جست‌وجوی پنهانی والدین در تلفن همراه فرزندان صحیح است؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118984 تاریخ انتشار:  1400-05-09 - 09:38 تعداد بازدید:  279
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جست‌وجوی پنهانی والدین در تلفن همراه فرزندان صحیح است؟

تحلیل

 اگر والدین نگران فرزندان هستند می‌توانند رمز روی تلفن همراه را به صورت مشترک با فرزند خود قرار دهند و با آگاهی نوجوان رمزی بر روی تلفن همراه وی بگذارند که خودشان از آن مطلع هستند.
یک روانشناس و عضو هیأت‌علمی دانشگاه، درخصوص نگرانی والدین نسبت به حضور بیش از اندازه فرزندان در فضای مجازی و نظارت نامحسوس آنها بر فعالیت فرزندان در این فضا، با بیان اینکه گوشی تلفن همراه مثل لوازم شخصی انسان‌هاست، بیان کرد: اگر والدین رفتار منطقی و رابطه دوستانه با فرزند خود داشته باشند مطمئناً فرزندان در مورد حضور در فضای مجازی و چگونگی استفاده آنها از این فضا دروغ نمی‌گویند و نیازی به نظارت و چک کردن نامحسوس گوشی تلفن همراه توسط والدین نیست.
مژگان احمدپور در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: اگر والدین با فرزندان خود دوست باشند نیازی به نظارت نامحسوس آنها بر فعالیت فرزندان در فضای مجازی و پنهان کردن چیزی نیست. پنهان کردن به معنای ترس است که خود منجر به پرخاشگری، دروغ، کاهش اعتماد به نفس و افزایش حس ناامنی در فرزندان می‌شود، بنابراین نظارت والدین در این خصوص باید کاملاً شفاف، محسوس و در عین حال دوستانه باشد.
وی با بیان اینکه آموزش نحوه استفاده از فضای مجازی به کودکان و نوجوانان بسیار کم است و ابتدا باید چگونگی حضور در این فضا را متناسب با سن فرزندان به آنها آموزش داد، بیان کرد: منع بچه‌ها از فضای مجازی امکانپذیر نیست چراکه به مراتب با پیشرفت علم و تکنولوژی همه چیز به شکل مجازی شدن می‌رود و نمی‌توان این فضا را از فرزندان گرفت، اما می‌توان برایش برنامه‌ریزی کرد و برای استفاده از آن ساعات مشخصی قرار داد، در غیر این صورت پرخاش والدین به فرزندان برای حضور بیش از اندازه آنها در فضای مجازی اصلاً جواب نخواهد داد.
احمدپور با تأکید بر اینکه اعتماد کردن والدین به فرزندان کمک بزرگی است، این را هم گفت که اگر والدین نگران فرزندان هستند می‌توانند رمز روی تلفن همراه را به صورت مشترک با فرزند خود قرار دهند و با آگاهی نوجوان رمزی بر روی تلفن همراه وی بگذارند که خودشان از آن مطلع هستند، اینگونه مطمئناً نوجوان خطا نمی‌کند و نیازی به چک کردن نامحسوس تلفن همراه نوجوان نیست و در عین حال نوجوان احساس خود ارزشمندی دارد و به والدین اعتماد می‌کند.
این روان‌درمانگر با ناکارآمد دانستن فرزندپروری مستبدانه و سهل‌گیرانه درخصوص نظارت بر حضور فرزندان در فضای مجازی، افزود: فرزندپروری منطقی بهترین شیوه است. والدین باید همراه فرزند و رابطه دوستانه دوطرفه با وی  داشته باشند. اگر فرزند اشتباه کرد بدون پرخاش و تنبیه با وی برخورد کنند، چراکه تکرار این دوره سنی برای نوجوان معجزه است و اتفاق نمی‌افتد. بهتر است در خانواده یک جلسه خانوادگی هفتگی داشته باشیم و مسائل خانوادگی را در آن جلسه بی‌سرزنش و کاملاً دوستانه حل کنیم.
وی با اشاره به پاندمی کووید ۱۹ و محدود شدن تفریحات کودکان و نوجوانان، اوقات فراغت تابستان را بهترین زمان برای صمیمیت والدین با فرزندان دانست و به والدین گفت: این بهترین زمان است که روابط خود با فرزندمان را بهتر کنیم که کار سختی هم نیست. در این ایام صحبت‌های نوجوان را بشنویم تا این گونه وی را با خود همراه کنیم. از وی درباره آینده پرسش کنیم، اینکه چه تصمیماتی برای آینده خود دارد؟، از برنامه‌هایش مطلع و از علایقش جویا شویم. حتی والدین می‌توانند با نوجوان بازی کنند. بازی‌های آنلاین که گزینه مناسبی برای ارتباط نوجوان با دوستان است، می‌تواند با والدین شکل گیرد.
این عضو هیأت‌علمی دانشگاه، افزود: اگرچه تابستان امسال با سال‌های گذشته بسیار متفاوت است و جولان کووید ۱۹ نمی‌گذارد تفریح کردن به معنای ساده و سالم شکل گیرد، اما این به آن معنی نیست که نباید زندگی و تفریح کرد. خانواده‌ها برای تفریح و خوش‌گذرانی باید به فکر چاره باشند. در همان خانه می‌توان برنامه‌هایی برای تفریح چید و فرزندان را سرگرم کرد. کودکان 2 تا ۹ سال را می‌توان با بازی‌های مختلف، قصه خواندن، ورزش کردن، مشارکت آنها در فعالیت‌های خانه و حتی آموزش حرفه‌ای به آنها سرگرم کرد.
به گفته این مدرس دانشگاه، ایام تابستان بهترین فرصت است تا والدین هنرهای خود را به نوجوانان منتقل کرده و حتی دروس سال گذشته را با آنها دوره کنند چراکه با توجه به پاندمی کووید ۱۹، تابستان بهترین فرصت برای آموختن و کتاب خواندن نوجوان است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com