هپاتیت B مبتلا هستند و 75/0درصد جمعیت جهان نیز از هپاتیت C رنج می‌برند، همچنین 9/5 درصد میزان بروز هپاتیت B  و 3/2درصد نیز میزان بروز هپاتیت C در کشور است، اما از نظر میزان شیوع، ایران جزو کشورهایی با شیوع پایین است و میزان شیوع هپاتیت B کمتر از یک درصد و میزان شیوع هپاتیت C کمتر از 3/0درصد جمعیت عامه است.
به گفته رشید رمضانی البته این آمار در جمعیت‌های خاص همچون معتادان تزریقی بیشتر است و میزان شیوع بیماری هپاتیت دربین آنها ۳۵ درصد است و نشانگر لزوم تمرکز ویژه بر این افراد است که از طریق زندان‌ها و... به سراغ این بیماران می‌رویم.
کمتر از ۲۰۰ هزار نفر مبتلا به هپاتیت C و کمتر از یک میلیون نفر مبتلا به هپاتیت B در کشور داریم. در این میان آمار ابتلا در میان مردان بیشتر از زنان است.
وی افزود: هپاتیت یعنی تورم کبد و در نتیجه وقتی سلول‌های کبد به دلایلی همچون بیماری‌های ویروسی، میکروبی، داروها، بیهوشی‌های مکرر، ضربه و مصرف الکل متورم می‌شود بروز و ظهور می‌کند.
 علائم ظاهری ابتلا به هپاتیت چیست؟
فوق‌تخصص گوارش و کبد بیان کرد: کبد وقتی متورم شد کارایی خود را از دست می‌دهد؛ ابتدا بزرگ می‌شود و سپس آنزیم‌های کبدی بالا می‌رود. به این معنا که در حالت عادی، سموم موادغذایی که مصرف می‌شود از طریق کبد گرفته و متابولیزه می‌شود، اما اگر کبد نتواند کار اصلی خود را به خوبی انجام دهد این مواد سمی به‌طور مستقیم وارد سیستم خونی انسان می‌شود و عوارضی از خود نشان می‌دهد.
وی در خصوص علائم ابتلا به هپاتیت و راه‌های انتقال آن گفت: با ورود ویروس به بدن و گذر از دوره کمون علائم بیماری آغاز می‌شود. علائم در فاز حاد بیماری با تب پایین، زردی خفیف، تهوع، استفراغ، درد شکم و... است؛ سپس بیماری وارد فاز مزمن می‌شود درصورتی که بیماری بیش از ۶ ماه در بدن بماند هپاتیت مزمن و کمتر از ۶ ماه هپاتیت حاد است.
خسرونیا افزود: اگر شخصی دچار زردی چشم، درد شکم در ناحیه کبد، بی‌اشتهایی و پررنگ شدن ادرار شد احتمال ابتلا به هپاتیت او بالا است و فوراً باید به متخصص مراجعه کند.
 ابتلا به هپاتیت با سوء‌‌تغذیه پیوند خورده است
خسرونیا با تأکید بر اینکه سوء‌تغذیه نقش برجسته‌ای در ابتلای افراد به هپاتیت دارد، گفت: به دلیل سوء‌‌تغذیه، این بیماری در حال افزایش در جهان است، بنابراین وظیفه دولت‌ها است که مواد غذایی کافی در دسترس افراد ساکن در مناطق محروم قرار دهند تا این بیماری کنترل شود.
وی افزود: ابتلا به این بیماری در کشورهای فقیر شایع‌تر و نزدیک به ۴۰ درصد افراد مبتلا به یک نوع از این بیماری هستند، اما در کشورهای پیشرفته هم این بیماری به دلیل مصرف الکل شایع است.
به گفته فوق‌تخصص گوارش و کبد، انواع هپاتیت به دلیل مشغله کاری مردان یا مصرف بیشتر نوشیدنی‌های الکلی در میان مردان بیش از زنان شایع است. در حقیقت انتقال هپاتیت B بیشتر از طریق رفتارهای پرخطر جنسی است، اما سایر راه‌ها مانند استفاده از فرآورده خونی آلوده، سرنگ مشترک، وسایل آرایشی آلوده و... نیز می‌تواند انتقال‌دهنده ویروس باشد. بیشترین راه‌ انتقال هپاتیت C نیز تماس با خون فرد آلوده است که از این طریق بیماری هپاتیت C در گروه‌هایی که مبادرت به مصرف مواد تزریقی می‌کنند، محتمل‌تر است.
 هپاتیت قابل درمان است اگر سریع تشخیص داده شود
وی درباره درمان این بیماری هم بیان کرد: هپاتیت A و B قابل درمان است و نوع C پیش از این با عارضه برخورد می‌کرد که امروزه درمان آن هم سهل‌الوصول شده، اما تمام این حالت‌ها به شرط مراجعه زودهنگام به پزشک و تشخیص و توجه به بیماری است. افراد با مراجعه به واحدهای مشاوره هپاتیت می‌توانند خدمات لازم را دریافت کنند که این موضوع نیازمند افزایش آگاهی پیرامون بیماری است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com