از زیبایی‌های طبیعت تا تهدیدات جدی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 2 ارديبهشت 1404

Today : Tue, April 22, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  142548 تاریخ انتشار:  1404-01-24 - 10:54 تعداد بازدید:  60
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

خطرات پنهان قارچ‌های وحشی
از زیبایی‌های طبیعت تا تهدیدات جدی

اجتماعی


فصل بهار با بارش‌های خود، زیبایی‌های طبیعت و رویش قارچ‌های خودرویی را به همراه دارد. اما باید توجه داشت که برخی از این قارچ‌ها، به ظاهر شبیه به قارچ‌های خوراکی، سمی بوده و می‌توانند خطرات جبران‌ناپذیری برای سلامت انسان به همراه داشته باشند، به ویژه پس از بارش باران، این قارچ‌های سمی در مناطق مختلف رشد کرده و ممکن است سبب مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ شوند. بنابراین، آگاهی از خطرات مصرف قارچ‌های وحشی و سمی بسیار ضروری است.

مسمومیت با قارچ‌های سمی به خصوص در فصل بهار، یکی از تهدیدات جدی برای سلامت مردم است؛ با آغاز بارش‌های بهاری و رویش قارچ‌های خودرویی که شکل و ظاهر آنها شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی دارد، احتمال مسمومیت افزایش می‌یابد.

رئیس اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی همدان در این خصوص هشدار داده که مصرف این قارچ‌ها می‌تواند عوارض خطرناکی مانند تهوع، سرگیجه، تشنج و حتی مرگ به همراه داشته باشد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان، نسبت به عوارض خطرناک مسمومیت با قارچ‌های سمی در این فصل هشدار داد و گفت: «پختن یک قارچ سبب از بین رفتن ماده سمی نمی‌شود.

محمدرضا شکوهی تصریح کرد که خوردن قارچ‌های سمی فصلی در سال گذشته منجر به مسمومیت ۱۰ نفر در استان همدان شده که جان یک پسر خردسال را نیز گرفته است، از این تعداد، ۶ نفر در شهرستان نهاوند و بقیه در شهرستان‌های همدان، ملایر، تویسرکان و رزن مسموم شده‌اند.

شکوهی بابیان اینکه مسموم شدگان شامل ۵ زن، ۴ مرد و یک پسر بچه خردسال بودند، افزود: بیمارستان مهر ملایر برای بستری افراد مسموم در جنوب استان پیش‌بینی شده و در مرکز استان نیز بیمارستان سینا برای مداوای این افراد در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در استان همدان فوتی ناشی از خوردن قارچ سمی نداشته‌ایم، بیان کرد: با توجه به اینکه بیشتر مسمومیت‌ها در فصل بهار به ویژه در فروردین‌ماه پس از بارش باران و رشد قارچ‌های سمی رخ می‌دهد، امید می‌رود افرادی که برای گشت و گذار به جنگل و دشت‌ها می‌روند، از مصرف قارچ‌های سمی پرهیز کنند.

 شکوهی همچنین به بیمارستان‌های مشخص برای بستری افراد مسموم اشاره کرد و گفت: همه ساله با آغاز فصل بهار و به دنبال بارش‌های فصلی شاهد رویش قارچ‌های خودرو در دامنه طبیعت هستیم که از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه قارچ‌های خوراکی هستند و به همین دلیل مصرف آنها همه ساله سبب مسمومیت تعداد زیادی از شهروندان می‌شود.

وی همچنین به علائم مسمومیت با قارچ‌های سمی اشاره کرد و گفت: علائمی همچون تهوع، دل‌پیچه، استفراغ، سردرد، سرگیجه، قرمز شدن و تغییر حرارت پوست صورت و شکم، تپش قلب و در حالت شدیدتر تشنج، توهم، مشکلات تنفسی، نارسایی کبدی و کلیوی، کما و مرگ از علائم خوردن قارچ سمی است.

شکوهی درباره رواج مصرف انواع مختلف قارچ با عنوان «مجیک ماشروم» به عنوان یک ماده محرک در میان جوانان هشدار داد و نسبت به مخاطرات مصرف این مواد از قبیل بروز اختلالات روانی، توهم، تشنج و آسیب زدن به خود و دیگران ابراز نگرانی کرد. او تأکید کرد که عوارض و اختلالات روانی ناشی از مصرف این مواد غیرقابل پیش‌بینی و کنترل است و ممکن است ماه‌ها و سال‌ها بعد از مصرف به صورت ناگهانی ظاهر شوند.

شکوهی ادامه داد: تشخیص خوراکی یا غیرخوراکی بودن قارچ‌ها بسیار دشوار است، زیرا در برخی موارد این 2 نوع قارچ در کنار هم رشد می‌کنند. بنابراین با فرض اینکه همه قارچ‌های خود رو سمی هستند، مردم باید از مصرف قارچ‌های وحشی خودداری کنند.

وی درپایان از مردم خواست که با توجه به خطرات و عوارض مرگبار و جبران‌ناپذیر مسمومیت با قارچ‌ها، تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده توسط کارخانه‌های معتبر استفاده کرده و از هرگونه مصرف سایر انواع قارچ خودداری کنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com