ساخت سالن بزرگ و استاندارد برای موسیقی
ایجاد مکانی برای فروش محصولات صنایعدستی به ویژه برای زنان سرپرست خانوار
ایجاد سامانهای برای عرضه محصولات صنایعدستی
تقویت و بهروز رسانی منابع کتابخانههای استان
تجهیز کتابخانهها به ابزارهای پیشرفته روز
همکاری همه دستگاههای اجرایی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی
فراهم کردن شرایط افزایش روحیه شور و نشاط در استان
تشکیل کارگروه کودک در امور اجتماعی استانداری
ایجاد سالنهای پلاتو برای اجرا و تمرین تئاتر در استان
انتخاب دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان از خود شهر همدان
توجه ویژه به سینما و ساخت فیلمهای سینمایی
تأمین اعتبار برای انجمنهای ادبی
حمایت از شاعران و نویسندگان همدان
ایجاد دانشکده هنر در دانشگاه بوعلی سینا
برگزاری جشنوارههای ملی و بینالمللی در حوزههای فرهنگی هنری در همدان
ایجاد مراکز تخصصی کودک و نوجوان
ایجاد اشتغال و تأمین مسکن برای هنرمندان
ایجاد خانه مجریان و حمایت از آنها از خواستههای خود بیان کردند.
جملاتی که خواندید گزیدهای از همه آنچه بود که هنرمندان و فعالان فرهنگی اجتماعی استان در نشست با استاندار مطرح کردند.
به گزارش همدان پیام،در این نشست که با حداکثر ظرفیت سالن شهدای استانداری پیش رفت، در کنار بیان مسائل و پیشنهادات، برخی هنرمندان به شعرخوانی و اجرای هنرمندانه موسیقی نیز پرداختند.
استاندار پس از شنیدن مسائل و موارد مطرح شده، در جایگاه سخنران این نشست قرار گرفت و با تأکید بر اینکه از ایجاد شادی در جامعه حمایت میکنیم، ادامه داد: تولیدات هنری شاد و فاخر حمایت و پشتیبانی میشود به شرطی که رضایت عمومی را جلب کند. هنرمندان دغدغهمند مشکلات اجتماعی و فرهنگی جامعه هستند.
حمید ملانوری با اشاره به اینکه کارش را با امور فرهنگی آغاز کرده و تئاتر و خوشنویسی را تجربه کرده، یادآور شد: ۹ سال در اداره ارشاد مسئولیت داشتهام.
وی با بیان اینکه مشکلات جامعه فرهنگ و هنر در زمینه مداخلات در فرهنگ را میشناسد، افزود: اهمیت و نقش فرهنگ و تأثیر آن در صحنه سیاسی و اجتماعی مشخص است. در فضایی پرهیاهو زندگی میکنیم که ارتباطات، تداخلات فرهنگی را تشدید کرده است.
ملانوری با اشاره به اینکه برخی جوانان احساس بیهویتی میکنند و به دنبال معنا و مفهوم هستند که یک آسیب اجتماعی است، اضافه کرد: «هنر و ابزار هنر اعتمادبخش و امیدآفرین است.
استاندار تغییرات عمومی در جامعه را جزیی از فرهنگ دانست و افزود: هنرمند میتواند بسیاری از مشکلات را پاسخگو باشد.
وی قدمت و زبان هنر را شگفتآفرین خواند، بهطوریکه در عمق جانها نفوذ میکند و تأکید کرد: روح و روان با هنر جلا پیدا میکند، انسانها زیبایی را دوست دارند و میپذیرند.
وی شادی جامعه را به شادی هنرمندان مربوط دانست و ادامه داد: شادی همراه ذات آدمی است و خداوند انسان را برای عشقآفرینی خلق کرده است. مردم تفاوتی از لحاظ اعتقادی و ملی با نسل گذشته ندارند، اما بهروزتر شدهاند، همچنانکه شب یلدا را برگزار میکنند.
استاندار با بیان اینکه باید فاصله بین رفتارهای اجتماعی و هنر کم شود، تصریح کرد: علم در حال توسعه است و اگر قرار است پیشرفت معنا پیدا کند، باید از هنر استفاده شود، هیچ مسألهای نافذتر و برندهتر از هنر نیست. از دیدن تابلو نقاشی فرشچیان سیر نمیشویم چون پر از معنا است.
ملانوری درباره اقتصاد هنر و جامعه هنری با تأکید بر اینکه عمده جامعه هنری در جامعه دچار مشکل هستند، بیان کرد: مشکلات هنرمندان با پیشنهادات و راهکارهای خوب و مناسب حلشدنی است.
استاندار با بیان اینکه زمینههای اشتغال جدید در استان به وجود میآید، از هنرمندان خواست در عرصه اقتصادی به صحنه بیایند و طرح اجرایی بدهند. فضا برای اجراهای هنری در همدان باز میشود و تلاش میکنیم مشکلات هنرمندان پیگیری و برطرف شود. همچنین در برنامهها قرار دادهایم که برای معرفی استان در زمینههای مختلف، برنامه هفتههای هنری و اقتصادی در استان و خارج از کشور برگزار کنیم.
به هنرمند بها دهید، حال همدان خوب نیست
حمید رضایی مجد از مجریان باسابقه و خوشنام کودک و نوجوان استان همدان نیز با اشاره به حال بد همدان گفت: هر روز شاهد نشر اخبار منفی از کشتن کودکی در یک روستا و قتل نوجوانی در شهر دیگر و خودکشی آن یکی در جای دیگر شهر هستیم. برای حال خوب همدان کاری کنید، این شهر نیازمند برنامههای شاد و فرهنگی است. در کارگروهها و جلسات استانی که در حال بررسی شرایط بحرانی هستید، از هنرمندان برای اظهار نظر خلاقانه کمک بگیرید، آنها انسانهای خوشفکری در این زمینه هستند.
رضایی مجد به اهمیت حمایت دولتیها از هنرمندان اشاره کرد و با تأکید بر این مهم که حال همدان خوب نیست، از استاندار خواست که در این زمینه کاری برای این شرایط کند و تصمیمات اجرایی تأثیرگذار اتخاذ کند.
تقویت و بهروز رسانی منابع کتابخانههای عمومی چالش جدی است
در این مراسم، مسعود طاهری عضد، شاعر و نویسنده به نمایندگی از جامعه کتاب و کتابخوانی نیز گفت: با توجه به اینکه استاندار سالها در حوزه کتابخوانی فعالیت داشته و به این حوزه اشراف دارد، باید گفت اتفاقات خوبی در حوزه سختافزاری و نرمافزاری کتابخانهها رقم خورده که بسیار با ارزش است.
این فعال فرهنگی ادامه داد: اخبار افتتاح ۷ پروژه در این ۹ ماه و کسب رتبههای ملی و بینالمللی توسط کتابداران و کتابخوانان از اتفاقات خوبی است و از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ هزار برنامه فرهنگی در کتابخانههای استان انجام شده است.
وی با اشاره به 2عنوان از برنامههای فرهنگی در سطح کتابخانهها خاطرنشان کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی یکی از این برنامههاست که تاکنون ۲۲ هزار شرکتکننده داشته و هنوز هم مهلت شرکت در جشنواره وجود دارد و این یعنی کمیت و کیفیت در برنامهها وجود دارد.
طاهری عضد بیان کرد: برگزاری 2دوره جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان (دوست من کتاب) از دیگر برنامهها بود که در محفل ادبی وابسته به این ادارهکل انجام شد و با حمایت استانداری و همت کتابخانهها انجام شد و با حضور هنرمندان برجسته همراه بود و بیش از دو هزار اثر شعر فاخر با موضوع کتاب و کتابخوانی محقق شد.
وی با تأکید بر اینکه با توجه به ظرفیت گسترده استان همدان در حوزه ادبیات و نوجوان برای برگزاری دوره سوم ما را مشمول حمایت خود قرار دهید، گفت: معتقدیم که بیتعارف برای رسیدن به چشماندازهای افق ۱۴۰۴ نیازمند کار زیاد و حمایت و عنایت شما هستیم و توجه شما را در طی این مسیر نیازمندیم.
این نویسنده همدانی با تأکید بر اینکه تقویت و بهروز کردن منابع کتابخانههای عمومی چالش جدی است عنوان کرد: ۱۲۳ باب کتابخانه استان نیازمند بروزرسانی تجهیزات و تازههای نشر هستند که امید است با حمایت مدیران ارشد استان به این مهم اختصاص یابد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیتهای فرهنگی در کتابخانهها، در تأمین جوایز و بستههای حمایتی برای کودکان و نوجوانان تخصیص اعتبار نداریم.
بیان توانمندیهای کشور بدون نام بردن از فرهنگ و هنر ناقص است
معاون سیاسی امنیتی استاندار نیز گفت: در هفتههای اخیر در راستای رویکرد استاندار سلسله نشستهای هماندیشی با نمایندگان اقشار مختلف جامعه داشتیم و نظرات و دیدگاههای آنها شنیده شده است.
حمزه امرایی بیان کرد: در بیشتر برنامهها از ظرفیتها و توانمندیهای کشور صحبت میشود، اما به نظرم بیان ظرفیت و توانمندیهای کشور بدون نام بردن از عرصه فرهنگ و هنر بیان ناقص و ناتوانی است.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای هنری و فرهنگی برخی استعدادهای خدادادی است که در برنامههای توسعهمحور نیز باید دیده و شنیده شود. زبان هنر زبان همدلی، همزیستی، انسجام و وفاق است و جامعه هنری نقش بیبدیلی در تثبیت مبانی و پایههای وفاق دارد و ظرفیتهایی که در حوزه هنر داریم، کمک به تحکیم مبانی انسجام و وفاق خواهد کرد.
در این مراسم هلیا اکبریان با اجرای هنرمندانه حافظخوانی و گروه موسیقی هنرمندانه حال و هوایی دیگر به برنامه بخشید.