1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) 1403-09-141403-09-24bool(false) چند قدم از هگمتانه جهانی تا جهانی شدن دره خرم‌آباد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 24 آذر 1403

Today : Sat, December 14, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140744 تاریخ انتشار:  1403-09-07 - 11:40 تعداد بازدید:  79
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نشست بررسی پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد ۶ آذرماه برگزار می‌شود
چند قدم از هگمتانه جهانی تا جهانی شدن دره خرم‌آباد

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری


جهانی شدن هگمتانه و پیمودن راهی که منجر به رسیدن این نقطه شد می‌تواند حاوی تجاربی باشد برای استان لرستان زیرا که استاندار لرستان از نشست اولیه پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد که 6آذرماه امسال در فرانسه برگزار می‌شود به رسانه‌ها خبر داده است.

سید سعید شاهرخی اظهار کرد: قسمت نخست بررسی پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد 6 آذر ماه با حضور هیأت 5نفره ایرانی و همراهی حسن‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی لرستان در فرانسه با هدف شناخت و رفع نواقص احتمالی برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: در صورت وجود هرگونه اشکال اولیه، تا تیر ماه سال آینده برای رفع این نواقص و اشکال‌های احتمالی فرصت داریم تا بتوانیم پرونده ثبت‌ جهانی این دره تاریخی و کهن را تکمیل کنیم.

استاندار لرستان با اظهار امیدواری برای ثبت جهانی دره خرم‌آباد، گفت: امیدواریم تیرماه ۱۴۰۴ جشن جهانی شدن دره خرم‌آباد را با حضور همه دوستداران لرستان جشن بگیریم. ثبت جهانی دره خرم‌آباد به‌عنوان یکی از مطالبات با اهمیت و تاریخی مردم لرستان بوده که با اقدامات انجام‌شده در گذشته و اکنون توانسته‌ایم این کار را اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: ثبت جهانی این دره تاریخی به‌عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی مدیریت ارشد استان بوده است و تا نهایی شدن این پرونده و ثبت جهانی، آن را دنبال خواهیم کرد.

وی بیان کرد: پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد به‌عنوان تنها پرونده ارسالی ایران به یونسکو، شهریور ۱۴۰۳ توسط ارزیاب مورد بازدید و بررسی قرار گرفت تا در روزهای آینده، نشست اولیه رفع اشکال و نواقص احتمالی آن در کشور فرانسه برگزار شود.

شاهرخی در لرستان با اشاره به اینکه غارهای کلدر، قمری، گیلوران، یافته، کنجی و 2پناهگاه صخره‌ای گرارجنه و پاسنگر در دره تاریخی خرم‌آباد قرار دارند، افزود: قلعه فلک‌الافلاک و دره خرم‌آباد به‌عنوان سهمیه ایران برای ثبت جهانی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) انتخاب شده‌اند.

کارشناسان بر این باورند، در صورت جهانی شدن آثاری در همسایگی همدان و اتصال راه‌های دسترسی برای گردشگران غرب کشور می‌تواند دارای مسیر گردشگری برای جذب گردشگران جهانی شود .

آگاهی‌رسانی و اطلاع‌رسانی به جامعه جهانی سبب افزایش فعالیت‌های گردشگری خواهدشد، امروزه برای گردشگران بین‌المللی بسیار مهم است که به بازدید از یک اثر جهانی بپردازند. آنها احساسات هویتی خود را در آثار جهانی جست‌وجو می‌کنند.

ثبت یک اثر جهانی نوعی تبلیغ برای مقصد به حساب می‌آید و متولیان کشورها سعی می‌کنند برای جذب گردشگران بیشتر به آن منطقه زیرساخت‌های لازم از جمله راه‌های دسترسی، ارتباطی، حمل ونقل جاده‌ای ریلی، هوایی، مراکز اقامتی، پذیرایی را به نحو احسن تکمیل و آماده کنند.

جامعه محلی که بالاترین سهم را می‌تواند از ثبت جهانی یک اثر داشته باشد با سرریز شدن گردشگران به بهبود اقتصادی دست می‌یابد و برای فروش محصولات منطقه خود کسب وکارهای کوچک را شکل می‌دهند و با توزیع درآمد، کیفیت زندگی مقصد در بُعد اقتصادی و بهداشتی بهبود می‌یابد؛ با توجه جامعه جهانی، کارشناسان سعی می‌کنند به آموزش جامعه محلی در زمینه‌های فرهنگی و حفاظتی بپردازند و کم کم جامعه محلی ایستا به جامعه محلی پویا تبدیل می‌شود و چون دیگر جامعه محلی از ثبت جهانی اثر سود می‌برد به حفاظت ازآن نیز اقدام خواهد کرد.

گذشته از این موارد براساس پژوهش‌های انجام شده تصویرذهنی گردشگران بین‌المللی از یک مقصد در تصمیم به سفر، رفتار در حین سفر و قصد انجام سفرهای مجدد را رغم می‌زند و ثبت یک اثر جهانی در یونسکو به خوبی می‌تواند برتصویر ذهنی گردشگران تأثیر بگذارد. ثبت یک اثر جهانی می‌تواند به برندیگ آن مقصد یا کشور منجر شود همانند ایتالیا که با ثبت بیشترین آثار جهانی، خود را به عنوان صاحب نام در معماری برند کرده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com