کبودراهنگ- اکرم حمیدی-خبرنگار همدانپیام: در شهرستان کبودراهنگ ۳۱ استخر پرورش ماهی در حال فعالیت است که از این تعداد ۱۱واحد تولید ماهیان سردآبی و ۲۰ واحد تولید ماهیان گرمابی هستند.
با توجه به توسعه این استخرها در قالب طرحهای آبیاری مکانیزه، این ظرفیت وجود دارد که با ترغیب کشاورزان به رهاسازی بچه ماهی در این استخرها، تولید آن در این شهرستان توسعه یابد.
غنی شدن آب خروجی از استخر، کاهش مصرف کود، هزینه آبیاری و پیشگیری از مشکلات زیستمحیطی از مزایای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی است.
همچنین کمک به اقتصاد خانوارهای روستایی از طریق تولید و فروش ماهی و همچنین ورود گوشت ماهی به عنوان یک غذای سالم و ضروری در سبد غذایی خانوار از دیگر مزایای تولید ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی است.
به گفته کار شناسان پرورش ماهی نیاز به نظارت دورهای دارد و شامل مراقبتهای روزانه، اندازهگیری و تنظیم پارامترهای محیطی مانند دما و PH آب و امور بهداشتی آبزيان میشود.
کارشناسان میگویند: با توجه به فواید زیاد ماهی باید ذائقه مردم به سمت استفاده از ماهی سوق داده شود، زیرا که یکی از اقلام غذایی که میتواند بیشتر نیازهای بدن را تأمین کند آبزیان هستند و به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا۳ و به لحاظ دارا بودن پروتئین و فراوانی انواع مواد معدنی و ویتامینها یک غذای کامل محسوب میشود.
کارشناسان براین عقیده دارند که ماهی قزلآلا یکی از بهترین نوع گوشتها و منابع خوراکی در میان مواد غذایی دیگر است و پرورش آن در سراسر جهان هم نشان دهنده همین موضوع است.
آنها میگویند: قزلآلا دارای فوایدی چون منبع بسیار عالی از آهن، بالا بردن مقاومت بدن، بیشترین میزان امگا ۳، درصد بسیار زیاد پروتئین، ویتامین b، ویتامین b۶، ویتامین b۱۲، دارای فسفر، سلنیوم( که برای سالم بودن مغز بسیار مهم است) هستند، ماهی قزلآلا سبب درمان و پیشگیری از سرطان، آلزایمر، مقاومت پوست در برابر آفتاب سوختگی، استحکام استخوانها، تقویت سیستم گوارش، سلامت کلیهها، جلوگیری و درمان فشار خون، درمان استرس، پیشگیری از حمله قلبی، درمان افسردگی، درمان سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان روده، نظم دهنده به بلوغ جنسی نوجوانان، درمان آسم، رماتیسم و در آخر مفید برای هوش جنین است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ میگوید: در این شهرستان ۳۱ استخر پرورش ماهی در حال فعالیت است که از این تعداد ۱۱واحد تولید ماهیانه سردابی به ظرفیت ۱۵۰تن در سال و ۲۰واحد تولید ماهیان گرمابی ظرفیت ۳۰۰ تن در سال هستند.
سرخوش افزود: ماهی قزلآلا از خانواده آزاد ماهیان و جزو ماهیان سرد آبی است و این ماهی برای رشد ونمو نیاز به آب سرد و شفاف و مملو از اکسیژن دارد ماهی قزلآلا در زیستگاه طبیعی خود که اغلب رودخانههای سرد و زلال چشمهها، قنوات، نهرها و دریاچههای آب شیرین است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کشاورزان کبودراهنگی با استفاده از آب پرورش ماهی محصولات کشاورزی خود را نیز آبیاری میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی کبودراهنگ ادامه داد: در این واحدها برای ۳۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است و در صورت رونق پرورش ماهی در این شهرستان اشتغالزایی بیشتری نیز ایجاد خواهد شد.
سرخوش بیان کرد: پرورش ماهی در کنار کار کشاورزی یکی از روشهای استفاده بهینه از منابع آبی است که با اشتغالزایی و کمک به اقتصاد خانواده سبب غنیسازی آب کشاورزی و افزایش محصولات زراعی و باغی میشود.