ناتوانی مجلس در پیگیری حق مردم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  130602 تاریخ انتشار:  1401-12-08 - 14:33 تعداد بازدید:  1738
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پارلمان بیش از حد با دولت تسامح دارد
ناتوانی مجلس در پیگیری حق مردم

داخلی


هر اندازه که فریاد نمایندگان منتقد برای استیضاح وزرا، نتیجه ملموسی ندارد، پیامدهای ناگوار تورم و گرانی برای مردم، کاملاً، ملموس است و آنان روزبه‌روز، دشوارتر شدن تأمین حداقل نیازهای معیشتی‌شان را با بهت و نگرانی، تجربه می‌کنند و واقعیت تلخ‌تر، این است که امیدی هم به کارآمدی دولت و نقش نظارتی مجلس ندارند.

انفعال قوه مقننه در قبال قوه مجریه و زیر سؤال رفتن اعتبار بهارستان بین مردم، پدیده قابل کتمانی نیست. اما چرا مجلسی که قرار بود در «رأس امور» باشد، تا این حد به حاشیه رانده‌شده و جز انتقادهای ریز و درشت پشت تریبونی و رسانه‌ای و گاهی فریادهای چند نماینده منتقد، صدایی از بهارستان شنیده نمی‌شود و اقدامی جدی از بهارستان نشینان دیده نمی‌شود؟ دلیل ناکامی طرح‌های استیضاح وزرا چیست؟ نمایشی بودن تهدیدکنندگان وزرا یا سد هیأت رئیسه یا ترکیبی از این دو؟
برخی از نمایندگان مجلس معتقدند دلیل وضعیت موجود اقتصادی، تیم اقتصادی دولت و ناکارآمدی و نابلدی این تیم است که حتی رئیس جمهوری هم به آن توجهی ندارد.

مجلسی‌ها که تاکنون تساهل حداکثری با دولت برای به‌کارگیری ابزارهای استیضاحی داشته‌اند، این تصور را در اذهان عمومی به وجود آورده‌اند که مجلس، وکیل دولت است به‌جای ملت.

نمایندگان مجلس به نظر می‌‌رسد قادر به مسئولیت‌پذیر کردن دولت نیستند یا اینکه در مجلس، نیروهای حامی دولت از قدرت کافی برای خنثی‌سازی ابزارهای نظارتی مجلس بر دولت، برخوردارند. نمونه برجسته حامی قدرتمند دولت در مجلس، قالیباف است که با حامیان خود و اختیارات هیأت رئیسه تا به امروز توانسته از استیضاح وزرای دولت رئیسی جلوگیری کند.

حسن لطفی، نماینده رزن و درگزین در گفت وگو با رویداد24 ، در واکنش به اینکه برخی اعتقاد دارند مجلس در کار نظارتی خود به دلیل همسو بودن با دولت، کوتاهی می‌کند، گفت: تعامل بیش از اندازه مجلس با دولت، به کشور آسیب می‌زند.

مجلس باید به وظیفه نظارتی خود، حتی در حوزه استیضاح عمل کند. به اعتقاد بنده می‌طلبد برخی وزرا، استیضاح شوند چون با گذشت یک سال و نیم از عمر دولت، فرصت کافی داشتند که خود را اثبات کنند. مثلاً در حوزه خودرو چه اتفاقی افتاده است؟ این دولت، پراید را با چه قیمتی تحویل گرفت و الآن قیمت آن چند است؟ مدیران بخش‌هایی از دولت مثل صنعت، بهداشت و درمان و اقتصاد فرصت خوبی داشتند تا برنامه‌هایشان را پیاده کنند و به نظر من بهتر است این افراد پیش از اینکه استیضاح شوند، استعفا بدهند.


علی اصغر باقرزاده، نماینده مجلس در تذکر شفاهی خطاب به رئیس جمهوری، اظهار کرد: بنده در مجلس در مورد نبود هماهنگی بین تیم اقتصادی به شما مطالبی را عرض کردم اما هیچ اتفاقی نیفتاد. آقای رئیسی! تیم اقتصادی شما بدون برنامه و ضعیف است. این موضوع را جدی بگیرید.


وی بیان کرد: تا کی مردم تاوان سوء مدیریت و ناکارآمدی مسئولان را دهند؟ آیا تورم و گرانی‌های اخیر در حوزه ارز و خودرو و کالاهای اساسی برای استیضاح وزیر اقتصاد کافی نیست؟ ما نماینده مردم هستیم یا دولت؟ تا کی باید سکوت کرد.

علیرضا شهبازی نماینده نهاوند در مجلس در گفت وگو با خبرگزاری موج با اشاره به اینکه هر وزیری که ضعیف عمل کرده باید در مقابل مجلس پاسخگو باشد، اظهار کرد: متأسفانه با وجود ضعف عملکرد برخی وزرا اما برخی نمایندگان مجلس نسبت به ارزیابی آنها به وظیفه خود عمل نکرده‌اند، به همین دلیل شاهد این هستیم که برخی وزرا همچنان در رأس دستگاه فعالیت دارند در حالیکه حوزه نظارتی آن دستگاه عملکرد مناسبی ندارد.

از سوی دیگر برخی نمایندگان حامیان دولت رئیسی هم که امروز به وضعیت اقتصادی انتقاد دارند نیز اقدام به استیضاح نمی‌کنند و تنها به تذکر در مجلس بسنده می‌کنند.

در سالجاری مجلسی‌ها چند بار اقدام به استیضاح وزیر صمت کردند اما هربار با بهانه‌ای این استیضاح شکل نگرفت یا در نهایت استیضاح با لابی‌های سنگین از بین رفت و شد آنچه که امروز در وزارت صمت شاهد آن هستیم.

نمونه دیگر ناکام ماندن مجلسی‌ها از استیضاح وزرای دولت درباره وزیر بهداشت و استدلال نمایندگان در افزایش قیمت دارو است. عبدالحسین روح الامینی نجف‌آبادی عضو کمیسیون بهداشت مجلس ۱۸ دی ماه با تأکید بر اینکه تاکنون ۵۹ نماینده در سامانه جامع قانونگذاری مجلس طرح استیضاح وزیر بهداشت را امضا کرده‌اند و استیضاح همچنان در دستور کار است، گفت: «اظهارات معاون پارلمانی در مورد پس‌گرفتن اغلب امضاها صحت ندارد». اما حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در جلسه یکشنبه، ۹بهمن‌ماه کمیسیون بهداشت و درمان گفت: « تعداد امضاها به ۷ نفر رسید» و برای هر استیضاح حداقل 10 امضا لازم است.

جریان لابی دولت در مجلس تصور می‌کند با جلوگیری از استیضاح و سؤال نمایندگان از وزرا، دستاورد قابل ملاحظه‌ای برای رئیس جمهوری به‌دست آورده‌است. غافل از آنکه مردمی که از اصلاح امور به‌وسیله نمایندگان خود ناامید شوند، مسیر غیردموکراتیکی را برای تغییر و اصلاح امور در پیش خواهند گرفت.

گویی برای برخی نمایندگان این مجلس که دست بالا در مجلس دارند اولویت، حمایت از دولت است و نه حمایت از مردم. مردمی که شاهد کوچک‌شدن سفره‌های خود هستند و با دلار نجومی و انواع مشکلات روز را به شب می‌رسانند تا شاید مجلس و دولت انقلابی کاری از پیش ببرد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com