۱- چندی پیش محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور در توییتر نوشت: «پیگیری مصوبات دور اول سفرهای استانی»، «بررسی عملکرد مسئولان» و «بازخواست آنها»، اهداف اصلی دور دوم سفرهای استانی است و حل مشکلات مردم، مسأله اصلی دولت است.
اتفاق و وعدهای که در سفر رئیس جمهور به بوشهر با تشویق ۵ مدیر و برکناری ۵ مدیر دیگر و در سفر خوزستان با برکناری دوازده مدیر جنبه واقعی و تحقق گرفت.
۲- در روزهای گذشته معاون اجرایی رئیس جمهور باز هم بر ارزیابی دائمی عملکرد مدیران تاکید کرده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفته؛ تغییر مدیران ضعیف و انتصاب مدیران تازه نفس و انقلابی در استانها ادامه دارد. رسیدگی به مشکلات مردم، بازدید و افتتاح و ارزیابی روند اجرایی پروژههای عمرانی و ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی از جمله اهداف سفرهای استانی است. عملکرد مدیران اجرایی از 5 مسیر بررسی و ارزیابی و بعد با نماینده عالی دولت طرح موضوع میشود و بعد با دستگاههای نظارتی، معتمدان و دلسوزان دولت مشورت کرده و در نهایت به جمعبندی میرسیم. در حوزه های مختلف اعم از حوزه ستادی استاندار، فرمانداریها و دستگاههای اجرایی به جمعبندیهایی رسیدهایم و بدون شک تغییرات لازم انجام میشود که این جابجاییها زمان زیادی طول نمیکشد. با تدبیر رئیس جمهور پیگیری برنامه های مهم اعم از عمرانی و اقتصادی را در استان های مختلف خواهیم داشت و سفرهای نظارتی هم در استانها خواهیم داشت.
3- این تاکید بر عملکرد و کارنامه مدیران در شرایطی است که رئیس جمهور پیش از این بر اخلاق و معنویت در مدیریت و مدیران دولت سیزدهم بارها تاکید کرده است.
رئیس جمهور در دیداری با بیان اینکه جوامع با عنوان توسعه یافته زیاد هستند اما توسعه یافته ترین جوامع را اگر نگاه کنید تنها در حوزه اقتصاد است که پیشرفته هستند، تصریح کرد: اقتصاد تمام نیاز انسان نیست، بلکه اخلاق، معنویت و عدالت در توسعه یافتگی مهم است، همچنان که انسان نیازمند شرایط مادی است به اخلاق و عدالت و محبت نیز نیاز دارد.
رئیس جمهور در ادامه، قانون عادلانه، مجریان عادل و داوری های عادلانه را در اجرای عدالت و پیشرفت جامعه مورد تاکید و اهمیت قرار داد و افزود: وصف مردمی بودن برای دولت را وصف لازم در همه تصمیمگیری ها و تصمیمسازیها میدانیم. در جهت ایجاد تحول و توجه به عدالت و همه امور ، نیروهای تحولگرا میخواهیم، لذا تاکید بر استفاده از نیروهای جوان تحولگرای انقلابی داریم که این مسئله را حقیقتا قبول دارند و نیاز جدی کشور میدانند. نیروی جوان، کارآمد، انقلابی با تاکید بر بومی را لازم می دانیم، چون احساس مسئولیت بیشتری دارند و مشکل رفت و آمدی هم ندارند. کار تحولی بدون داشتن روحیه تحولی امکان پذیر نیست.
۴- رئیس جمهور در نوروز امسال نیز در همایش سراسری مدیران دولت مردمی با بیان اینکه در سال نو، همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند، نیازمند یک روحیه جدید و یک نگاه تحولی هستیم، گفته بود؛ در سال ۱۴۰۲ نیازمند یک تحول درونی هستیم تا نگاه ما بر اساس آن به کارها نگاه مردمداری، انقلابی و جهادی باشد. نقدپذیری از ویژگیهای دولت است. در گزینش افراد به صلاحیتهای واقعی توجه شود. در استانها بومی سازی را رواج دهید.
۵- حال به رغم این تاکیدات در راستای رفتار اخلاقی و توجه به معنویت توسط مدیران دولت و تاکید بر ارزیابی ها و میزان ایجاد رضایتمندی در مردم و تاکید بر همکاری با مطالبه گران مردمی، کلیپی در فضای مجازی استان منتشر شده که حکایت از رفتارهایی بر خلاف تمام تاکیدات رئیس جمهور و دولت دارد.
هر چند تلاشهای زیادی شده تا این کلیپ حذف شود و انتشار نیابد اما در همان زمان محدود به اندازه کافی منتشر شده و نشانگر رفتار تهی از اخلاق و معنویت مدیران حاضر در این جلسه است.
۶- اینکه چگونه یک مدیر در دولتی که ادعای اخلاق، معنویت و کرامت دارد به خود اجازه داده این سخنان را خطاب به مطالبه گران جوان و انقلابی به زبان بیاورد و بدتر از آن مافوق او در جلسه آنچنان که از کلیپ برداشت میشود، سکوت رضایت آمیز داشته باشد، بسیار قابل تأمل است.
واقعاً چه اتفاقی در استان رخ داده که با مطالبهگران و منتقدان چنین برخورد عاری از ادب و کرامتی میشود و مدیری از ادبیات توهین آمیزی برای پاسخ به مطالبه گران به صورت شفاف و با شجاعت استفاده میکند؟!
۷- دولت وعده ارزیابی داده و زمان اعلام نتایج آن را پیش از سفرهای دور دوم اعلام کرده است اما نماینده ارشد دولت در استان میتواند به این موضوع ورود کرده و با یک ارزیابی ساده و مشاهده فیلم کار دولت را زودتر، خود انجام دهد.
افکار عمومی نمیپذیرد که مدیران اینگونه با جوانان انقلابی، مطالبه گران و منتقدان رفتار کرده و مدیر ارشد دولت در استان نیز به سادگی از کنار آن عبور کند. هر چند دولت وعده داده ارزیابیها دائمی است.