1403-01-201403-01-30bool(false) صحنه آخر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  51839 تاریخ انتشار:  1393-07-22 - 05:45 تعداد بازدید:  945
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بیست ویکمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان به کار خود پایان داد
صحنه آخر

نویسنده : اعظم اسلامي‌خواه

اخبار
سالن پر از جمعيت منتظر براي اعلام آراي داوران در بخش‌هاي مختلف بيست‌ويكمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان همدان است. از ساعت 18 تا 22 حدود 700 نفر از هنرمندان تئاتر كشور و مسئولان در سالن 500 نفري ابن‌سينا گردهم آمده‌اند تا جشن اختتاميه جشنواره 21 را برگزار كنند و از نتايج آراء داوران در بخش‌هاي مختلف آن مطلع شوند.
در رديف جلو تعداد زيادي از مسئولان استاني و برخي از مسئولان كشوري و در رديف دوم و سوم تعدادي از هنرمندان پيشكسوت در تئاتر و سينما نشسته‌بودند. هرچند برنامه اختتاميه طوري چيده شده كه هنرمندان مشهورتر در ساعت‌هاي مختلف برنامه در سالن حضور پيدا كنند.
پس از پخش كليپ به مناسبت عيد غدير خم، آزاده نامداري برنامه را آغاز مي‌كند. كه يك‌باره تماشاچي‌ها با سياه‌بازي پسربچه‌اي غافلگير ‌شدند. پس از آن مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان بر روي سن، كه هرازگاهي توسط چند نفر تغيير مي‌كرد، حاضر ‌شد.
  آمادگي همدان براي برگزاري همايش هاي جهاني كودك و نوجوان
فاضل عبادي در اين بين ‌گفت: جشن سالانه لبخندهاي كودكانه در رقابت هنرمندان در حالي به پايان رسيد كه استقبال كم‌نظير كودكان و خانواده‌ها مايه دلگرمي و پشتوانه ماندگاري براي برگزاري هرچه بهتر اين جشن فرهنگي در سال‌هاي آينده شد.
وي ادامه داد: استان همدان آمادگي دارد و البته در حالي برنامه‌ريزي است تا مركز برگزاري همايش‌هاي ملي و جهاني كودك و نوجوان در زمينه‌هاي كتاب، فيلم مو ساير امور فرهنگي و هنري مربوط به اين گروه سني باشد.
هرچند در افتتاحيه اين جشنواره به ياد كودكان غزه جمعيت چند هزار نفري حاضر در سالن ورزشي ابن‌سينا يك دقيقه سكوت كردند و در طي جشنواره نمايش‌هايي با اين موضوع اجرا شد، اما عبادي در آيين اختتاميه هم با كودكان و نوجوانان آواره غزه ابراز همدردي كرد.
پس از سخنراني كوتاه وي و معرفي و تقدير از برگزيدگان بخش مسابقه عكس و پوستر دبير جشنواره دعوت ‌شد. پيام دهكردي به روي سن ‌حاضر ‌شد و شعري خواند. پس از پايان خوانش شعر دختر كوچكش «نوا» به روي سن ‌‌آمد و دهكردي او را بغل ‌كرد و ‌چرخاند. سپس دهكردي كارت شناسايي مربوط به جشنواره را از گردنش در‌آورد، بر روي يكي از دكورها گذاشت و با جمعيت حاضر خداحافظي ‌كرد و از سالن خارج ‌شد. اما مجري پي‌درپي از دهكردي مي‌خواست به سالن برگردد چون قرار است برگزيدگان در بخش نمايشنامه‌نويسي از دست وي جوايز خود را دريافت كنند.
فاضل عبادي به دنبال او از سالن خارج ‌شد و البته دقايقي بعد دهكردي را به داخل سالن بر‌گرداند. هرچند او به سالن آمد و حدود يك ساعت آنجا حضور داشت اما پس از آن آرام از سالن خارج ‌شد.
  جشنواره فيلم مي‌خواهيم
سپس استاندار همدان با تشويق حاضران به روي سن دعوت ‌شد. محمدناصر نيكبخت اصرار خودش را بر پايلوت شدن همدان به عنوان شهر كودك و نوجوان عنوان كرد و گفت: اگر مي‌بينيد مصر هستيم كه جشنواره‌هاي مرتبط با كودك و نوجوان در همدان برگزار شود،‌ بي‌دليل نيست. اين جشنواره در همدان با استقبال زيادي مواجه شد. درست است كه عبادي مي‌گويد52 هزار نفر از جشنواره 21 بهره بردند اما به نظر مي‌رسد بيش از 100 هزار نفر در جشنواره حضور داشته‌اند و اين نشان از علاقه‌مندي مردم همدان به فرهنگ و هنر است.
وي ادامه ‌داد: اگر اصرار داريم جشنواره بين‌المللي فيلم كودك و نوجوان هم به همدان برگردد دليلش همين است. چشم مردم همدان به دنبال اين جشنواره است.
نيكبخت هر جمله را كه مي‌گفت با تشويق حاضران مواجه مي‌شد. وي در ادامه خطاب به ميهمانان از وزارت ارشاد گفت: استقبال مردم همدان از اين جشنواره را ببينيد و اين را بهانه قرار دهيد تا جشنواره فيلم دوباره به همدان برگردد.
نيكبخت ادامه داد: جشنواره قصه‌نويسي، داستان‌نويسي و نمايشگاه كتاب را پيگيري كرده‌ايم كه در همدان برگزار شود و البته تا حدودي هم نتيجه گرفته‌ايم.
وي در ادامه گفت: در فرهنگ اسلامي ما كودك، تا 7 سالگي سلطان است ولي گو اينكه استكبار وغرب با كودك به نوع ديگري رفتار مي‌كنند و كودك را قرباني خشونت مي‌كند كه عراق و سوريه نمونه‌اي از اين صحبت است.
نيكبخت گفت: مطمئن هستم كه همين كودكان در آينده گردانندگان و مديران اجرايي فرهنگ كودك و نوجوان خواهند شد، پس بايد ذات آنها را پرورش و مهار كنيم. 
وي با توجه به اينكه بزرگاني چون بوعلي‌سينا و مير سيد علي همداني گفت: اين بزرگان وقتي نامشان در دنيا شنيده مي‌شود فرهنگسازان و فرهنگ‌شناسان كلاه تعظيم از سر برمي‌دارند.
وي ادامه داد: با توجه به چنين داشته‌هايي به دنبال اين هستيم تا هر فعاليت هنري كه با كودك و نوجوان در ارتباط است را در همدان پذيرا باشيم.
نيكبخت در پايان صحبت‌هايش صميمانه از پيام دهكردي تشكر كرد و او را هنرمندي دوست‌داشتني خواند.
وي به خاطر صحبت‌هاي اميدواركننده‌اش مورد تشويق پرشور حاضران قرار گرفت.
در اين مراسم پس از پايان  هر سخنراني توسط مسئولان و هنرمندان، نتيجه داوري يكي از بخش‌هاي مسابقه جشنواره اعلام ‌شد و هنرمندان منتخب در بخش مورد نظر جوايزشان را از دست سخنران و دو تن از داوران و يكي از هنرمندان برجسته كشور مي‌گرفتند.
  175 ميليون ريال به گروه هاي دانش آموزي جشنواره اهدا شد
مديركل مركز هنرهاي نمايشي سخنراني بعدي بود كه ابتدا از دهكردي به خاطر پذيرفتن عنوان دبيري جشنواره تشكر كرد و ادامه داد: اميدوارم قدر تلاش‌هاي وي را كه به عنوان دبير توانست مدل خوبي براي جشنواره تدوين و مديريت كند را قدر بدانند.
حسين طاهري در ادامه گفت: من شهادت مي‌دهم مسئولان اجرايي و مديران استاني هم صادقانه، صميمانه و بيشتر از تصور ما در اجراي جشنواره تلاش كرده‌اند.
وي در پايان ابراز اميدواري ‌كرد كه اين دوره از جشنواره و دبيرخانه الگويي براي ساير جشنواره‌هاي كشور باشد.
پس از اعلام برگزيدگان بخش مسابقه خردسال و پخش كليپ و البته كمي تغيير در دكوراسيون سن، مديركل فرهنگي و هنري وزارت آموزش‌وپرورش آمد و گفت: 32 سال است كه آموزش‌وپرورش جشنواره‌اي در زمينه هنرهاي نمايشي برگزار مي‌كند كه داورانش همان داوراني هستند كه در اين جشنواره هم همين عنوان را داشته‌اند.
مهدي علي‌اكبرزاده از دبير جشنواره به خاطر اضافه كردن بخش دانش‌آموزي به اين جشنواره تشكر كرد و ادامه داد: 5 گروه دانش‌آموزي در اين بخش حضور داشته كه مايه خوشحالي وزارت آموزش‌وپرورش شده است.
وي در پايان صحبت‌هايش گفت: در اين مراسم متوجه شدم مسئولان همداني علاقه زيادي به هنر و هنرهاي نمايشي دارند، بنابراين اين شهر استحقاق برگزاري و ادامه اين جشنواره را دارد. سپس اعلام مي كند: هرچند گروه‌ها در اختتاميه حضور ندارند و به شهرهايشان برگشته‌اند اما وزارتخانه براي هر گروه 3 ميليون و 500 هزار تومان در نظر گرفته كه تقديمشان خواهد شد.
 برگزاري بزرگداشت هنگامه مفيد در همدان
در اين لحظه برگزاري مراسم بزرگداشت هنگامه مفيد آغازشد. در ابتدا كليپي از وي پخش شد. پس از دعوت وي به روي سن براي دريافت هديه، دهكردي از پايين پله‌ها وي را مشايعت كرد. مفيد در صحبت‌هايش گفت: فعاليتم را از 10 سالگي در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان آغاز و در ابتدا كارم را با عروسك‌هاي ريز آغاز كرده‌ام.
مفيد، صداي مادربزرگ «خانه مادربزرگ» و صداي «دون دون» را در فيلم عروسكي الستون و ولستون درآورده است. وي تنديس ويژه جشنواره از دست استاندار همدان دريافت ‌كرد.
  امكانات همدان در اختيار هنرمندان تئاتر قرار گيرد
سپس تارا پيراينده، هنرمند 12 ساله تكنوازي تار اجرا مي‌كند و قبل از اعلام برگزيدگان آخرين گروه، يعني بخش مسابقه نمايش خياباني، ايرج راد به روي سن دعوت ‌شد و گفت: پس از 8 سال به همدان آمده‌ام و با كمال تعجب مي‌بينم ظرف اين چند سال همدان چقدر گسترش پيدا كرده و زيبا شده است. وي البته به سالني كه در آن اختتاميه برگزار شده، اشاره كرد و گفت: همداني‌ها قدر اين سالن را بايد بدانند. هنرمندان تئاتر همداني بايد كار كنند و مسئولان اين سالن را به صورت مستمر در اختيار آنها بگذارند. ايرج راد از دبير جشنواره و هنرمندان همداني تشكر كرد و گفت: اينكه دهكردي توانست اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس را به همدان بياورد افتخاري براي تئاتر همدان است و هنرمندان تئاتر بايد از اين طريق بتوانند براي پيشرفت تئاتر شهرشان استفاده ببرند.
 
برترین‌های جشنواره تئاتر 21
  معرفی نمایش‌های برتر بخش آرای مردمی
■  نمایش «دوست من گولاخوف» به کارگردانی مزدک مهیمنی از همدان
■ «یک بشقاب ماکارونی پیچی» به کارگردانی سیدجواد رحیم‌زاده از مشهد
■ نمایش «من و کوزه» به کارگردانی فرزاد لباسی از همدان
 
 آراء بخش مسابقه کودک جشنواره 
■ موسیقی
رتبه سوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به سیاوش لطفی برای موسیقی نمایش سفر رویایی کوتوله‌ها
رتبه دوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به گروه موسیقی نمایش تیک تاک
■ طراحی صحنه و لباس
رتبه سوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به طراح صحنه نمایش ماندولین و اشک‌های جادویی به مریم نور‌اله زاده
رتبه: دوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به روشنک کریمی برای طراحی لباس نمایش سفر رویایی کوتوله‌ها
رتبه اول: دیپلم افتخار و جایزه نقدی تقدیم شد به طراحان صحنه و لباس نمایش گروفالو به ریحانه مطهری و آرش شریف‌زاده
■ بازیگری زن
هیأت داوران در این بخش ضمن تقدیر از مریم اکبری برای بازی در نمایش استخوان ماهی جادویی آرای خود را به شرح زیر اعلام کرد
رتبه سوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به فاطمه خدابنده‌لو برای بازی در نمایش گروفالو
رتبه دوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به مینوش رحیمیان برای بازی در نمایش سفر رویایی کوتوله‌ها
■ بازیگری مرد
رتبه سوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به محمد جهان‌تا برای بازی در نمایش یک بشقاب ماکارونی پیچی
رتبه دوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به میلاد رمضانی برای بازی در نمایش سفر رویایی کوتوله‌ها
رتبه اول: دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیم شد به سعید آبک برای بازی در نمایش گروفالو
■ بازیگری کودک
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از آیدا خوش‌دامن و ماهان علیزاده برای بازی در نمایش قلی قلمبه تقدیر کرد.
■ کارگردانی
هیأت داوران در این بخش ضمن تقدیر از مرضیه نادری برای کارگردانی نمایش ماندولین و اشک‌های جادویی آرای خود را به شرح زیر اعلام کرد:
رتبه سوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به سید جواد رحیم‌زاده برای کارگردانی نمایش یک بشقاب ماکارونی پیچی
رتبه دوم: لوح سپاس و جایزه نقدی تقدیم شد به آرش شریف‌زاده برای کارگردانی نمایش گروفالو
رتبه اول: دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیم شد به پرستو گلستانی برای کارگردانی نمایش سفر رویایی کوتوله‌ها
■ نمایشنامه‌نویسی
هیأت داوران در این بخش ضمن تقدیر از منوچهر اکبرلو برای نگارش نمایشنامه استخوان ماهی جادویی هیچ‌یک از آثار در این بخش را حائز رتبه معرفی نکرد.
■ جایزه ویژه کودک
جایزه این بخش شامل لوح سپاس و جایزه نقدی به دلیل خلاقیت و توانایی در برقراری ارتباط موفق با مخاطب کودک به محسن پورقاسمی کارگردان نمایش تیک تاک تقدیم شد.
 
 آرای بخش مسابقه نوجوان جشنواره 
■ موسیقی
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از موسیقی نمایش‌های زیر تقدیر کرد:
1- امیر حسین انصافی برای موسیقی نمایش مبارک و طلسم شاهزاده
2- نادر شهسواری برای موسیقی نمایش من و کوزه
3- مرتضی طباطبایی برای موسیقی نمایش به کفشات نگاه کن
■ طراحی صحنه و لباس
هیأت داوران در بخش با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی از طراح لباس نمایش به کفشات نگاه کن، زیبا موسوی قدردانی کرد.
■ بازیگری زن
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از بازیگر خردسال نمایش من و کوزه، باران دارپویی تقدیر کرد.
در این بخش هیأت داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی خود را تقدیم کرد به بازیگر نمایش من و حسن کچل، لیدا وعیدی.
■ بازیگری مرد
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از هنرمند پیشکسوت تئاتر جواد انصافی تقدیر کرد.
در این بخش هیأت داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از بازیگران زیر تقدیر به عمل آورد.
1- حامد زحمتکش برای بازی در نمایش به کفشات نگاه کن
2- رضا بهرامی برای بازی در نمایش به کفشات نگاه کن
■ نمایشنامه‌نویسی
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از نمایشنامه‌نویسان زیر تقدیر کرد.
1- احمد بیگلریان برای نگارش نمایشنامه من و کوزه
2- منوچهر اکبرلو برای نگارش نمایشنامه به کفشات نگاه کن
■ تقدیر ویژه
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به پاس تلاش گروهی، از گروه نمایشی هورشید تقدیر کرد.
در این بخش هیأت داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از گروه نمایشی رویایی کاغذی تقدیر به عمل آورد.
 
 برگزیده‌های بخش نمایش خیابانی 
■ طرح و ایده
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از آقای محمدرضا جعفری لفوت برای ارائه طرح و نمایش خطوط سفید تقدیر کرد.
■ برگزیده
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به سرکار خانم نرگس خاک‌کار برای طرح و ایده نمایش غذاهای خوشمزه رسید.
■ بخش موسیقی
هیأت داوران با اهدای دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی از برگزیده این بخش افشین چوبریزان برای موسیقی نمایش «وقتی که زال کوچک بود» تقدیر شد.
■ بخش بازیگری زن
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از نسیبه آقاجانی برای بازی در نمایش «خطوط سفید» تقدیر به عمل آورد.
■ برگزیده
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این بخش تقدیر شد به خانم نرگس خاک‌کار برای بازی در نمایش «غذاهای خوشمزه».
■ بازیگری کودک
هیأت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از آیدا خوش‌‌دامن و آقای ماهان علیزاده برای بازی در نمایش «قلی‌ قلبمه» تقدیر کرد.
■ بخش کارگردانی
هیأت داوران در این بخش ضمن تقدیر از مرضیه نادری برای کارگردانی نمایش «ماندولین و اشک‌های جادویی» آرای خود را به شرح زیر اعلام کرد.
 رتبه سوم:
لوح سپاس و جایزه نقدی در این بخش تقدیم شده به سیدجواد رحیم‌زاده برای کارگردانی نمایش «یک بشقاب ماکارونی پیچی»
رتبه دوم:
لوح سپاس و جایزه نقدی در این بخش تقدیم شد به آرش شریف‌زاده برای کارگردانی نمایش «گروفالو»
رتبه اول:
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش تقدیم شد به پرستو گلستانی برای کارگردانی نمایش «سفر رویایی کوتوله‌ها»
■ بخش نمایشنامه‌نویسی
هیأت داوران در این بخش ضمن تقدیر از منوچهر اکبرلو برای نگارش نمایشنامه «استخوان ماهی جادویی» هیچ یک از آثار را در این بخش حائز رتبه معرفی نکرد.
■ بخش جایزه ویژه کودک
جایزه این بخش شامل لوح سپاس و جایزه نقدی به دلیل خلاقیت و توانایی در برقراری ارتباط موفق با مخاطب کودک به محسن پورقاسمی کارگردان نمایش «تیک‌تاک» تقدیم شد.
 
 نمایشنامه‌های برگزیده 
■ نمایشنامه «شازده کوچولو» به نویسندگی بهرام جلالی‌پور
■ «کتاب‌خورها» به نویسندگی اسماعیل رحیمی سروش
■ «اشکر»، «نگهبان باران» به نویسندگی آتوسا شاملو




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com